Φαλσιανί: Ο Σαρκοζί μπορούσε να εκβιάσει τον Παπανδρέου για τα χρήματα της μητέρας του στην HSBC

Φαλσιανί: Ο Σαρκοζί μπορούσε να εκβιάσει τον Παπανδρέου για τα χρήματα της μητέρας του στην HSBC

Σύμφωνα με τον Γαλλοϊταλό που διέρρευσε την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ», η Μαργαρίτα Παπανδρέου φέρεται πως είχε 500 εκατ. ευρώ στην HSBC - Τι απαντά ο Γιώργος Παπανδρέου

Φαλσιανί: Ο Σαρκοζί μπορούσε να εκβιάσει τον Παπανδρέου για τα χρήματα της μητέρας του στην HSBC
Ο Γαλλοϊταλός πρώην εργαζόμενος της HSBC και αρμόδιος για θέματα πληροφορικής, Ερβέ Φαλσιανί, είχε ήδη ανακοινώσει πως οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Swissleaks είχαν πρόσβαση μόνο στην «κορυφή του παγόβουνου», υπονοώντας πως η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο συγκλονιστική.

Πράγματι, ένα όνομα που αναμένεται να προκαλέσει σεισμό και αναφέρεται στο βιβλίο του Φαλσιανί, «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων», το οποίο συνυπογράφει με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Il Sole 24 Ore, Αντζελο Μινκούτσι, είναι αυτό της Μαργαρίτας Παπανδρέου, την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με απόσπασμα του βιβλίου που προδημοσιεύει η Corriere della Sera η κυρία Παπανδρέου «είχε λογαριασμό στην HSBC ύψους 500 εκατ. ευρώ».

Κλείσιμο
Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνει ο Φαλσιανί, οδήγησε «στη χρήση της λίστας των χρυσών καταθετών για να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας στις χώρες».

Όπως εξηγεί το ιταλικό δημοσίευμα, τουλάχιστον αυτό συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας. «Ο Φαλσιανί θυμίζει τον Παπανδρέου και μιλάει για πίεση και εκβιασμό», γράφει το ιταλικό δημοσίευμα.

«Το 2011 την ηγεσία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για τη σωτηρία της Ελλάδας είχε αναλάβει ο Σαρκοζί που είχε αυτή τη λίστα και γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλσιανί.

«Όπως είχε συμβεί στις ΗΠΑ, η λίστα της HSBC χρησιμοποιήθηκε σαν όπλο εκβιασμού και διαπραγματεύσεων. Στην Ελλάδα, η λίστα εξαφανίστηκε… Στην Ελλάδα, όπως και αλλού, δεν ξεκίνησε καμία επίσημη έρευνα», συνεχίζει ο Φαλσιανί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γαλλοιταλός, ο οποίος καταζητείται από τις ελβετικές αρχές, παρέδωσε στις γαλλικές αρχές εμπιστευτικές πληροφορίες από τους λογαριασμούς της HSBC, προκαλώντας σεισμό με τις αποκαλύψεις του.
Κίνημα: Η Μαργαρίτα Παπανδρέου δεν υπάρχει στη λίστα Λαγκάρντ
Για ψεύδη, συκοφαντία και αλητεία κάνουν λόγο συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου κληθέντες να σχολιάσουν τους ισχυρισμούς Φαλσιανί

«Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ακόμη και ενώπιον της αλήθειας. Χτίζουν καριέρες και περιουσίες, στις πλάτες άλλων. Οικοδομούν συνεργασίες με πολιτικά κόμματα, δήθεν προοδευτικά και αριστερά, περιφέροντας τις... εκτιμήσεις τους, που αναγορεύονται σε θέσφατα.
Η αλητεία στο απόγειό της» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του «Κινήματος» Δημοκρατών-Σοσιαλιστών.

«Όλα στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών.Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών. Όσοι παρά ταύτα, διακινούν τις... εκτιμήσεις τους που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους. Πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό, κατατίθεται άμεσα μήνυση και αγωγή. Φτάνει πια» επισημαίνεται από το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

ΥΓ. Δεν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες όσων διακινούνται, γιατί δεν αξίζει τον κόπο να ερωτηθεί ο διακινών τις εκτιμήσεις του, πως και δεν γνωρίζει ότι, στο μνημόνιο η Ελλάδα δεν μπήκε το 2011, αλλά το 2010. Η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται και από τα στοιχεία που χρησιμοποιεί.


ΥΓ2. Παρατίθεται και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο φέρει την υπογραφή του επικεφαλής του.

Δείτε  εδω την ανακοίνωση







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης