Απίστευτο σχόλιο Τζήμερου: Στη Μέκκα δεν ήταν τραγωδία, αλλά θέλημα Αλλάχ

Απίστευτο σχόλιο Τζήμερου: Στη Μέκκα δεν ήταν τραγωδία, αλλά θέλημα Αλλάχ

«Δεν θα έπρεπε να δοθεί βοήθεια στους τραυματίες για να τους πάρει και αυτούς», τονίζει σε κείμενό του ο πρόεδρος του «Δημιουργία, Ξανά!»

Σε ένα απίστευτο σχόλιο για την τραγωδία στη Μέκκα που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 750 πιστών και τον τραυματισμό περίπου 800 προχώρησε ο Θάνος Τζήμερος.

Με ανάρτησή του στο facebook υποστηρίζει με αρκετή δόση ειρωνίας ότι αυτό που έγινε ήταν θέλημα του Αλλάχ που απλά ήθελε να πάρει κοντά του νωρίτερα τα θύματα, ενώ δεν θα έπρεπε να δοθεί βοήθεια στους τραυματίες για να τους πάρει και αυτούς ο Αλλάχ λίγο αργότερα... Διαβάστε την ανάρτησή του:

«Γιατί τραγωδία; Αυτό ήταν το θέλημα του Αλλάχ. Το είπε κι ο εκπρόσωπος της σαουδαραβικής κυβέρνησης. Τους ήθελε μια ώρα αρχύτερα κοντά του. Ήδη θα ξεσαλώνουν με τις 72 παρθένες έκαστος. Τραγωδία σε θρησκευτικό προσκύνημα; Στην ιερότερη πόλη, στην ιερότερη στιγμή; Τι λέτε ρε βέβηλοι! Ή πιστεύετε ή δεν πιστεύετε, ενδιάμεσο δεν υπάρχει.

Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί προσφέρεται περίθαλψη στους τραυματίες. Κι αυτούς τους ήθελε κοντά του ο Αλλάχ, αλλά λίγο αργότερα. Ίσως υπήρχε έλλειψη σε παρθένες και δεν ήθελε να τους αφήσει να περιμένουν με το μπιπ στο χέρι. Δεν είναι ασέβεια να πας κόντρα στο θέλημα του Υψίστου; Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος ειδήμων περί τας βουλάς Του; Πώς ερμηνεύεται η εκατόμβη νεκρών τη στιγμή του προσκηνύματος; Ο Θεός την προκάλεσε ή ο Διάβολος που εκείνη τη στιγμή πετροβολούσαν; Κι επειδή το ερώτημα είναι γενικό, δεκτός και ειδήμων άλλου δόγματος.

Υ.Γ.1 Όταν γίνεται ένα τέτοιο ατύχημα ειδικά την ιερότερη για μια θρησκεία στιγμή, είναι αυτή που οφείλει να εξηγήσει τι δεν πήγε καλά στο αφήγημά της. Η εξήγηση λοιπόν που έδωσαν οι σαουδάραβες ήταν αυτή: ήταν θέλημα του Αλλάχ. Δηλαδή αυτός θέλησε να τους σκοτώσει. Δικό μου καθήκον, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον, είναι να αναδεικνύω τις εσωτερικές αντιφάσεις της θρησκείας - της κάθε θρησκείας. Δεν προσβάλλω τον πιστό, αλλά, ναι, φωτίζω την αυταπόδεικτη ασυνέπεια του θρησκευτικού αφηγήματος. (Κι ο παπάς, όταν πεθαίνει ένα παιδί από καρκίνο, λέει το ήθελε ο Θεός κοντά του. Γιατί, ζωντανό δεν ήταν κοντά στον πανταχού παρόντα; η Γη είναι μακριά του;) Δεν θα έκανα το παραπάνω σχόλιο, αν η θρησκεία ήταν προσωπική υπόθεση του καθενός και αφορούσε στις απαντήσεις που δίνει ο καθένας στα μεγάλα ερωτήματα της ύπαρξης. Όλες οι θρησκείες όμως και πολύ περισσότερο το Ισλάμ επιμένουν να έχουν πολιτικό ρόλο και να λειτουργούν και ως κανονιστικό / νομικό πλαίσιο. Αυτό είναι απαράδεκτο και θα κάνω τα πάντα για να καταργηθεί, τουλάχιστον στη χώρα μας. Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει περίπτωση. Ο Ισλαμικός κόσμος έχει ακόμα αιώνες εξέλιξης μέχρι να φτάσει να μην αποδίδει σε θείο θέλημα όσα συμβαίνουν επί γης - και τα καλά και τα κακά.

Υ.Γ.2 Όπως φαίνεται το θέλημα του Αλλάχ είναι σταθερό από το 1990:
1. Στις 2 Ιουλίου 1990, γιγάντιο ποδοπάτημα στο τούνελ της Μίνα εξαιτίας βλάβης στο σύστημα εξαερισμού προκάλεσε τον θάνατο 1.426 προσκυνητών. 
2. Στις 24 Μαΐου 1994, 270 προσκυνητές σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα κατά την τελετή του λιθοβολισμού.
3. Στις 15 Απριλίου 1997, έχασαν τη ζωή τους 343 άνθρωποι, από πυρκαγιά που προκλήθηκε σε καταυλισμό προκυνητών στην κοιλάδα της Μίνα 
4. Στις 9 Απριλίου 1998, 118 προσκυνητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού.
5. Την 1η Φεβρουαρίου 2004, 251 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα στη Μίνα, την πρώτη ημέρα του λιθοβολισμού των στηλών.
6. Στις 12 Ιανουαρίου 2006, 364 προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στο ποδοπάτημα του πλήθους κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού των στηλών του σατανά στη Μίνα.

ΟΛΕΣ αυτές τις τραγωδίες οι μουλάδες τις απέδωσαν στο θέλημα του Αλλάχ. Όχι σε ελλιπή μέτρα ασφαλείας, σε πρόχειρο σχεδιασμό, σε ελλιπή προφύλαξη, στους αυξημένους κινδύνους που συνεπάγεται η προσέλευση τόσων πολλών ανθρώπων σε τόσο μικρό χώρο. κ.λπ. Όχι, δεν φταίνε αυτά. Ήταν θέλημα του Αλλάχ. Άρα είναι θέμα χρόνου να επαναληφθεί.

Υ.Γ.3 Όσοι ενοχλείστε από τέτοια σχόλια πατάτε το κουμπάκι του unfriend ή και του block. Απλό είναι.».

ΣΧΟΛΙΑ (129)

wiravenger

Πολύ σωστή άποψη. Και η αφορμή είναι πασιφανής: "Όλες οι θρησκείες όμως και πολύ περισσότερο το Ισλάμ επιμένουν να έχουν πολιτικό ρόλο και να λειτουργούν και ως κανονιστικό / νομικό πλαίσιο."

κ

πολύ σωστα τα ειπε ο τζημερος!

κάποιος

Άλλο ένα μικρό, φτηνό διαφημιστικό κολπάκι, του ακατάσχετα μπουρδολόγου, πολιτικάντη, άνευ πτυχίου, "επιχειρηματία" που δραστηριοποιείται στο χώρο της διαφήμισης, με κύριους πελάτες φαρμακευτικές εταιρείες, που έχουν ελάχιστη ανάγκη διαφήμισης, καθώς οι γιατροί "τα παίρνουν" για να συνταγογραφούν! Τζήμερε, "ψόφησες" από τις ευρωεκλογές. Τώρα "βρώμισες", κι ακόμα δεν το κατάλαβες...

Άννα

Πριν κρίνεις έναν άνθρωπο και μάλιστα με τέτοιους χαρακτηρισμους θα έπρεπε τουλάχιστον να ξέρεις ότι αυτό που λες ισχύει.. Εδώ για παράδειγμα θα αρκούσε να διαβάσεις την ανάρτηση του στο φέισμπουκ. Αν λοιπόν την είχες διαβάσει θα καταλαβαινες ότι κατακρίνει 1ον τους υπεύθυνους Σαουδαραβες, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να οργανώσουν την θρησκευτικη αυτή γιορτή με μεγαλύτερη ασφάλεια... Τέτοιες τραγωδίες συμβαίνουν πολύ συχνά σε αυτή την γιορτή και δεν έχουν κάνει τίποτα να τις αποτρεψουν.. Φέτος για μια ακόμη χρονιά φταίει ο Αλλάχ κι όχι η εγκληματική αμελεια των Σαουδαραβων....Κατακρινει τον έρωτα που έχει αναπτύξει το Ισλάμ τις τελευταίες δεκαετίες με τον θάνατο. Επίσης όταν αναρωτιέται γιατί δεν αφήνουν τους τραυματίες να πεθάνουν, ειρωνευεται και πάλι όσους ρίχνουν το φταιξιμο στο Αλλάχ αλλά και όσους αντί να θρηνησουν και να θυμωσουν με τον αδικαιολογητο χαμό εκατοντάδων άνθρωπων, τους ζηλεύουν γιατί πήγαν κατευθείαν στον παράδεισο Ειρωνευεται τον παραλογισμο τους σε αυτή τους τη λόγικη , αφού ενώ από την μία λένε πως η τραγωδία έγινε για να είναι οι άνθρωποι στην αγκαλιά του Αλλάχ και από την άλλη δεν αφήνουν τους τραυματίες να πεθάνουν για να βρεθούν στην αγκαλιά του.

Σωτηρης

Καποιε δεν κατάλαβες την έννοια των λεγομένων του Τζήμερου. Στηλιτεύει την ανοργανωσιά των Αράβων.

ους

Με τόση ενημέρωση σήμερα και ακόμη κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι γι αυτούς τους ανθρώπους η ζωή δεν έχει την αξία που έχει για εμάς τους δυτικούς. Και πρέπει εμείς τώρα να σεβόμαστε τις ζωές που χάθηκαν περισσότερο από αυτούς τους ίδιους που η κουλτούρα τους τους οδηγεί αδιάλειπτα εδώ και δεκαετίες σε τέτοιου είδους τραγωδίες. Μάλλον ο αντιρατσισμός έχει γίνει τόσο καραμέλα, σαν το τατουάζ ας πούμε που έχει κάνει πλέον και... η κουτσή Μαρία!!!

Φως φανάρι..

και αμα μεγαλωσει να σου πει ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΦΗΣΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ ??...(ΕΔΩ φαινεται ο εγωισμος αυτουνου που θελει να στερησει απο το παιδι την ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ..........Πόσω δίκιο έχεις..Να αγιάσει το στόμα σου..... Και άμα μεγαλώσει και μου πει ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΦΗΣΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ?.... θα του πώ.. σκάσε βρε ΑΧΑΡΙΣΤΟ έτρωγες την ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ

Aldebaran

Καλά δεν καταλαβαίνετε τι λέει; Το σχόλιο είναι ειρωνικό και προφανώς εναντίον του Θεού (οποιοδήποτε Θεού). Και φυσικά είμαι σύμφωνος.

Τι εγινε Τζημερε?

Επειδη δεν ασχοληθηκε κανεις μαζι σου στις εκλογες και σε γλεντησαν ο Λεβεντης και ο Θεοδωρακης (κομματα που αποδεδειγμενα σου παιρνουν ψηφοφορους) θιχτηκες και ειπες να κανεις δυναμικη επανεμφανιση?

πολίτης χ

Δεν πρέπει να μας θυμώνει κάποιος που ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ έναν απλό σχολιασμό σαν αυτόν του Τζήμερου για... ευνόητους λόγους! Αυτός πάλι που καταλαβαίνει τι λέει ο ποιητής αλλά αντιτάσσεται και αντιδρά, απλά ανήκει σ αυτούς που αποδίδουν στο θείο ότι δεν τους βοηθά η αντίληψή τους να το αποδώσουν στο ανθρώπινο!

Γιώργος

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΡΑΜΑΖΑΝΙ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ! ! !

Banania

Μια χαρα τα λέει , αυτο που δεν υπολόγισε ειναι οτι απευθύνεται στην Ελληνική προβατίνα ,και ο νοών νοείτο

ΑΝΤΙ

Ηθελα να πληροφορηθώ ποιός τού κατέβασε τή μάπα προεκλογικά?...μήπως ήταν θέλημα θεού?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης