Δίδακτρα στα δημόσια σχολεία προτείνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Δίδακτρα στα δημόσια σχολεία προτείνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Στα 600 ευρώ το χρόνο ανά μαθητή ορίζει το κόστος ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης - Τα έσοδα να διανέμονται στους καθηγητές που θα διδάσκουν τις πρόσθετες ώρες και να διατίθενται για αγορά υλικοτεχνικής υποδομής, προτείνει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης

Την... αχαρακτήριστη πρόταση να επιβληθούν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία έκανε με αρθρογραφία του στην Αυγή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. 

Ο βουλευτής και πρώην δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3, καταθέτει μια αναλυτική πρόταση για την βελτίωση του συστήματος της Παιδείας στην χώρα μας, η οποία μάλιστα δημοσιεύθηκε σε δύο συνέχειες στην κυβερνητική εφημερίδα. Βασικός άξονας όμως της πρότασής του είναι η θέση του πως πολλές παθογένειες του συστήματος θα εξαλείφονταν εάν επιβαλλόταν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία. Μάλιστα, ο κύριος Τριανταφυλλίδης, καταθέτει και συγκεκριμένη, «κοστολογημένη» πρόταση ανά μαθητή και αναλόγως το οικονομικό υπόβαθρο και την άνεση των γονιών του: Με μέσο όρο πάντως τα 600 ευρώ ανά μαθητή, προβλέπει πως θα συγκεντρώνεται ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσό που θα καλύπτει τους μισθούς εκπαιδευτικών που θα αναλαμβάνουν την πρόσθετη στήριξη, ώστε οι μαθητές να μην χρειάζονται φροντιστήριο, αλλά και θα... περισσεύουν, ώστε το σχολείο να προμηθεύεται με τον τρόπο αυτό και υλικοτεχνική υποδομή. 


Το επίμαχο απόσπασμα που δημοσιεύθηκε στην Αυγή στις 9.1.2016:
«
Το νέο ευέλικτο - αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο
Κεντρικός στόχος είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Με άξονα λοιπόν την ενίσχυση του κύρους του φιλόδοξου εκπαιδευτικού, εντός και εκτός σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί που ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 Π.Σ. και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστείς του κλάδου τους, θα αναλάβουν την υλοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.

Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.

Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.

Σκοπός: Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ
».

Την αποδοκιμασία της στις προτάσεις Τριανταφυλλίδη εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Με σχόλιό της στο twitter ουσιαστικά άφησε έκθετο τον βουλευτή του κόμματος, εκφράζοντας σαφώς ενόχληση.

Συγκεκριμένα η Ράνια Σβίγκου έγραψε: "Η διασφάλιση του δημόσιου- δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης βασική δέσμευση της Αριστεράς. Προχωράμε σε περισσότερο καλύτερο δημόσιο σχολείο".

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (270)

Κλεφτεεεεεεες

Επιστρεψτε τα κλεμμενα ;ων ασφαλιστικων ταμειων ρε λωποδυτες

Εμείς όταν

ήμασταν μικροί και έλεγε κάποιος καμιά μπαρούφα τον πλακώναμε στις καρπαζιές, τι σόι αριστεριλίκι είναι αυτό? I d'nt know μα την Πναγία

Πολύ σωστό μετρο

Αν καποιος εχει να πληρώσει. Αν δεν εχει εισόδημα ή ειναι μετανάστης θα καλύπτει το κρατος. Με αυτο το συςτημα τα σχολεία θα αναβαθμιστούν. Η πλειοψηφία στηρίζει το μετρο.

ΠΟΛΙΤΗΣ

Τετοιο πισωγυρισμα...Η Δωρεαν Παιδεια ειναι απο τις πρωτες κατακτησεις που εχουν σεβασθει κυβερνησεις και κυβερνησεις.Εκει στο Συριζα σας εστριψε τελειως.Μεχρι τωρα,με το παλιο εκπαιδευτικο συστημα, καλα τα πηγαιναμε.Γιαυτο ειμαστε απο τις πρωτες χωρες στον κοσμο σε πτυχιουχους και εχουμε κανει αισθητη την παρουσια μας στη διεθνη αγορα και σε απολυτους αριθμους.Ομαδα που κερδιζει δεν την αλλαζουμε.

George

Το θέμα είναι πως να μαζέψουν λεφτά και όχι πως να φτιάξουν παιδεία. Θέλουν λεφτά για τον κομματικό στρατό.

ερωτηση

αυτα τα θεματα γιατι θιγονται τωρα? σε τι αποσκοπεί ο προβληματισμος? μηπως είναι αλλο ένα συννεφάκι που κάποιοι θέλουν να πλανάται μαζι με επικειμενο κουρεμα καταθεσεων εν οψει περιουσιολογιου και αρσης των capital controls? . Μετράτε μέρες ...

Δημήτρης

Θέλετε να πληρώνουμε δίδακτρα κανένα πρόβλημα. Αλλά θα δώσετε παιδεία και μόρφωση στα παιδιά όχι να πηγαίνουν στα φροντιστήρια για να μάθουν γράμματα. Και πάνω απ όλα να πληρώνουμε αναλογικά όλοι. Όχι αυτός που έχει εισόδημα 9.000 ευρώ το χρόνο να δίνει το ίδιο ποσό με αυτόν που βγάζει 40.000 ευρώ το χρόνο. Αφού θέλετε να είστε δίκαιοι ???...έτσι δεν είναι? Οι καθηγητές να εργάζονται περισσότερες ώρες και όχι 20 ώρες ανά εβδομάδα. Να παρέχεται ενισχυτική διδασκαλία. Να δίνονται τα βιβλία στην αρχή της χρονιάς όχι τον Δεκέμβριο Να παρέχεται τροφή στα παιδιά που δεν μπορούν οι γονείς τους να τους δίνουν χαρτζιλίκι για το πρωινό. Α και για να μην ξεχνιόμαστε. Εννοείτε πως από την στιγμή που θέλετε να πληρώνουμε θα πρέπει να μειώσετε την φορολογία. Για να σας δούμε τώρα θα το κάνετε ή δεν σας συμφέρει πια!

!!!!!/////

Ειναι τοσο μα τοσο Απληστοι οι ΚολοΣυριζαιοι που Το Μυαλο τους ειναι στο χρημα χρημα Χρημα Χρημα..........ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΦΑΓΑΝΕΣ ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ.

VG

Ε οκ, τη φάρα του υποστηρίζει, όπου μπορούν χρήματα να αρπάξουν, όσο για το "ποιόν" του, μια ματιά στο βιογραφικό του τα λέει όλα. Υπάρχουν συμπολίτες μας που τον ψήφισαν.

planet

Εγώ προτείνω τα 10.000 τον χρόνο που στοιχίζει κάθε μαθητής δημοτικού στην χώρα μας στο κράτος να τα δίνουν στους γονείς και να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στα ιδιωτικά σχολεία και να πληρώνουμε εκεί την διαφορά αν υπάρχει. Στο δημόσιο σχολείο αλλά και γενικότερα στο δημόσιο όσα λεφτά και να ρίξεις απλά πετάς τα λεφτά σου στα σκουπίδια.

Παναγιώτης

Δεν ξέρω σ εμένα φαίνεται εκτός πραγματικότητας και άπλυτος. Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20-01-20_0005__DPC4273

Μιλώντας σε εκδήλωση της Τοπικής της ΝΔ στους Αγίους Αναργύρους, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μία είναι η βασική μας διαφορά με την Τουρκία: «η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» - Δήλωσε ανοιχτός για τη Χάγη - Τόνισε ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα έπαρσης και αλαζονείας από κυβερνητικά στελέχη

6
IMG_4653

Η ελληνική αντιπροσωπεία υπήρξε η μεγαλύτερη, σε μια διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνδέσμου με τον Αδωνι Γεωργιάδη να αναφέρεται στην ανάγκη καταπολέμησης του Αντισημιτισμού 

1
dimoskopisi_main01

Σαφές προβάδισμα   13 μονάδων διατηρεί η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% έναντι 24,5% του Αλέξη Τσίπρα -  Το 54,6% θεωρεί πιθανό τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία - Το 56,9% κρίνει θετικά την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

53
w20-1849581

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα των Μηδικών Πολέμων κατά την έναρξη της διεθνούς ημερίδας με θέμα «Θερμοπύλες και Σαλαμίνα: Αποτιμώντας την σημασία τους σήμερα»

2