LIVE

Κορωνοϊός

Τσίπρας: Δικαιολογημένη μια μικρή οίηση σε κάποιον που έγινε πρωθυπουργός στα 40 του

Τσίπρας: Δικαιολογημένη μια μικρή οίηση σε κάποιον που έγινε πρωθυπουργός στα 40 του

Άλλα έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός - Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή με την οποία αναγνώρισε το δικαίωμά του στην έπαρση

Με σφοδρή επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας
να απαντήσει για τις επιπτώσεις της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης, με τον αφελληνισμό του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την κατακρήμνιση των τραπεζικών μετοχών.

Είχε προηγηθεί η ερώτηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη
που μεταξύ άλλων απείλησε τον πρωθυπουργό με εξεταστική επιτροπή για την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση.

«Με τις πράξεις και παραλήψεις σας επιτρέψατε το τραπεζικό σύστημα να πέσει στα χέρια εκείνων που κάποτε αποκαλούσατε κοράκια των αγορών. Θα σας συνοδεύει η αποτυχία σας» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ για να ρωτήσει σε άλλο σημείο αν αληθεύει πως με νομοθετική διάταξη «άλλαξαν προνομιούχες μετοχές τράπεζες και έγιναν κοινές».

Δείτε το απόσπασμα περί οίησης στο 25'' του βίντεο που ακολουθείΠάντως, αίσθηση προκάλεσε η φράση του κ. Τσίπρα με την οποία αναγνώρισε το δικαίωμά του στην έπαρση.

«Με κατηγορήσατε για οίηση», είπε απευθυνόμενος προς την κυρία Μπακογιάννη για να προσθέσει: «Θα είχε κάθε δικαίωμα και θα ήταν δικαιολογημένη μια μικρή οίηση σε κάποιον που δεν προέρχεται από "τζάκι"» και κατάφερε στα σαράντα του να γίνει πρωθυπουργός» αποσπώντας το χειροκρότημα των βουλευτών του αλλά και τα εύσημα του κ. Γιάννη Δραγασάκη που του είπε: «πολύ ωραία της απάντησε».

«Αναφερθήκατε στον κ. Βαρουφάκη χρησιμοποιώντας έναν τίτλο από αμερικάνικη ταινία. Αναφέρατε για τον κ. Βαρουφάκη πως γύρισε σπίτι του και είπε «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» είπε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει «Εσείς το λέτε αυτό; Σε εσάς ταιριάζει ένας άλλος τίτλος ταινίας. Το «κοίτα ποιος μιλάει». Μιλάνε αυτοί που λεηλάτησαν αυτό το τόπο επι 25 χρόνια. Την καταστροφή σε αυτή την χώρα την έφεραν οι 7 μήνες του ΣΥΡΙΖΑ; Που τόλμησε ο λαός να εκλέξει μια νέα κυβέρνηση προκειμένου να διεκδικήσει το δίκιο του στην Ευρώπη. ‘Η μήπως την φέρατε εσείς την καταστροφή που ήσασταν του «ναι σε όλα» και της υποταγής».

Απαντώντας, στα περί διερεύνησης τυχόν ευθυνών για τις ανακεφαλαιοποιήσεις είπε «θα κάνουμε όσες επιτροπές θέλετε. Για τις τράπεζες αλλά και για τα δικά σας κομματικά δάνεια που θέλατε να φορτώσετε στις πλάτες του λαού με νυχτερινές τροπολογίες».

«Αυτή η κυβέρνηση έχει στάση ευθύνης εθνικής. Κάποιοι ήθελαν την Ελλάδα να αποτύχει. Θα τους διαψεύσουμε. Ήδη πετύχαμε την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση με μικρότερο κόστος. Τον ξεπεράσαμε αυτό τον κάβο και πλέον έρχεται κοντά η πρώτη αξιολόγηση» σημείωσε για να επισημάνει ότι επετεύχθη η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ.
 
Ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του χαρακτήρισε «υπονομευτικές» και «λαϊκίστικες» τις απόψεις περι αφελληνισμού των τραπεζών και τις συνδύασε με «κύκλους» που επιθυμούν την αποτυχία και την πτώση της κυβέρνησης.

Υποστήριξε ότι πριν την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα των κόκκινων δανείων είχε λάβει εκρηκτικές διαστάσεις αποδίδοντας σε αυτό τον παράγοντα και όχι στα capital controls την αναγκαιότητα της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών.
 
«Η αρχική εκτίμηση στην Συμφωνία Ιουλίου ήταν ότι θα χρειαστούμε 25 δισ. ευρώ. Μετά τα στρες τεστ πήγε στα 14 δισ. ευρώ και τελικά το ΤΧΣ έδωσε 5,5 δισ. ευρώ. Αντι αρχικών εκτιμήσεων για 25 δισ. ευρώ το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε μόνο με 5,5 δισ. ευρώ» είπε ο κ. Τσίπρα για να προσθέσει «Οι ιδιώτες επενδυτές παρά τις αντίθετες προβλέψεις συμμετείχαν σημαντικά. Ποιος θα πίστευε τον περασμένο Ιούλιο - Αύγουστο ότι θα συμμετείχαν με 6,5 δισ. ευρώ; Κανείς!».

Παράλληλα, για το θέμα ελέγχου κατέφυγε μάλλον στην δημιουργική ασάφεια λέγοντας «η μετοχική συμμετοχή του ΤΧΣ μπορεί να είναι μικρότερη. Όμως ένα ποσοστό 25% ανακεφαλαιοποιημένης τράπεζας είναι πιο σημαντικό από ένα ποσοστό 40% μιας τράπεζας που είναι υπο εκκαθάριση».

Επίσης, για τον αφελληνισμό των τραπεζών είπε ότι «διαχρονικά η πλειοψηφία των μετοχών των τραπεζών ήταν στην κατοχή ξένων. Εξαίρεση αποτελεί το διάστημα της κρίσης μετά την πρώτη και 2η ανακεφαλαιοποίηση που απέκτησε την πλειοψηφία το ΤΧΣ που όμως δεν είχε κανένα δικαίωμα ψήφου» ενώ σημείωσε ότι «η δική σας διακυβέρνηση Σαμαρά προκάλεσε απώλειες 66,5% στο δείκτη των τραπεζικών μετοχών… Τα περί αφελληνισμού δεν ισχύουν στην πράξη. Αν αθροίσουμε το ποσοστό Δημοσίου σε Πειραιώς και Εθνική θα διαπιστώσετε ότι το 66%της πρώτης και 55% της δεύτερης βρίσκεται στα χέρια του Δημοσίου».

Τόνισε, δε, ότι «η συμφωνία προβλέπει ότι οι μετοχές θα μπουν στο νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων  με αναφορά στα κείμενα για  αποφυγή ξεπουλήματος» ενώ σε άλλο σημείο ειπε «Οι επιχειρήσεις προστατεύονται από μελλοντική ενδεχόμενη εκκαθάριση τραπεζών».

Τέλος, επανέλαβε ότι «Αυτή η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης θα μας κυνηγά γιατί καταφέραμε θετικά να ξεπεράσουμε τον κάβο. Καταφέραμε να μην υποστούν οι τράπεζες την μεγάλη ζημία λόγω της ενέδρας που μας είχαν στήσει».


Άλλα έγραψε στο Twitter για τη «δικαιολογημένη οίηση»
Και μπορεί το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Τσίπρας να απάντησε στα σχόλια και στην ερώτηση της κυρίας Μπακογιάννη, λέγοντας στη Βουλή ότι θα ήταν δικαιολογημένη μια μικρή οίηση «σε κάποιον που δεν προέρχεται από "τζάκι"» και κατάφερε στα σαράντα του να γίνει πρωθυπουργός», ωστόσο, άλλα έγραψε στο Twitter λίγη ώρα αργότερα.

«Σας επιστρέφω τα περί οίησης κ. Μπακογιάννη. Δεν είμαι από πολιτικό τζάκι και έγινα πρωθυπουργός στα 40 μου, ούτε καν αυτή την οίηση δεν έχω», ανέφερε στο «τιτίβισμά» του ο πρωθυπουργός, παίρνοντας ουσιαστικά πίσω τα όσα είπε νωρίτερα περί οίησης.

Το tweet του Αλέξη Τσίπρα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (80)

ΟΥΣΤ

Τι είπαν; Σταματάνε την κοινωνική λεηλασία; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!! Το μόνο που περιμένουμε πλέον είναι να ψοφήσουν από πείνα ή ο,τιδήποτε άλλο τα ΖΩΑ που σας ψήφισαν και μας κατέστρεψαν.....

εκτωρ

εαν δεν ειχε πει τοσα πολλα ψεματα θα γινοταν ποτε πρωθυπουργο ?ολα τα αλλα ειναι παρμπουτσαλα

Ομολογια Τσιπρα

Δίχως να το καταλάβει ο χαζός κάρφωσε τον εαυτό του οτι είναι αλαζόνας ...Κάποιοι κυβερνώντες και τα κομματόσκυλα τους εξακολουθούν να το παίζουν και θιγμένοι και να κοροιδευούν τον λαό μπροστά στα μάτια του, το 35% που πήρανε ηταν μειοψηφία, η Νδ και το Πασοκ κάποτε έπαιρναν 47% καθε φορά εναλάξ , λοιπόν ας μην έχουν τόση αλαζονια της εξουσιας και τραμπουκισμό οι συριζαίοι γιατί αυτο το ποσοστό που πήρανε θα γίνει σύντομα 5%,εχουν πάρει μεγάλο μνημονιακό, ηθικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο και είναι μαθηματικώς βέβαιο οτι θα ξαναγίνουν μικρό κόμμα...

E!

Πάλι μαστουρωμενοι εκει στη κυβερνηση ...

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ. ΔΩΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΟΙΗΣΗΣ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ.

Συγχαρητήρια Έλληνες

Απο τον Αλκιβιάδη και τον Κωλέτη ως τον Τσοχατζόπουλο και τον Τσίπρα. Μπράβο. Πάντα άξιοι στο να ταίζετε τον εγωισμό του κάθε κάθε λαοπλάνου που σας υπόσχεται λαγούς και πετραχείλια.

Χαχαχαχαααα έτσι είναι! Και οι 2 έχουν δίκαιο

Σωστός είσαι 15:43!

Βέρτης

...και ο φόβος αυτών που βλέπουν ότι το μαχαίρι αρχίζει να μπάινει βαθιά μέσα στο κόκαλο και τη σαπίλα φτάνει στα ύψη γι αυτό παραλογίζονται και ονειρεύονται πτώση της κυβέρνησης!!!!!!!!!!!!! Μ ε αυτό το όνειρο θα μείνουν για πολύ πολύ καιρό ακόμα. Ίσως και τετραετίες.

@ Αβέρτης

Είδες εσύ να μπαίνει κανένα μαχαίρι βαθιά σε Φλαμπουράρηδες, Σταθάκηδες, Πολάκηδες των μαύρων βιβλίων κλπ. μπουμπουκιών του Τσύριζα? ???? ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΠΑΝΤΟΥ.................. Αν, λέμε ΑΝ, είναι σωστός ο..... 40άρης πρωθυπουργός, από το κόμμα του δεν θα έπρεπε να αρχίσει την κάθαρση???? Έχει πολύ κόπρο του Αυγεία εκεί, αλλά είναι φαίνεται απασχολημένος να κάνει την αθώα περιστερά καθηγήτρια, όπως ο σουβλακοφάγος παλιά τη δικιά του........

ποσο ρομπα εγινε παλι

δεν ηξερε τη λεξη και ρωτησε το δραγασακη που ηταν διπλα τον ειδαμε ολοι

τι σε περιμενει

απο την αλλη κυριακη το εχεις σκεφτει ρε σαχλαμαρα σε 20 μερες θα σε καθαρισει σαν αυγο ο αδωνις

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης