Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Μπακογιάννη στη Βουλή

Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Μπακογιάννη στη Βουλή

Ξεκίνησε με τις κατηγορίες της κυρίας Μπακογιάννη, ότι η πρόεδρος της Βουλής δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της, όπως αυτά περιγράφονται στον κανονισμό της Βουλής

Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Μπακογιάννη στη Βουλή
Αντιπαράθεση μεταξύ της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, σημειώθηκε την Τετάρτη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε αρχικά με τις κατηγορίες της κυρίας Μπακογιάννη, ότι η πρόεδρος της Βουλής δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της, όπως αυτά περιγράφονται στον κανονισμό της Βουλής.

Όπως υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ, η κυρία Κωνσταντοπούλου αγνόησε το επανειλημμένο γραπτό αίτημά της, που ζητούσε να της δοθεί άδεια για να παρευρεθεί σε διάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία συμμετέχει η Ελλάδα και η ίδια προεδρεύει.

Κλείσιμο
«Ήμουν θεσμικά εν αδίκω γιατί η πρόεδρος της Βουλής αμέλησε να υπογράψει την απόφαση που θα μου επέτρεπε να ψηφίσω με επιστολική ψήφο αν χρειαζόταν στη Βουλή», υποστήριξε η κ. Μπακογιάννη.

«Υπάρχει επιστολή σας με κοινοποίηση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με την οποία αιτείτε άδεια εργασίας για προσωπικούς λόγους από τις 11-13 Μαρτίου και από 18-20 Μαρτίου 2015. Ο αποπροσανατολισμός έχει και τα όρια του», της απάντησε η πρόεδρος της Βουλής.

Η κυρία Μπακογιάννη συνέχισε την κριτική της προς την πρόεδρο της Βουλής, κατηγορώντας την ότι επιλεκτικά διαβάζει τον κανονισμό της Βουλής για αυτό και ζήτησε, μετά από 75 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, να παραχωρήσει το γραφείο του στη Βουλή.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «στραπάτσο» που έπαθε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής και της έφερε, όπως είπε, μεγάλο εκνευρισμό, και πρόσθεσε: «Ο θεσμικός σας ρόλος είναι συγκεκριμένος. Πρέπει να το έχετε στο μυαλό σας αυτό. Κοιτάξτε να κάνετε τη δουλειά σας όπως πρέπει».

Ακόμα, καταλόγισε ευθύνες στην πρόεδρο της Βουλής για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα συγκροτήσει την επιτροπή πόθεν έσχες και προτιμά, όπως είπε, το ρόλο του Ηρακλή Πουαρώ.

«Αντί να επιτίθεται η πρόεδρος της Βουλής, καλό είναι να ασχοληθεί με το πραγματικό της έργο. Και το έργο σας είναι να κάνετε τη δουλειά σας. Αλλιώς να παραιτηθείτε και να βάλετε άλλο βουλευτή στη θέση αυτή», είπε.

«Έχετε προτίμηση περί του θρησκεύματος του βουλευτή κυρία Μπακογιάννη;» σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Κάντε τη δουλειά σας και αφήστε σε άλλους τη λάσπη και την ύβρη», της αντέτεινε η κ. Μπακογιάννη.

Όμως, έντονη ήταν η αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ, όταν η πρόεδρος της Βουλής, άφησε αιχμές για το «πόθεν έσχες» της.

«Πράγματι η λειτουργία της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» είναι σημαντική, ιδίως για φαινόμενα να ξεχνάνε οι βουλευτές να δηλώνουν ποσά ενός εκατομμυρίου ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Κωνσταντοπούλου, προφανώς αναφερόμενη στην υπόθεση του συζύγου της κ. Μπακογιάννη για την οποία όπως είχε εξηγήσει, δεν είχε δηλωθεί εκ παραδρομής.

«Ήταν απρέπεια να αναφερθείτε για το ένα εκατομμύριο. Αυτή η υπόθεση εκδικάστηκε και ομόφωνα τέθηκε στο αρχείο. Ήταν μια ιστορία λάσπης από αυτές που αγαπάει η πρόεδρος της Βουλής», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ.

«Μια υπόθεση είτε εκδικάζεται, είτε δεν εκδικάζεται και αρχειοθετείται. Δεν μπορεί να εκδικαστεί και να αρχειοθετηθεί», σχολίασε η πρόεδρος της Βουλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης