Δραγασάκης: Δεν αποδεχόμαστε την προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου

Δραγασάκης: Δεν αποδεχόμαστε την προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου

«Εμείς, η νέα κυβέρνηση, ζητάμε χρόνο για να προετοιμάσουμε τις δικές μας προτάσεις που πρέπει να συζητηθούν, για να λειτουργήσει η δημοκρατία. Το ζητάμε από σήμερα» είπε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και μιας κυβέρνησής του απέναντι στους δανειστές μίλησε στο Βήμα Fm o υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης τονίζοντας πως «ποτέ δεν αρνηθήκαμε ότι η Ελλάδα χρειαζόταν πρόγραμμα προσαρμογής» ωστόσο «αυτό έπρεπε να είναι δικό τη και ενταγμένο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

«Το Μνημόνιο είναι ένα κείμενο που υπογράφουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο διοικητής της ΤτΕ και αφορά στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν να κάνουν» είπε γ
ια τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους για να συνεχίσει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της δεσμευμένο από τις συμφωνίες του κ. Σαμαρά και τα mail του κ. Χαρδούβελη. Εμείς, ξεκινάμε από τη βάση ότι το Μνημόνιο είναι αποτυχημένο σε βάση πραγματικών δεδομένων. Ο τρόπος με τον οποίο εξυπηρετούνται αυτές οι υποχρεώσεις είναι δάνεια. Η παγίδα είναι ακριβώς αυτή: ότι μας δανείζουν για να πληρώσουμε τα παλιά χρέη και έτσι δημιουργούμε νέο χρέος. Όταν λοιπόν μιλάμε για διαπραγμάτευση, εννοούμε πώς ακριβώς θα βγούμε από αυτήν την παγίδα. Άρα, και για τις βραχυχρόνιες υποχρεώσεις, θα είναι συμφωνημένος ο τρόπος, με μία έννοια, ικανοποίησής τους, όπως έγινε και μετά τις εκλογές του 2012.

Σε μια φάση διαπραγματεύσεων, διότι έχει αρχίσει ήδη η διαπραγμάτευση, καθένας λέει αυτό που θεωρεί ότι πρέπει να πει. Οπότε, αν ο κ. Σόιμπλε είπε κάτι, αυτό δεν συνιστά επιχείρημα. Η όλη ιδέα ότι η δημοκρατία αναστέλλεται υπό κάποιες προϋποθέσεις δεν μας βρίσκει αντίθετους. Κάποιοι συμφώνησαν ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα πρέπει να λειτουργεί υπό περιορισμό. Κάποιοι συμφώνησαν ότι η προθεσμία πρέπει να μπει έως τις 28 Φεβρουαρίου. Το γνωρίζουμε αυτό, αλλά δεν θα το αποδεχθούμε εμείς αυτό το πράγμα. Αντίθετα, θα διερευνήσουμε ακριβώς πώς έγιναν αυτά τα γεγονότα. Άρα, ποια είναι η ατζέντα; Εμείς, η νέα κυβέρνηση, ζητάμε χρόνο για να λειτουργήσει η δημοκρατία. Το ζητάμε από σήμερα. Για να προετοιμάσουμε τις δικές μας προτάσεις που πρέπει να συζητηθούν. Το ένα πλαίσιο είναι αυτό των δημοσιονομικών στόχων και όρων, το δεύτερο είναι το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα προτείνουμε και το τρίτο είναι η εξειδικευμένη πρόταση για το δημόσιο χρέος και κάποια άλλα θέματα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να απορρίψουν τη συζήτηση οι εταίροι, απάντησε; «Σημαίνει ότι θα έχουν αρνηθεί τη βούληση του ελληνικού λαού, σημαίνει ότι είμαστε σε μια Ευρώπη χωρίς καμία δημοκρατική τάξη, όπου το Ευρωκοινοβούλιο δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Υπάρχουν, όμως, λύσεις και σ’ αυτό. Από τη Δευτέρα θα έχουμε μια άλλη μέρα, με μια χώρα που θα έχει κυβέρνηση με δικό της πρόγραμμα και ένα Κοινοβούλιο που θα παίρνει αποφάσεις και δεν θα επιβραβεύει αδιάβαστους νόμους. Τα πράγματα αλλάζουν και ήδη υπάρχουν ευρύτερες δυνάμεις στη δική μας κατεύθυνση και λογική. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνος του. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Ακριβώς διότι η Ευρώπη είναι σε ένα αδιέξοδο και θα κάνουμε όλα εκείνα τα βήματα που θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας και θα ακολουθήσουμε όλα εκείνα τα βήματα, για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Ευρώπη είναι σε αδιέξοδο και στη λήψη αποφάσεων συμμετέχουν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, όλοι οι λαοί και θα πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, οι Podemos στην Ισπανία και τα κοινωνικά κινήματα. Αλλιώς, θα παγιδευθεί σε μια πορεία που θα την οδηγήσει στη Λεπέν ή σε άλλα, χειρότερα πράγματα. Αυτή τη δυναμική έχουμε και αυτό είναι το βασικό μας πλεονέκτημα, για το οποίο η ψήφος του λαού θα μας τιμήσει».

Όσο για το αν η Ελλάδα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα QE της ΕΚΤ: «Θα μας εντάξει υπό προϋποθέσεις. Εμείς, δεν αρνηθήκαμε ποτέ – και είναι και κριτική μας – ότι η Ελλάδα ήθελε πρόγραμμα. Δικό της πρόγραμμα, όμως, ενταγμένο σε ευρωπαϊκούς θεσμούς. Και σε τετ-α-τετ συζητήσεις που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, σ’ αυτό δεν εισπράττουμε άρνηση. Δεν προεξοφλώ. Μπορεί αύριο, για δικούς τους λόγους, να δείξουν άλλο πρόσωπο».

Για το κατοχικό δάνειο: «Αρχίζουμε με την ευρωπαϊκή διάσταση των προβλημάτων, ακόμη και στα θέματα για το χρέος ή μια ποσοτική χαλάρωση, εστιασμένη στην ανάπτυξη. Άρα, τα προβλήματα όλα είναι στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν, για οποιοδήποτε λόγο, αυτό το επίπεδο αποδειχθεί μη ώριμο, θα ακολουθήσουν κάποιες κινήσεις. Βγήκε π.χ. προχθές ο ΥΠΟΙΚ της Ιρλανδίας και είπε, κατά κάποιο τρόπο, ότι συμφωνούν με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πανευρωπαϊκή διάσκεψη και σήμερα διαφωνεί ο πρωθυπουργός. Αν φτάσουμε στο σημείο να διαπραγματευόμαστε χωριστά με τη Γερμανία και χωριστά με τη Σλοβακία και χωριστά με τη Σλοβενία κτλ., βεβαίως το κατοχικό δάνειο μπαίνει και σ’ αυτήν την περίπτωση θα είναι στην πρώτη γραμμή».

Για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος: «Το δημοψήφισμα γίνεται την Κυριακή και πιστεύω ότι η ψήφος του λαού θα καταδικάσει τη μέχρι τώρα πορεία, τα Μνημόνια και τη λογική τους και η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια απάντηση για το τι είδους πολιτική θέλουμε, για να μπορέσουμε να είμαστε ισότιμα στην Ευρώπη, με όρους αξιοπρέπειας. Ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη μάχη, που πήγαν αυτά τα 230 δις που λένε ότι μας έδωσαν. Γιατί δεν λένε την αλήθεια, ότι το 89% των χρημάτων αυτών πήγαν για να διασωθούν οι γερμανικές και γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες;»

ΣΧΟΛΙΑ (20)

ΞΕΝΟΣ

Παίδες πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι αν και ο Δραγασακης λέει αυτά ....έχετε γεια βρυσούλες ...μιλάμε πάμε χύμα και ότι βγει ....ποιο ιταλικό καράβι και ποιος σεισμός ...λεπτομέρειες ...πάμε για ΖΑΛΟΓΓΟ να το ευχαριστηθούμε .Δεν μπορεί να ε ίνας ΤΟΣΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ....ΤΙ ΠΑΠΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ. ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!!!!!!!

ΝΙΚΟΣ

Καλά ρε. Τώρα θα φτιάξετε τις προτάσεις σας; Τόσο καιρό τι κάνατε; Αει στο διά....... χαραμοφάηδες.

Ντορα

Χτυπωντας το κεφαλι σου στα βραχια, ποια η πιθανοτητα να σπασουν τα βραχια? Και πρεπει και καλα να το δοκιμασουμε τωρα ακριβως που τελειωνε το προγραμμα??

Ilias

Ελλάδα τέλος ! Αυτό σας λέει ηλίθιοι Συριζαιοι!!

Μάνια

Εσείς δεν αποδέχεστε τίποτα!!!

GKP.

Δέν θα σε ρωτήσουνε Δραγασάκη, την χρεοκοπημένη Ελλάδα εκπροσωπείς των 10 εκατομμυρίων μαζί με τους Λαθρομετανάστες.Δεν εκπροσωπείς την Γαλλία η την Γερμανία.Άν δεν το έχετε καταλάβει στον ΣΥΡΙΖΑ χεσμένους σας έχουν οι Ευρωπαίοι.

eurostat.eu

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο βασικός (κατωτατος) μισθός στη Ρουμανία είναι 158 ευρώ, τη Βουλγαρία 123 ευρώ, στην Αλβανία είναι 143 ευρώ στην Τουρκία 223 ευρώ στη Σερβία 167 ευρώ, στην Μολδαβια 88 ευρω. ===============> ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ 580 ΕΥΡΩ, ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 140 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ==============> ΜΕ ΤΣΙΠΡΟΔΡΑΧΜΗ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΤΗΝ "ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (σουβλατζιδικα, καφετεριες, αγαμες θυγατερες, μαιμου τυφλοι, κτλ), δηλαδη περιπου στα 125 ΕΥΡΩ (βλεπε αναλυσεις Goldman Sachs και JP Morgan)

αδεσποτος

Δραγασακη αληθευει οτι ετοιμαζεστε να τυπωσετε χαρτονομισμα των 1000 ευρω για να κανετε οικονομια στο χαρτι??

Iasonas

Ευτυχως κε Δραγασακη η Ευρωπη δεν θα ακολουθησει τον δρομο σας. Βλεπετε ο λαικισμος εκει δεν εχει την ιδια περαση. Ποιον δρομο μιλατε, της ΕΡΤ, της Ολυμπιακης, των συνδικα-ληστων? Ζειτε στον κοσμο σας, πιστευοντας οτι με ιδεες Σταλιν θα προχωρησετε Αυτα η δυτικη Ευρωπη τα ελυσε προ πολλων ετων. Η δε ανατολικη προσπαθει εδω και 25 χρονια να σταθει στα ποδια της απο την λοιμοκτονια των άριστερωνκαθεστωτων της. Εχεις σοβαρο στυλ, αλλα τελικα νομιζω εισαι ο ποιο θολωμενος ολων

Vassilis

Ρε ΓΙΓΑΝΤΑ Δραγασάκη, τι μας λες? Αφού έχετε έτοιμο Προγραμμα. Ή μήπως ΔΕΝ έχετε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kon25

Περιοδεία στα Χανιά πραγματοποιεί ο υπουργός Δικαιοσύνης - Αναφορά στις νομοθετικές και θεσμικές παρεμβάσεις πουν έγιναν, καθώς και στην ενίσχυση με προσωπικό και δικαστές των διοικητικών δικαστηρίων

1