LIVE

Κορωνοϊός

Δεν μιλάω με τη μάνα μου για τα 200.000 ευρώ, λέει τώρα η Βαλαβάνη

Δεν μιλάω με τη μάνα μου για τα 200.000 ευρώ, λέει τώρα η Βαλαβάνη

Αφού η κυρία Βαλαβάνη άφησε να περάσουν μέρες χωρίς απάντηση για το ποιος έκανε την ανάληψη, εκθέτοντας συνολικά την κυβέρνηση, τώρα επιχειρεί με ύβρεις να απαντήσει - Εν τω μεταξύ, «έτρεχε» από την τηλεόραση να «κλείσει» τις θυρίδες όλων των Ελλήνων

Με μία μακροσκελή επιστολή, σχεδόν όση και το αρχικό ρεπορτάζ, η κυρία Νάντια Βαλαβάνη απαντά στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» για την ανάληψη των 200.000 ευρώ από την μητέρα της δύο ημέρες πριν από την επιβολή των capital controls.

Η επιστολή είναι διανθισμένη με σχόλια εναντίον της εφημερίδας, που έκανε αυτό που επιβάλλει η αποστολή της: να ελέγχει δημόσια πρόσωπα και τους συγγενείς τους, ενώ είναι εμφανής η προσπάθεια να εμφανίσει τον εαυτό της θύμα κάποιας συνωμοσίας.

Η κυρία Βαλαβάνη περισσότερο προσπαθεί να ανασκευάσει εντυπώσεις, εκμεταλλευόμενη την κακοποιημένη και από την ίδια και από συναδέλφους της πάλαι ποτέ σύνδεση της ηθικής με την Αριστερά, παρά δίνει απαντήσεις στα κρίσιμα σημεία που ανέδειξε το ρεπορτάζ.

Το γεγονός ότι η μητέρα της υπουργού απέσυρε μετρητά από τραπεζικό λογαριασμό είναι αναντίρρητο. Το έαν η συμπαθέστατη κυρία Αλίκη απέσυρε τις καταθέσεις της γιατί έχει πολιτικό και οικονομικό ένστικτο και κατάλαβε τι ερχόταν σε μερικές ημέρες ή για άλλο λόγο, όπως δικαιούται κανείς βάσιμα να εικάσει, μένει στην κρίση του αναγνωστικού κοινού.

Είναι επιβαρυντικό για την κυρία Βαλαβάνη ότι, ενώ η μητέρα της είχε αποσύρει και διασφαλίσει “τους κόπους μίας ζωής”, εκείνη δήλωνε ότι θα παγώσει και τις θυρίδες στις οποίες χιλιάδες πολίτες έχουν τους δικούς τους κόπους μίας ζωής-παραβιάζοντας μάλιστα αυτή, μία αριστερή δημοκρατική κυβέρνηση, κάθε συνταγματική προστασία των ατομικών και οικονομικών ελευθεριών.  

Η κυρία Βαλαβάνη αναφέρει ότι υπέβαλε την παραίτησή της τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, ενώ δεν είχε ιδέα για όλα αυτά. Η παραίτησή της ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Αν είχε υποβληθεί από τη Δευτέρα, τότε είναι ένα ερώτημα τι περίμενε δύο μέρες για να την δημοσιοποιήσει. Ήδη όμως, μία εβδομάδα νωρίτερα, τόσο στο Ηράκλειο όσο και στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία των Αθηνών κυκλοφορούσε η πληροφορία για υπουργό ή συγγενή του που έβγαλε χρήματα, ενώ ίσχυαν τα capital controls. Δεν περιήλθε τίποτε στην αντίληψη της υπουργού;

Έχει όμως ενδιαφέρον η κατάληξη της επιστολής της υπουργού: «Ζητώ για μια ακόμα φορά την άμεση παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να σταματήσει η εκστρατεία σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής μου. Να χυθεί άπλετο φως, να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να τερματιστεί η συκοφαντία και ο κανιβαλισμός».

Η κυρία Βαλαβάνη με την ίδια ευκολία που ανακοίνωσε ότι θα δεσμευθούν οι θυρίδες, με την ίδια ευκολία ζητά τη λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης από τη Δικαιοσύνη. Είναι εντελώς διαφορετική η προσφυγή της, όπως έχει κάθε δικαίωμα -ακόμη και να ζητήσει αστική αποζημίωση ή ποινική δίωξη- και άλλο «η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να σταματήσει η εκστρατεία σπίλωσης», δηλαδή η δημοσιογραφική έρευνα.

Το τελευταίο της επιχείρημα ενέχει αντίφαση, αφού επικαλείται ότι η δήθεν επίθεση στρέφεται και εναντίον των βουλευτών που καταψήφισαν τη μνημονιακή συμφωνία, αλλά και συνολικότερα ενάντια στην κυβέρνηση που κινδυνεύει να πέσει από τη διαφοροποίηση των εν λόγω βουλευτών. Τελική καταφυγή της κυρίας Βαλαβάνη δεν είναι το περιεχόμενο της υπόθεσης, αλλά ποιος το αποκάλυψε: «Εκπορεύεται από τους γνωστούς κύκλους: Τους υπερασπιστές ό,τι αθλιοδέστερου πολιτικά και οικονομικά διαδραματίστηκε στη χώρα μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια» αναφέρει. Άρα, τα ΜΜΕ κατά την άποψη της κυρίας Βαλαβάνη δεν θα πρέπει να ασχολούνται με περίεργες υποθέσεις.

Εν κατακλείδι, η κυρία Βαλαβάνη -που μίλησε για ανοησία- με τη συμπεριφορά της επιβεβαιώνει το ρητό ότι «όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι ο ανόητος κοιτάζει το δάχτυλο» και προσπαθεί να παρασύρει κι άλλους. 

Αναλυτικά, η βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αναγκάζομαι να μιλήσω δημόσια για πράγματα που δε θα ‘πρεπε να μιλάει κανείς ποτέ: Για τα οικονομικά ενός τρίτου προσώπου, όπως είναι η μητέρα μου. Με αναγκάζει η αθλιότητα των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, που έγιναν τσουνάμι το Σαββατοκύριακο. Με  αποκορύφωμα, αλλά όχι μόνο, το πεντασέλιδο (!) αφιέρωμα του «Πρώτου Θέματος» σ’  εμένα και στην πατρική μου οικογένεια. Με  «πονηρό» πηχιαίο τίτλο πάνω από γιγαντοφωτογραφία μου, στην οποία μέσω μοντάζ φαίνεται να μελετώ εμβριθώς το «πόθεν έσχες» μου του 2012, «Εγώ σήκωσα τα 200.000 ευρώ» - και, με πολύ μικρότερα γκρι γράμματα, «Ομολογία της μητέρας Βαλαβάνη ενώ η κόρη υπουργός θα πάγωνε τις θυρίδες».

Θεωρώ δυστύχημα ότι βρίσκομαι αναγκασμένη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό που γνωρίζουν όλοι όσοι ξέρουν τη μητέρα μου, συμπεριλαμβανομένων και διευθυντών αρκετών τραπεζικών υποκαταστημάτων στο Ηράκλειο: Η μητέρα μου διαχειρίζεται ανέκαθεν μόνη της τα οικονομικά της, δεν είχα και δεν έχω οποιαδήποτε ανάμιξη σ’ αυτά, δεν συμμετέχω και δεν συμμετείχα στις τραπεζικές της κινήσεις, δεν είχα καμία απολύτως επικοινωνία με οποιοδήποτε τραπεζικό σε σχέση με αυτές. Δεν είμαστε, η αδερφή μου κι εγώ, συνδικαιούχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς της.

Το δημοσίευμα διανθίζει μάλλον την τελευταία από τις τρεις ερωτήσεις του κ.Λ.Αυγενάκη στη Βουλή προς τον Πρωθυπουργό: Ξεκίνησε «φωτογραφίζοντας» με και περιγράφοντας πως, την Πέμπτη 25.6.2015, δύο εικοσιτετράωρα πριν γυρίσει αιφνιδιαστικά – για όλους μας - ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες και ανακοινώσει το «σπάσιμο» των διαπραγματεύσεων και το δημοψήφισμα και τέσσερις μέρες πριν τα capital controls, «ανάγκασα» τηλεφωνικά το διευθυντή υποκαταστήματος της «Εθνικής» στο Ηράκλειο να σπάσει δική μου προθεσμιακή κατάθεση και να στείλει τα χρήματα με τραπεζικό υπάλληλο (!) σε «συγγενικό σπίτι» μου στο Ηράκλειο. Στην τρίτη, πλέον, ερώτηση φωτογραφίζει τη μητέρα μου («συγγενικό πρόσωπο») ως αυτή που εισέπραξε τα 200.000, διατηρώντας ωστόσο την αναφορά στον «εξαναγκασμό» του διευθυντή μετά από δικό μου τηλεφώνημα.

Στο πολυσέλιδο «αφιέρωμα» του «Π.Θ.» το τηλεφώνημα μου στο διευθυντή έχει εξαφανιστεί. Διανθίζονται, ωστόσο, με γλαφυρό τρόπο, μετά από υποτιθέμενο ρεπορτάζ (;) της εφημερίδας – τι να έχει απογίνει άραγε το τραπεζικό απόρρητο στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της «Εθνικής»; -, τα βασικά στοιχεία των ερωτήσεων Αυγενάκη. Έτσι στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η μητέρα της υπουργού εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της όταν την ενημέρωσαν ότι δεν είχαν τα χρήματα για να της τα δώσουν και θα χρειαζόταν μια-δυο μέρες να τα συγκεντρώσουν, ότι διαμαρτυρήθηκε έντονα τονίζοντας ότι «θα το πω στην κόρη μου…», ότι οι υπάλληλοι του καταστήματος τρομοκρατήθηκαν (!!) και φρόντισαν ώστε δύο μέρες πριν από την επιβολή των capital controls να μεταφέρουν οι ίδιοι (!) τα χρήματα σπίτι της, πράγμα μοναδικό στα τραπεζικά χρονικά κλπ, κλπ. Το δημοσίευμα συμπεραίνει ότι η ενέργεια αυτή της μητέρας μου συνδέεται με την παραίτηση μου απ’  την κυβέρνηση, αν κι η ίδια επιχείρησα ν’  αποστασιοποιηθώ προσποιούμενη ότι οι σχέσεις μας είναι «παγωμένες».

Η αλήθεια είναι ότι : Η μητέρα μου είχε σπάσει και  εισπράξει προθεσμιακή της κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ ημέρα μεν Πέμπτη, αλλά την προηγούμενη Πέμπτη, 18.6.2015. Τότε δηλαδή που συνθέταμε στην κυβέρνηση την πρόταση των 46 σελίδων, ώστε να κατατεθεί στο τραπέζι τέσσερις μέρες αργότερα, τη Δευτέρα, για να χαρακτηριστεί από τους δανειστές ως «καλή βάση για συζήτηση», μακριά απ’  οποιεσδήποτε σκέψεις για capital controls.   Την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 17.6.2015, ο λογιστής της μητέρας μου ενημέρωσε το διευθυντή της τράπεζας ότι πελάτισσα του ήθελε 50.000-100.000 την επομένη. Ο διευθυντής απάντησε ότι την επομένη θα είχε χρηματαποστολή, άρα να περάσουν όποια ώρα ήθελαν. Έτσι την Πέμπτη 18.6.2015 η μητέρα μου πήγε στην τράπεζα συνοδευόμενη από λογίστρια και παρέλαβε το ποσόν που ζήτησε μέσα σε 10-15 λεπτά χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα - παρουσία του λογιστή της, ο οποίος  τη συνόδευσε πίσω στο σπίτι. Φυσικά δεν υπήρξε οποιαδήποτε επίκληση στην «κόρη της την υπουργό».

Για όλα τα παραπάνω δεν είχα ιδέα και λόγω και της  εξαιρετικά αραιής επικοινωνίας μας: Πριν απ’ όλα λόγω του δικού μου φόρτου εργασίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχα κι έχω εξαιρετικές σχέσεις με τη μητέρα μου. Όταν υπέβαλλα την παραίτηση μου, όμως, τη Δευτέρα πρωί, 13.7.2015, ένα 24ωρο πριν την πρώτη ερώτηση Αυγενάκη, δεν είχα ιδέα για οτιδήποτε απ’  αυτά.

Νιώθω επίσης υποχρεωμένη να καταγγείλω, και να ζητήσω να κατεβεί άμεσα, την εξοργιστική λεζάντα σε φωτογραφία με τη μητέρα μου σε κοινό τραπέζι, που δημοσιεύτηκε χθες στην iefimerida, «Η Ν.Β. με τη μητέρα της τότε που δεν της …μιλούσε», διαβεβαιώνοντας τους αναγνώστες ότι προέρχεται από εκδήλωση στο Ηράκλειο 20 μέρες πριν. Μόνο που στη φωτογραφία φορώ τυρκουάζ μπλούζα, ενώ δεν έχω βγάλει τα μαύρα από τον περασμένο Νοέμβρη, που πέθανε ο σύντροφος μου. Και έχω να βρεθώ στην Κρήτη από πέρυσι τον Δεκαπεντάυγουστο. Όσο για τη φωτογραφία, από την οποία έχει «κοπεί» ο άντρας μου, είναι από εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Γαλήνης τον Δεκαπενταύγουστο του 2012…

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται γνωστό ότι συμμετείχα σε σχέδιο του «Αριστερού Ρεύματος» - για τους συντάκτες δεν έχει φυσικά καμιά σημασία ότι ήμουν ανέκαθεν ανένταχτη στο ΣΥΡΙΖΑ – για κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδας και είχα αναλάβει τμήμα του, τη ληστεία των θυρίδων και στη συνέχεια την κατάσχεση και ό,τι χρημάτων είχε ο κόσμος επίσης στα σπίτια του. Όντως, με την ανοησία δε μπορεί να βρει εύκολα άκρη κανείς, ειδικά όταν είναι εκπορευόμενη.

Ζητώ για μια ακόμα φορά την άμεση παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να σταματήσει η εκστρατεία σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής μου. Να χυθεί άπλετο φως, να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να τερματιστεί η συκοφαντία και ο κανιβαλισμός.

Δηλώνω για μια ακόμα φορά πως ό,τι διαθέτω σε καταθέσεις βρίσκεται μέσα στη χώρα, «μπλοκαρισμένο» στις τράπεζες, όπως και των υπόλοιπων ανθρώπων.

Δηλώνω για μια ακόμα φορά ότι  παραιτήθηκα  για λόγους πολιτικούς. Κι η λάσπη, που ξέρουν καλά όσοι τη χειρίζονται πως τελικά «κολλά» ό,τι κι αν πεις ή κάνεις, έχει να κάνει με την σε εξέλιξη επιχείρηση δαιμονοποίησης της στάσης  κυβερνητικών βουλευτών, που καταψήφισαν τη μνημονιακή συμφωνία. Πρόκειται για επιχείρηση που στρέφεται συνολικότερα ενάντια στην κυβέρνηση, ενώ εκπορεύεται από τους γνωστούς κύκλους: Τους υπερασπιστές ό,τι αθλιοδέστερου πολιτικά και οικονομικά διαδραματίστηκε στη χώρα μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.

Όλοι όσοι επιτρέπουν να τους χειραγωγούν, ας σκεφτούν αυτό που δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω: Η διαφθορά δεν είναι ο φυσιολογικός τρόπος συνύπαρξης των ανθρώπων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης