Έρευνα των εισαγγελέων στο γραφείο της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

Έρευνα των εισαγγελέων στο γραφείο της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

Επικοινωνία Τσίπρα-Στουρνάρα - Πολύωρος έλεγχος από εισαγγελείς διαφθοράς - Η έρευνα αφορά παλαιότερη υπόθεση διαφημίσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ από την εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα - «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» απαντούν πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος

Πολύωρη έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της εταιρείας που έχει στην ιδιοκτησία της η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς συγκέντρωσαν στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά σε σχέση με παλαιότερα διαφημιστικά προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε αναλάβει η εταιρεία της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος επιβεβαίωσαν ότι η έρευνα των εισαγγελέων βρίσκεται σε εξέλιξη και τόνισαν ότι ο κ. Στουρνάρας και η σύζυγός του κυρία Σταυρούλα Νικολοπούλου δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος επί σειρά ετών διατηρεί εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε δεκάδες πελάτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, δικηγόρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα


Λίγο πριν τις 20:00 ολοκληρώθηκε η μαραθώνια έρευνα
Περίπου στις έξι το απόγευμα της Πέμπτης, ένας εκ των εισαγγελέων που έχουν αναλάβει την έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα αναχώρησε απο τα γραφεία που βρίσκονται στην Κηφισιά. Ο εισαγγελέας δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση καθώς αρκέστηκε να αναφέρει ότι θα εκδοθεί δελτίο τύπου απο την αρμόδια υπηρεσία. Στα γραφεία της εταιρείας του κ. Στουρνάρα βρίσκονταν άνδρες τις οικονομικής αστυνομίας οι οποίοι έκαναν εξονυχιστικούς  ελέγχους σε υπολογιστές αλλά και αρχεία της εταιρείας «Mindwork Business Solutions».

Στις οκτώ παρά δέκα ολοκληρώθηκε  η έρευνα των αστυνομικών και του εισαγγελέα στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα. Δυο οχήματα της ασφάλεια που βρίσκονταν στις θέσεις στάθμευσης του κτιρίου της εταιρεία αποχώρησαν, περνώντας μαζί τους κούτες με έγγραφα και ψηφιακό υλικό προκειμενου να εξεταστούν όλα στην εισαγγελία απο τους δικαστικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα. Λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου έξω απο το κτίριο της Κηφισιάς έφτασε ενα ταξί. Στη συνέχεια δύο γυναίκες που βγήκαν από τα γραφεία της εταιρίας παρέλαβαν κούτες που μεταφέρθηκαν από το ταξί. 

Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η έφοδος της Εισαγγελίας Διαφθοράς στο γραφείο της συζύγου του κ. Στουρνάρα στην Κηφισιά έγινε στο πλαίσιο της δεύτερης προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στιο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της έρευνας κατέσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν εταιρία της συζύγου του κ. Στουρνάρα η οποία φέρεται να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επικοινωνία Τσίπρα-Στουρνάρα
Το μεσημέρι της Πέμπτης, την ώρα που οι εισαγγελείς συνέχιζαν την έρευνα στα γραφεία της κυρίας Νικολοπούλου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Οι κύριοι Τσίπρας και Στουρνάρας συζήτησαν για την έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. 
Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε την υπόθεση και ενημερώθηκε σχετικά από τον κ. Στουρνάρα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος συμφώνησαν ότι οι δικαστικές αρχές είναι ανεξάρτητες και τους έχουν εμπιστοσύνη, ενώ επιβεβαίωσαν ότι η συνεργασία τους για την εποπτεία του τραπεζικού  συστήματος δεν θα επηρεαστεί.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2015 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Τότε από την ερεύνα προέκυψε αφενός πως το ΚΕΕΛΠΝΟ, διενήργησε διαγωνισμό για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στο οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONSΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Πηγή της Τραπέζης της Ελλάδος επισημαίνει ότι σήμερα αναμένεται η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να απορρίπτει τις κυβερνητικές επιλογές για το ηγετικό δίδυμο Ρουμελιώτη-Σαπουτζόγλου στην Attica Bank.


Στην πρώτη έκδοση του άρθρου εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι η έφοδος των εισαγγελέων Διαφθοράς πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του κ. Στουρνάρα. Οι εισαγγελείς ερεύνησαν τα γραφεία της εταιρείας της Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα. Η εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα βρίσκεται στην ίδια οδό όπου είναι και το σπίτι του διοκητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ (102)

αναβιώνει

Το σταλινικό καθεστώς !

Hamlet

Κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τα πρόβατα που κατά τα άλλα κόπτονται για ανεξάρτητη δικαιοσύνη βλέπουν συνομωσία της κυβέρνησης που δεν γνώριζε καν για το ντου των εισαγγελέων. Πολύ base class αντιπολίτευση, μόνο ανόητοι μασάνε

ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕ!

ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ H TON ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ? ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ!!!!!!!!!!!!!!! ΑΥΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!

@

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΥΠΟΠΤΕΥΘΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ή ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΛΙ ΤΣΙΠΡΑ ΔΑΓΚΩΤΟ ΘΑ ΡΙΞΩ!

@@

Καλά, έχω δει πολλούς χαζούς, αλλά σαν και σένα λίγοι...

............

Μα γιατί πρώτο πληθυντικού;εσύ λες πως πάλι θα ρίξεις δαγκωτό σύριζα,αρα το έκανες και τις άλλες δύο φορές.Εμείς το βρίζουμε,εσύ τον γλείφεις και μασάς σανό.

Στόκε...

Να μην τρως συνέχεια ληγμένο σανό και να μην πιστεύεις τον πινόκιο πλέον !! Δεν το βλέπεις ότι έχεις κάψει τσιμούχα εγκεφάλου ;;;;

nain

ΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΣΙΠΡΑ ΕΣΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ !! ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΙΣ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΣΕΝΑ ? ΑΠΛΑ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ? ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ?

@ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕ!

Ποιόν θέλουμε πρωθυπουργό; Και τον διάλο τον ίδιο αρκεί να φύγουν οι ΣυριζΑνθέλ!!!

ε

Τον ΒΑΡΑΒΑ θελουμε

Σανοφάγος

To ρεπορτάζ λέει ότι ο Μέγας Τιμονιέρης και Λαοπρόβλητος Πατερούλης του Λαού δεν γνώριζε την υπόθεση και ενημερώθηκε από τον Στουρνάρα!!! Αυτό ακριβώς έκανε και ο Στάλιν. Και καλά δεν γνώριζε τις "παρεκτροπές" των οργάνων του, ώστε τα θύματα να τον βλέπουν σαν σωτήρα... Το σύνδρομο της Στοκχόλμης ή αλλιώς η πολιτική ενός τυράννου. Διαβάστε την Πολιτεία του Πλάτωνα, τι λέει για τον τύραννο και θα καταλάβετε. Ο Σταλινίσκος της Μεσογείου, ο Πολ Ποτσίπρας, ο ανύπαρκτος και αγράμματος καταληψίας χορηγεί ΑΦΘΟΝΙΑ ΣΑΝΟΥ στους υποτελείς του....Φάτε μοσχάρια, κερνάει το Λαοφιλές Καθεστώς....

Γιαννης

Παρε τα χαπια και τον ζουρλομανδυα πανιβλακα σανοφαγε αντιδραστικο στοιχειο

Αντιδραστικο Στοιχειο

Ευτυχως που υπαρχουν ακομη λιγοι δημοκρατες δικαστες, που βοηθουν τον λαοφιλη μας ηγετη να καθαρισει τα λαμογια του παλαιου καθεστωτος. Επειδη ομως η πορεια για την εγκαθιδρυση μιας μορφης λαικης δημοκρατιας θα ειναι δυσκολη και μακροχρονια .προτεινω με νομο την αντικατασταση των σημερινων δικαστων με λαικους δικαστες,κατα το πρωτυπο του εαμ-ελας και του δημοκρατικου στρατου, ωστε η αλλαγη του πολιτευματος να ειναι πιο ευκολη.Ανοιξε τα συνορα, φερε προσφυγες, δωστους την ιθαγενεια, για να μας ψηφιζουν μια ζωη.Στριμωξε τις κλαιουσες δεξιουκλες στη γωνια, καντους τον βιο αβιωτο, ωστε να αναγκαστουν να φυγουν στο εξωτερικο, οπως εχουν κανει ηδη 400.000 απο δαυτους.Εαν παρ' ελπιδα οι μουσουλμανοι προσφυγες σηκωσουν κεφαλι και απειλησουν την εξουσια μας,ξερεις εσυ, θα εφαρμοσουμε τις μεθοδους του ''πατερουλη'' μας, ας αναπαυεται η φιλευσπλαχνη ψυχουλα του στον κοκκινο παραδεισο.

Ρε τραβά στην Μπαμπανια

Ρε Αλβανέ που δεν λεει να σταματήσει η προπαγάνδα σου!!!! Σε μάθαμε ποιος εισαι απο το Facebook!!!!

πω πω πω !!

Τέτοια σταλινική χούντα ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μας !! Χαρές που θα κάνει ο αρχιψεκασμένος και τα φασισταριά του !!!

Σπυρος Παπαδακης

Τα τσιράκια του Τσίπρα σε διατεταγμένη υπηρεσία! Γιάννη Στουρνάρα μην κωλώσεις μς αυτούς τους '' αριστερούς'' πολιτικάντηδες θέλουν να σε τρομάξουν!

Ηλιας

Η χειροτερη κυβερνηση που εχει περασει Το ενα λαθος μετα το αλλο και πολλες φορες σκοπιμα Ειναι ανικανοι και επικινδυνοι λογω μισους και ιδεολογιας της κονομας

Eρωτηση..

Δεν δειξανε ταυτοτητες....ο Πολακης ηταν εκει? Να γινει ελεγχος, σωστα, και να τ αβγαλουν στη φορα της Στουρναρενας, αλλα η στιγμη αφηνει υποψιες, γιατι ο Στουρναρας εχει αρ ...δια, και κανει τη δουλεια του, δεν ειναι ΕΣΡ, και αυτο ενοχλησε τους τσογλανους στο Μαξιμου....και δεν ηξερε λεει τιποτε ο πρωτος της τσογλανοπαρεας...δεν με εκπλησει...αυτη ειναι Κυβερνηση Πολακη ( η Πολακογλου...οτι σας αρεσει). Στουρναρα μην μασας, πανε για αλλη θαλλασοτραπεζα....κρατα Στουρναρα, ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, να φυγει η βρωμολαιλαπα και τα τσογλανοκωλοπαιδα...να φυγει η Κυβερνηση Πολακη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kory_main01

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση «αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος κράτησης»