Τσίπρας σε Ευρωπαίο ηγέτη: Αύριο πάω σε εκλογές...

Τσίπρας σε Ευρωπαίο ηγέτη: Αύριο πάω σε εκλογές...

Τι εκμυστηρεύτηκε ο πρωθυπουργός πριν από λίγες ώρες σε Ευρωπαίο ηγέτη φιλικής χώρας της Ευρωζώνης

Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών, μετά την κίνηση της κυβέρνησης να απορρίψει την πρόταση των δανειστών ενδεχομένως υποκρύπτουν προεργασία για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, απόφαση η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ώρες στην περίπτωση που οι δανειστές δεν μετακινηθούν από τις ανελαστικές θέσεις Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, πριν από λίγες ώρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκμυστηρεύτηκε σε Ευρωπαίο ηγέτη χώρας μέλους της Ευρωζώνης που πρόσκειται φιλικά στην Ελλάδα ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή την στιγμή είναι έτοιμος ακόμη και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Η αποκάλυψη αυτή της σκέψης από τον Έλληνα πρωθυπουργό προς τον ξένο ηγέτη μπορεί να ερμηνευθεί με δύο τρόπους: Είτε ο κ. Τσίπρας έχει έτοιμο το «σχέδιο Β» αν αύριο αποτύχει η διαπραγμάτευση ή το διέρρευσε επί τούτου προκειμένου να ασκηθεί εμμέσως πίεση στους δανειστές ώστε να μετριάσουν τις απαιτήσεις τους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του κ. Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, η ελληνική πλευρά αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός επισήμανε στους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας πως δεν κατανοεί γιατί οι θεσμοί επιμένουν σε τόσο σκληρά μέτρα.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στην απόφασή του να απορρίψει την πρόταση των δανειστών για πεντάμηνη παράταση της υπάρχουσας συμφωνίας με χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισ.ευρώ. «Δεν μας καλύπτει η πρόταση, γιατί και το χρηματοδοτικό μέρος της ίσα που καλύπτει τις ανάγκες για την πληρωμή των δόσεων στους δανειστές, δεν βοηθά πουθενά αλλού την οικονομία» τόνιζε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και συμπλήρωνε: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πρόταση, όπως μας την λένε, περιμένουμε να μας φερουν άλλη πρόταση αύριο». Αν μη τι άλλο, είναι προφανές ότι με τη φρασεολογία αυτή οι συνεργάτες του πρωθυπουργού κρατούν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της ρήξης με τους Ευρωπαίους.

Πριν από περίπου μία ώρα, ανώτατος αξιωματούχος των θεσμών αποκάλυψε ότι οι πιστωτές αποδέχονται την μεταφορά του συντελεστή ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία στο 13%, υποχωρώντας από την απαίτησή τους να φορολογείται η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας με 23%, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα επιφέρει βαρύ πλήγμα στις τουριστικές επιχειρήσεις. Η υπαναχώρηση αυτή των θεσμών στέλνει ωστόσο το σήμα ότι οι δανειστές ενδεχομένως έχουν τα περιθώρια να υποχωρήσουν και σε άλλους τομείς.

Με non paper το οποίο αποδέσμευσε το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνεται ότι η νέα πρόταση των δανειστών για πεντάμηνη παράταση του προγράμματος με παράλληλη χρηματοδότηση, ύψους 15,5 δισ. ευρώ δεν ικανοποιεί τις ελληνικές επιδιώξεις. Εξηγώντας με ποιο σκεπτικό απέρριψε τη νέα πρόταση των δανειστών, το Μαξίμου επικαλείται την «ανεπάρκεια» της πρότασης, καθώς δημιουργεί χρηματοδοτικό κενό στο πεντάμηνο και, κατά την εκτίμηση της Αθήνας, οδηγεί, ουσιαστικά, σε νέο Μνημόνιο στο τέλος του έτους. Παράλληλα, περιλαμβάνει υφεσιακά και κοινωνικά αποδομητικά μέτρα, όπως αναφέρεται στο κυβερνητικό κείμενο.


«Όχι» Τσίπρα σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις καταστατικές της αρχές υπερασπιζόταν τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, τον αμοιβαίο σεβασμό. Αυτές οι αρχές δεν βασίστηκαν σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Και ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο αυτές τις αρχές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρώντας από τις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει με αποφασιστικό τρόπο να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας εκ μέρους των λαών της Ευρώπης  και φυσικά εκ μέρους του ελληνικού λαού» επισήμανε ο πρωθυπουργός και αναχώρησε για την Αθήνα όπου σε λίγη ώρα αναμένεται να συγκαλέσει εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Παράλληλα με το μήνυμα που απέστειλε δημοσίως προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης και τους άλλους επικεφαλής των δανειστών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας -όπως πληροφορείται το protothema.gr- σε συνομιλία του με ηγέτη άλλης χώρας της Ευρωζώνης, φιλικά προσκείμενης προς την Ελλάδα, δήλωνε αποφασισμένος να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο εάν τα πράγματα συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο και οι δανειστές δεν υποχωρήσουν από τις άκαμπτες θέσεις τους. 

Οπως είπε ο κ. τσίπρας στον συνομιλητή του πριν αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα, η συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές δεν μπορεί να περάσει, ούτε και είναι αποδεκτή από την Ελλάδα, αφού ούτε εξασφαλίζει περισσότερα χρήματα ούτε ικανοποιεί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση και αναπόφευκτα μπορεί να οδηγήσει σε προκήρυξη εκλογών ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι εξελίξεις των επομένων ωρών θα αποδείξουν αν ο κ. Τσίπρας εννοούσε αυτά που έλεγε στον ηγέτη με τον οποίο συνομίλησε ή αν με την εκδήλωση της πρόθεσής του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές επιχειρεί να αποκομίσει ακόμη περισσότερα ανταλλάγματα από τους δανειστές προτού καταλήξει σε συμφωνία. ΣΧΟΛΙΑ (272)

PETER

Μπράβο Αλέξη,είσαι παλικάρι. Δε σε ψήφισα στις εκλογές αλλά τώρα κατάλαβα τους προδότες Γερμανολάγνους. Αυτοι και πριν και τώρα ακολουθούν πιστά τα αφεντικά τους στο σχέδιο τους να εξοντώσουν την Ελλάδα τον Παράδεισο που αυτοί φθονούν και το Ελληνικό πνεύμα που ποτέ δεν θα φτάσουν .

λαλησαμεν

"ειμαστε κοντα σε συμφωνια..εεε δεν ειμαστε ...ααα σορι ειμαστε ολα καλα πανε...ωπ παλι λαθος δεν ειμαστε καπου δε τα βρισκουμε..ελα ολα οκ λιγες λεπτομερειες μεινανε κ ειμαστε κομπλε!...οχι κ παλι οχι το δντ μας παει αιμα θα ζητησω δημοψηφισμα..why? because f... you!

MΥΘΟΣ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ 10 ΔΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ: Το πλέον αχρείαστο δημοψήφισμα στην ελληνική ιστορία. Το 100% των Ελλήνων δεν θέλουν μέτρα 10 δις ευρώ. Δεν χρειάζεται κανένα δημοψήφισμα επ αυτού. Σύσσωμη η αντιπολίτευση να δηλώσει την συμπαράσταση της στην κυβέρνηση άνευ δημοψηφίσματος και ο πρωθυπουργός να πάει να διαπραγματευτεί και να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία από 10 δις (αν είναι ικανός). Να επιστρέψει και θα κριθεί από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Αν δεν είναι ικανός και φοβάται διαπραγματευτεί τότε να παραιτηθεί. Πολλοί Έλληνες δεν κατάλαβαν καθόλου το θέμα του δημοψηφίσματος ΔΕΝ αφορά ΝΑΙ ευρώ - Όχι ευρώ ΔΕΝ αφορά ΝΑΙ Ευρώπη ΟΧΙ Ευρώπη.. αφορά ΝΑΙ μέτρα 8 δις ΟΧΙ μέτρα 10 δις. Επαναλαμβάνω αχρείαστο δημοψήφισμα για εσωτερική κατανάλωση με μηδαμινή πραγματική αξία στο εξωτερικό

ΛΡ

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΣΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ. Και για να εχουμε καλο ερωτημα ποια ειναι αυτα τα μετρα και η συμφωνια ? ποιος διαβασε ποτε τι προτεινουν οι δανειστες? οχι απο την κυβερνηση της αλητειας, τα ιδια τα χαρτια να βγουν στην δημοσιοτητα, γιατι κανενας δεν σας πιστευει πλεον. κΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ η ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Απανταμε ΝΑΙ !!!!!!!!!

oineodimokrates.blogspot.gr

Μετά από επίμονες προσπάθειες συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, μετά από ΑΘΛΙΕΣ καταγγελίες, μετά από άθλια ΨΕΜΑΤΑ, ο λογαριασμός μας στο facebook καταργήθηκε. Οι όψιμοι Νεοδημοκράτες, οι συνεργάτες της ΧΟΥΝΤΑΣ, οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ της χώρας θέλησαν να μας κηρύξουν τον πόλεμο γιατί η ΑΛΗΘΕΙΑ ενοχλούσε. Αύριο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ με ΟΝΟΜΑΤΑ ποιοι και γιατί στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά έκαναν τα πάντα για να καταστρέψουν την Ελλάδα με μόνο στόχο την επάνοδό της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία. Ποιοι και γιατί συνεργάστηκαν με τους δανειστές για να αποτύχει ΚΑΘΕ προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης. Ο πόλεμος άρχισε ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΚΑΛΑ

ΓΥΡΙΣΕ ΠΛΕΥΡΟ , ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΛΛΟ ΟΝΕΙΡΟ.

Έλλην

δεν είναι κακός ο Τσίπρας αλλα τ' @@@@ τα δυο που τον ψήφιζαν στο ίδιο τσουβάλι βάζω και την Χρυσή Αυγή που την ψήφισα, αλλά από οικονομικά δεν σκαμπάζουν λένε υπερβολές γιατί ξέρουν ότι δεν θα γίνουν κυβέρνηση - όμως δεν ξαναψηφίζω Χρυσή Αυγή, όχι γιατί άλλαξα μυαλά, μα γιατί διαφωνώ με τον τρόπο που πολιτεύονται - ρομαντικά σαν κομμουνιστές κι ΟΧΙ σαν ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ - φιλοσοφικά κι εγώ μπορώ να γίνομαι επιθετικός και στην πράξη ακόμη πιο εύκολο είναι - όμως ΔΕΝ βγαίνει η άκρη με μαγκίες, γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη εισαγωγές - όσο και να φαντασιωνόμαστε ότι με μαγικό τρόπο θα εμφανιστεί τροφή και ηλεκτρονικά είδη απ το πουθενα. Είναι μύθος ότι εισαγουμε τρόφιμα και ηλεκτρονικα είδη? γιατι όλοι οι Χρυσαγίτες έχουν τα καλυτερα ηλεκτρονικά είδη;;; ποσα απο αυτα ειναι Ελληνικα;; ακόμη και τα turbo-x είναι κινέζικα apla τα συναρμολογουν - ΟΚ - ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΔΡΑΧΜΗ - θα τυπώσουμε χαρτί υγείας σαν τον Πουτιν και μετα θα αγοράσουμε σκ@@@@ να φάμε - λογικό! αφού σκ@@@ ψηφίζουμε - δικαιούμαστε και με το παραπάνω να φάμε σκ@@@@

Άναξ

θα κερδίσει και θα φέρει την δραχμή, εγώ θα πάω Γερμανία, sorry κι όλας, τι θες να κάνω; να κάτσω να με γ@@@@ ΔΕ ΣΦΑΞΑΝΕ!!! ΘΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ πιο καλά Γερμανία με ευρώ, κι έρχομαι διακοπές Ελλαδιστάν

apapa

Γελείε ή κυβέρνα ή πήγαινε σπίτι σου εσύ και το σκυλολόι που σε ακολουθεί.

Ηπειρώτης

Να χαιρόμαστε τους ανεύθυνους, μπουρδολόγους μπολσεβίκους.

teoleo

Έφερε τα πράγματα στο αμήν και τώρα που είναι η ώρα να πάρει μια σοβαρή απόφαση ρίχνει το βάρος στον κόσμο,αφού πρώτα δεχτήκαμε μια πεντάμηνη πλύση εγκεφάλου με ανόητες και άσκοπες διαπραγματεύσεις. Και ποιο το διακύβευμα ? Θα μας ρωτήσει αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ? Σπουδαία απόφαση. Και φυσικά ο λαός θα ψηφίσει ευρώ με τα μπούνια, αλλά αυτό θα συνεπάγεται και τα μέτρα των θεσμών.. της τρόικας ...βοήθεία μας. Σπουδαίος ηγέτης με όραμα , αποφασιστικότητα , στο ύψος των περιστάσεων και προπάντων για τα δύσκολα...

Απορημένος

Μια φορά σε αυτή την χώρα να γίνει κάτι άμεσα δεν γίνεται! Έξι 6 μήνες στασιμότητα χωρίς κανένα αποτέλεσμα προόδου. Ας μου πει κάποιος αν αυτό που γίνεται σήμερα 26/6/15 γινόταν μια εβδομάδα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου τι θα άλλαζε;-άλλαξε; ποιό το όφελος; Δεν γνωρίζαμε ότι όσο περνάνε οι μέρες η οικονομία μας πατώνει; Μια αναβλητικότητα σκέτη. Ούτε να χρεοκοπήσουμε δε είμαστε ικανοί. Δεν είμαι κανένας βολεμένος ούτε επί ΣαμαροΒενιζελου ούτε επί Τσίπρα αλλά τουλάχιστον πληρωνομασταν εντός 5 μηνου από το Δημόσιο τώρα έχω να πληρωθώ από το Σεπτέμβριο 2014 αφορά ιδιωτική επιχείρηση. Στους Ιδιώτες η κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών και διερωτώμαι αν οι Δ.Υ ήταν απλήρωτοι 6 μήνες θα έβγαζαν ποτέ ΣΥΡΙΖΑ; Σκίζουν τα ιμάτια τους για τις περικοπές, αλλά εμάς δεν μας ρωτάνε τι τρώμε 8μήνες; Δεν έχει ανοίξει ρουθούνι για τον Ι.Τ . Ούτε για πλάκα έχουν αναφερθεί σε αυτό το θέμα. Κλάψα και κακομοίρα χορτάσαμε .....φτάνει πια. Ούτε να επιχειρηματολογούμε δεν ξέρουμε, φωνάξτε βάλτε πανό στις Βρυξέλλες ΑΝΑΠΤΥΞΗ φάτε διάγγελμα τώρα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης