Συνάντηση Τσίπρα-Στουρνάρα το Σάββατο

Συνάντηση Τσίπρα-Στουρνάρα το Σάββατο

Αφού η Τράπεζα Ελλάδος απέρριψε τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής και μετά την έφοδο εισαγγελέων Διαφθοράς στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

Συνάντηση Τσίπρα-Στουρνάρα το Σάββατο
Μία συνάντηση με εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον θα έχουν αύριο Σάββατο, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Το τετ-α-τετ έχει κλειστεί να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, το πιθανότερο όμως είναι να γίνει αύριο Σάββατο. Εκ των πραγμάτων, στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Στουρνάρα θα συζητηθεί η εμπλοκή που δημιουργήθηκε αφού η Τράπεζα της Ελλάδος απέρριψε την προτεινόμενη από την κυβέρνηση νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής.

Κλείσιμο
Ακολούθησε το μεσημέρι της Πέμπτης η έφοδος εισαγγελέων Διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας που διατηρεί η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα στη Κηφισιά. Σε δήλωσή της, η κυρία Λίνα Νικολοπούλου απέδωσε την έρευνα σε πολιτικές σκοπιμότητες. «Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία» τόνισε σε ανακοίνωσή της για την έφοδο των Εισαγγελέων Διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας της, η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα.

Μετά την ολοκλήρωση της εφόδου στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, έγινε και επισήμως γνωστό ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν αποδέχθηκε την προτεινόμενη από την κυβέρνηση νέα διοίκηση στην Attica Bank. Ουσιαστικά η ΤτΕ απέρριψε τα πρόσωπα που είχαν επιλεγεί μονομερώς από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου της Τράπεζας Αττικής (Γεράσιμος Σαπουτζόγλου) και του διευθύνοντος συμβούλου (Παναγιώτης Ρουμελιώτης). Επιπλέον η Τράπεζα της Ελλάδος πάγωσε τις χορηγήσεις από την Attca Bank μέχρι νεοτέρας.

«Μετά την έφοδο του οικονομικού εισαγγελέα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στην εταιρεία της συζύγου του ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ» ήταν ο πρωτοσέλιδος σημερινός τίτλος στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή».



Ενώ όμως η εφημερίδα που θεωρείται το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σε συγκρουσιακή γραμμή απέναντι στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος υποστηρίζοντας ότι το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Στουρνάρας «διατύπωσε ευθείες απειλές για τη σταθερότητα ολόκληρου του πιστωτικού συστήματος», η κεντρική κυβερνητική γραμμή φαίνεται πως ήταν διαφορετική.

Το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση υπεβαλε μια νέα πρόταση στην Τράπεζα της Ελλάδος για τη διοίκηση της Attica Bank. Η συμβιβαστική πρόταση του οικονομικού επιτελείου προβλέπει ότι διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο έμπειρος Θεόδωρος Πανταλάκης με μη εκτελεστικό πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, εισήγηση που εκτιμάται ότι έχει συνδιαμορφωθεί από κοινού με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο κλίμα αυτό, η αυριανή συνάντηση Τσίπρα-Στουρνάρα αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης