Βαρουφάκης: Με χρεωστική κάρτα θα δοθεί η βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ στους αναξιοπαθούντες

Βαρουφάκης: Με χρεωστική κάρτα θα δοθεί η βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ στους αναξιοπαθούντες

Θα μπορούν αν πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ και να αγοράζουν προϊόντα χωρίς ντροπή - Υπολογίζω ότι θα κοστίσει περιπου 1 δισ. ευρώ

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των αστέγων, των εχόντων οικονομική δυσκολία και όσων είναι εκτός του συστήματος ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ όπως αυτή περιλαμβάνεται σε όσα παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ ανέπτυξε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Όπως εξήγησε σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» για το πού θα βρεθεί το «ζεστό χρήμα», πόσο θα είναι αυτό και πώς θα φτάσει στα χέρια όσων δοκιμάζονται ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι αυτό θα γίνει με μια χρεωστική κάρτα με την οποία κανείς άστεγος, για παράδειγμα,δεν θα ντρέπεται να μπει στο σούπερ μάρκετ και να προχωρήσει σε αγορά.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη η δαπάνη αυτή για φέτος υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ και αφορά την αγορά των αναγκαίων τροφίμων και την ελάχιστη ενεργειακή κάλυψη για νοικοκυριά που είναι χωρίς ρεύμα.

Κατά τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και θα φέρει έσοδα στο κράτος «διότι η κατανάλωση θα κάνει πιο εύκολη την πληρωμή των φόρων από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, επίσης των  επιχειρήσεων παροχής ενέργειας κ.α.».

Η ερώτηση του Κώστα Αρβανίτη και η απάντηση του κ. Βαρουφάκη έχουν ως εξής:

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ : Θέλω να σε ρωτήσω που θα βρεθεί το ‘’ ζεστό χρήμα’’ για να τονωθεί η κοινωνία που χειμάζεται όπως προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ . Και πως θα μοιραστεί  αυτό  το χρήμα ?.

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : Και για μένα έχει μεγάλη σημασία πως θα δίνεται αυτό το χρήμα,  ουτως ώστε να μην θίγεται η αξιοπρέπεια του πολίτη. Θα μπορούσε π.χ. να είναι σαν μια χρεωστική κάρτα , που θα μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιεί στο σούπερ , χωρίς να ντρέπεται. Σε πρώτη φάση, δεν θα χρειαστεί πιστεύω, πάνω από 1 δις το χρόνο.   Αυτό όμως θα φέρει και έσοδα, διότι η κατανάλωση θα κάνει πιο εύκολη την πληρωμή των φόρων από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, επίσης των   επιχειρήσεων παροχής ενέργειας κ.α.Αυτή η ‘’ κάρτα πολίτη’’ θα μπορεί να δώσει μια ‘’ ανάσα’’ ακόμη και σε αυτούς που θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν διάφορες υπηρεσίες υγείας, που μπορεί να έχουν ανάγκη.

Στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η κάρτα αυτή δεν είναι ένα απλό σχέδιο αλλά μια «δουλεμένη ιδέα» που θα μπορούσε να αφορά όλους τους πολίτες για να μην στιγματίζεται κάποιος ως άστεγος και θα μπορούσε να επεκταθεί και στον τομέα της υγείας αντί για βιβλιάρια ή στις συναλλαγές με το δημόσιο αντί της αστυνομικής ταυτότητας.

ΣΧΟΛΙΑ (135)

konstantinos

ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΛΟ: ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΧΑΡΑΓΜΑ...ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ,ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΡΙΣΗ,ΤΕΧΝΗΤΗ ΦΤΩΧΙΑ (ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΟΖ;;;;),ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΕΡΓΙΑ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!!!!!!!! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ....ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ.... Είναι τυχαίο;;το γεγονός οτι εδώ και 30 Χρόνια μας έχουν Συνηθίσει να λειτουργούμε με Πλαστικό Χρήμα/Κάρτες/Αποπληρωμή Δανείων βγάζοντας Νέα Κάρτα και ούτω καθεξής...... Όχι βέβαια γιατί πρέπει να υπάρχουν Μειωμένα Αντανακλαστικά Αντίδρασης σε Κατάσταση Κοινωνικού Εκφυλισμού/Απόγνωσης που βρίσκεται στις μέρες μας μεγάλο μέρος του Λαού. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

Λες???

Αν γίνεται για αυτό το λόγο ας τους πει κάποιος πως δεν πιστευουμε έτσι κι αλλιως σε νεκρούς που ανασταίνονται και λαμπάδες που ανάβουν μονες τους να μας αφήσουν στην ησυχία μας... Δεν χρειάζεται χάραγμα δεν πιστεύουμε έτσι κι αλλιώς

ΜΑΡΙΑ

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ

Alpha

Να την βάλουνε εκεί που ξέρουν..!

γιωργος

ηρθε το χαραγμα!! αρχικα σε καρτα με μικροτσιπ και μετα θα πουνε βαλτο στο χερι σου η στο μετωπο για να μην χαθει.

ΕΚ

Διαβάζοντας τα λόγια του Άγιου Παϊσίου από το βιβλίο σκεύος εκλογής, σελ.421 (του αγιορείτη ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου, που εκδόθηκε το 1996 ) παρατηρούμε την απίστευτη σύμπτωση με τα σημερινά δεδομένα: Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που , όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε. Με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει. Και τι θα πετύχουν με αυτό; Ακούστε Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα. Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις. Με όλα αυτά μας αποπροσανατολίζουν για να μπορέσουν με πολύ εύσχημο τρόπο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί να μπουν στο σπίτι μας. Να γνωρίζετε ότι θα ασκήσουν πιέσεις με πολλούς τρόπους, ιδιαίτερα στους πολιτικούς μας άρχοντες. Εμείς όμως ας μη βλέπουμε τους δικούς μας πολιτικούς, αλλά αυτούς που τους τα επιβάλλουν από το παρασκήνιο με τη βία, ύπουλα και εξαπατώντας τους

ΕΚ

Πως λοιπόν τώρα εξαγγέλλει την ηλεκτρονική κάρτα για κάθε πολίτη ως μέσο για την άμεση πάταξη της φοροδιαφυγής από την στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου και καταγραφής των συναλλαγών θα απαιτήσει τεράστια κεφάλαια ενώ το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο (και λόγο του μεγάλου χρόνου που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση του). Είναι άξιο απορίας πως μένουν έξω από την οικονομική ατζέντα τις τελευταίες μέρες θέματα όπως: ο λογιστικός έλεγχος για την διευκρίνηση του επαχθούς μέρους του χρέους, καθώς και οι τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας η εκμετάλλευση (και όχι ιδιωτικοποίηση) των οποίων θα αρκούσε να αποτινάξουμε μια για πάντα τον ζυγό που μας έχουν επιβάλλει. Είναι προφανές ότι οι αρμόδιοι υπουργοί (π.χ. ο κ. Βαρουφάκης) σύρονται (για να μην πω εκβιάζονται) από τα γνωστά διεθνή και ευρωπαϊκά θεσμοθετημένα όργανα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση: πρέπει να παταχθεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ώστε να ξαναγίνεται αξιόπιστοι μόνο έτσι θα σας κουρέψουμε το χρέος και θα είμαστε ότι δεν θα κυλίσετε πάλι στα ίδια λάθη

ΕΚ

Στις 26/11/2010 ο κ. Τσίπρας ως βουλευτής είχε υποβάλει ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την Ηλεκτρονική Κάρτα Πολίτη που σχεδίαζε η τότε κυβέρνηση . Μεταξύ άλλων αναφέρει: .. Στη Γερμανία, η προετοιμασία της κάρτας, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, κράτησε δέκα χρόνια με συμβόλαιο που έκανε η κυβέρνηση με εξειδικευμένη εταιρεία. Παρά την υψηλή τεχνική προετοιμασία, ομάδα χάκερς, κατάφερε με την έναρξη λειτουργίας της κάρτας να τροποποιήσει στοιχεία της και να την καταστήσει ευάλωτη, με λογισμικό που βρίσκεται δωρεάν στο διαδίκτυο. Στην Μεγάλη Βρετανία, το κόστος παραγωγής της κάρτας εκτιμήθηκε αρχικά περί τα 10 και 20 εκατομμύρια λίρες (εκτίμησητου London School of Economics το 2009), ποσό που θα προσέθετε πολύ μεγάλο οικονομικό βάρος στην χώρα. Επιπλέον στην Μ. Βρετανία υπάρχουν 2 είδη κάρτας, μια για τους πολίτες της χώρας και μια για τους πολίτες άλλων χωρών εκτός ΕΕ. Δεδομένου ότι - Εξαγγέλλεται ένα έργο χωρίς εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο, χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, χωρίς υπολογισμό τουκόστους προετοιμασίας, κατασκευής και συντήρησης και το κυριότερο χωρίς υπολογισμό του οφ έλους που θα προκύψει, αν προκύπτει όφελος για τους πολίτες και τους θεσμούς του κράτους. - Στο διαδίκτυο η διαβούλευση του σχετικού κειμένου έχει δεχθεί εκατοντάδες αρνητικά σχόλια μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα. Ερωτάται ο κ. Υπουργός 1. Ποιους πολίτες θα αφορά η κάρτα; 2. Θα είναι υποχρεωτική η απόκτησή της; 3. Με τι κόστος θα επιβαρυνθεί ο κάθε πολίτης για την προμήθειά της; 4. Ποιος θα αναλάβει το οικονομικό βάρος λειτουργίας της τεράστιας υπηρεσίας που θα απαιτηθεί να συγκροτηθεί, προκειμένου να συντηρηθεί τεχνικά και να λειτουργήσει με σοβαρότητα και ασφάλεια; 5. Ποιος θα αναλάβει το έργο προετοιμασίας και κατασκευής της κάρτας; 6. Ποιο θα είναι το κόστος κατασκευής της κάρτας και της συντήρησης αυτής της ψηφιακής υπηρεσίας; .. Οι ερωτώντες βουλευτές: Τσίπρας Αλέξης Διώτη Ηρώ

Μάγια

Γιατι σας φαινετε παραξενο; νομιζετε οτι τα λεφτα (ευρω) που θελετε ειναι πιο αληθηνα χρεογραφα απ οτι μια τετοια καρτα; Αυτη η καρτα ειναι το νομισμα της Ελλαδας που εχει καταντησει απο τα φτωχωτερα κρατη του κοσμου. Και δεν το εχει καταντησει ετσι ο Βαρουφακης αλλα αυτοι που ψηφιζατε.

Μάγια η μέλισσα

έφη...

Θα πέσει το γέλιο της αρκούδας!

Έχω αρχίζει και το διασκεδάζω πολύ!!!Έλα να κυβερνά η αριστερά παρακαλώ...

Κάνας

Δεν πάνε καλά τα πράγματα στην Νέα Δημοκρατία. Δίνουν μάχη χαρακωμάτων, πλέον! Ο Σαμαράς ξέρει ότι χάνει και με μεγάλη διαφορά και δίνει απέλπιδα μάχη να κρατήσει ίσως τον σκληρό πυρήνα των "αμετανόητων" δεξιών. Οι διαρροές προς τον Σύριζα όμως, είναι τεράστιες.

Ντινα

Τι σχεση εχει αυτη η εικασια με το αρθρο και τα αλλα σχολια? Τυπικος συριζαιϊκος λογος..

Ναταλια

Αλλη μια βαρουφα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4932330

Τουλάχιστον 15 χώρες, έπρεπε να εμφανίσουν στέρεο μέτωπο μέσα στο Συμβούλιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

3
7dfc754bcc0ce3d544bab7f919801d8c

Οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο άλλαξαν με τα γεωτρύπανα της Τουρκίας αναφέρει στο πρακτορείο Ανατολού - Αδειάζει ξανά τον Ακιντζί ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Συγκρίνει την εισβολή στη Συρία με τον Αττίλα στην Κύπρο! -Ξεκαθαρίζει ότι μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Άγκυρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό 

7
pm0

H ρύθμιση αφορά σε όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006   - Στόχος η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων - Ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα τεθεί υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος - Έστειλε μήνυμα στους τραπεζίτες ενόψει της αυριανής του συνάντησης: «Είναι άδικες οι χρεώσεις» - H ομιλία του πρωθυπουργού στο δείπνο του Economist

68
komision_main

Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας

5