«Ναι» στην υποψηφιότητα Αδωνι από Τζιτζικώστα και τους άλλους υποψηφίους προέδρους

«Ναι» στην υποψηφιότητα Αδωνι από Τζιτζικώστα και τους άλλους υποψηφίους προέδρους

Τζιτζικώστας: Διαφωνώ με τον αποκλεισμό - Μητσοτάκης: Υπερβολική προσκόλληση στον τύπο  - Υπέρ της υποψηφιότητας και ο Μεϊμαράκης - Αρβανιτόπουλος: Η τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού - Όλγα Κεφαλογιάννη: Φτάνει ο ευτελισμός

«Ναι» στην υποψηφιότητα Αδωνι από Τζιτζικώστα και τους άλλους υποψηφίους προέδρους
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος, για λίγα μόλις λεπτά καθυστέρηση.

Ο πρώην υπουργός υπέβαλε το βράδυ της Παρασκευής ένσταση κατά της απόφασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ όπως έγινε γνωστό, η ΚΕΦΕ
θα συνεδριάσει στις 09:30 σήμερα το πρωί προκειμένου να αποφανθεί επί της ένστασης του κ. Γεωργιάδη.  Κατά πληροφορίες, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε αλλά και την παρότρυνση όλων των άλλων υποψηφίων να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, τα μέλη της ΚΕΦΕ της ΝΔ προσανατολίζονται να αναθεωρήσουν την απόφαση αποκλεισμού του από την κούρσα διαδοχής στη ΝΔ.  

Κλείσιμο
Πάντως, αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως η ΚΕΦΕ δεν αποδέχθηκε τελικά την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού, στελέχη της ΝΔ και οι υποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος, έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Σαμαράς: Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για μια απόφαση «αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ».

«Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση», σχολίασε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».

Τζιτζικώστας: Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι

Κατά της απόρριψης της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη τάχθηκε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα πρέπει να επιτραπεί και στον Άδωνι Γεωργιάδη​ να διεκδικήσει την αρχηγεία του κόμματος καθώς όπως είπε «συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών».

«Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι Γεωργιάδη. Πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος εφόσον έχει τις απαιτούμενες υπογραφές» έγραψε και πρόσθεσε: «Κακώς ακυρώνεται η υποψηφιότητα του Άδ. Γεωργιάδη. Θα πρέπει να συμμετέχει κανονικά εφόσον έχει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών».



Δυσαρέσκεια από Μεϊμαράκη

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διέκοψε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, λέγοντας «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Αρβανιτόπουλος: Η τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε, όμως, μέσω Twitter και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο οποίος σχολίασε την απόφαση της ΚΕΦΕ, σημειώνοντας πως είναι λάθος ο αποκλεισμός της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη καθώς και ότι «η τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού».

Σε ανάρτησή του στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο κ.  Αρβανιτόπουλος έγραψε πως είναι λάθος ο αποκλεισμός της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι « τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού».

«Λάθος ο αποκλεισμός της υποψηφιότητας του Α. Γεωργιάδη. Η τυπολατρία επικράτησε του δημοκρατικού πλουραλισμού», ήταν το tweet του κ.  Αρβανιτόπουλου.



Μητσοτάκης: Υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ


Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της απόρριψης της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού.

Σε ανάρτησή του στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε πως δεν συμφωνεί με την απόρριψη της υποψηφιότητας Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης έγραφε στο Twitter: «Ευτυχώς έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα του Α. Γεωργιάδη. Η τυπολατρεία δεν μπορεί να επικρατήσει της ουσίας. Καλή δύναμη σε όλους μας!»



Δένδιας: Απαράδεκτη η απόρριψη

Να απαιτήσουν οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος να γίνει δεκτός και ο Γεωργιάδης, ζήτησε από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τονίζοντας μάλιστα πως «δεν μπορεί να εξευτελίζεται έτσι η παράταξη».



Κεφαλογιάννη: Η υποψηφιότητα Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή


Να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα Γεωργιάδη ζήτησε το βράδυ της Παρασκευής μέσα από τον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης και η Όλγα Κεφαλογιάννη.
 ‏
«Η υποψηφιότητα Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή. Αν κάποιοι ονειρεύονται τη ΝΔ συρρικνωμένη & ελεγχόμενη να το ξεχάσουν. Φτάνει ο ευτελισμός», έγραψε στο Twitter.



Βαρβιτσιώτης: Απαράδεκτη η απόφαση για Γεωργιάδη

Απαράδεκτη η απόφαση για τον Άδωνι Γεωργιάδη, έγραψε στο Twitter και o Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπογραμμίζοντας πως «η δημοκρατία κερδίζει στο διάλογο και όχι στην τυπολατρεία».



Κικίλιας: Επιτέλους εκεί στη Συγγρού ακούστε την κοινωνία

Τη διαφωνία του με την απόφαση του ΚΕΦΕ εξέφρασε και ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος υπογράμμισε πως οι πρακτικές αυτές «δεν συνάδουν με το πνεύμα της παράταξης μας» και κάλεσε τη Συγγρού να ακούσει «επιτέλους την κοινωνία».



Μπακογιάννη: Βλάψατε την παράταξη

Από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι θα είναι λάθος του κ. Παπαμίκου και των μελών της ΚΕΦΕ, αν έκοψαν τον κ. Γεωργιάδη για έξι λεπτά.

«Βλάψατε την παράταξη. Ελπίζω να κάνετε δεκτή την ένσταση», σημείωσε σε ανάρτησή της στο Twitter.




Η ανακοίνωση της ΝΔ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, πάντως, το βράδυ της Παρασκευής η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως κατά τη συνεδρίασή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος: κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη, κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου, κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου.



Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους».



Η ΝΔ αναφέρει πως «στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο "Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας", αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους».

Επιπλέον, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη», γι' αυτό και «με ομόφωνη απόφασή της απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης