Σέλινγκ: Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της

Σέλινγκ: Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της

Στην παρούσα φάση αξιολογούνται στην Αθήνα η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών

Σέλινγκ: Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της
Η Ελλάδα πραγματοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει, δήλωσε στην αυστριακή Βουλή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, προσθέτοντας πως αν δεν τηρούσε η Αθήνα τις υποχρεώσεις της, δεν θα εγκρίνονταν οι πληρωμές από τον ESM.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, στην παρούσα φάση αξιολογούνται στην Αθήνα η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο, όπως σημείωσε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί τα ποσά από τις ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών μέτρων.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό, αυτά τα δύο σημεία αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα βοήθειας του ESM. Κατά την εκτίμησή του, τα προβλήματα ανάμεσα στην Αθήνα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκύπτουν εξαιτίας της απαίτησης του ΔΝΤ για λήψη προληπτικών μέτρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης