Πλησιάζει η ώρα της έκδοσης του Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Πλησιάζει η ώρα της έκδοσης του Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Τα έγγραφα μεταφρασμένα στην τουρκική γλώσσα και αφορούν στο κατηγορητήριο αναμένουν οι τουρκικές αρχές, προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση του κατηγορούμενου στην Ελλάδα

Πλησιάζει η ώρα της έκδοσης του Φιλιππίδη στην Ελλάδα
Τα έγγραφα που χρειάζονται προκειμένου να «τρέξουν» τις διαδικασίες για την έκδοση του καταζητούμενου (με διεθνές ένταλμα σύλληψης) Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα, αναμένεται να λάβουν μέσα στο επόμενο 48ωρο οι τουρκικές αρχές.

Τα έγγραφα, που θα είναι μεταφρασμένα στην τουρκική γλώσσα, αφορούν κατά βάση στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη η ελληνική Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε η επίκουρη εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου για την υπόθεση των επισφαλών δανείων προς επιχειρηματίες από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ήδη, ενήμερο για το κατηγορητήριο σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη φέρεται να είναι το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η τουρκική Ιντερπόλ. Απομένει, δηλαδή, να λάβουν και μεταφρασμένα τα έγγραφα που είναι απαραίτητα, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η έκδοση του κατηγορούμενου στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
Ο Άγγελος Φιλιππίδης συνελήφθη μετά από διεθνές ένταλμα των ελληνικών αρχών για την εμπλοκή του στην υπόθεση του ΤΤ και κρατείται στις φυλακές του Μαλτεπέ. Ο κατηγορούμενος πρώην πρόεδρος του ΤΤ έχει παραιτηθεί του δικαιώματος να προβάλει ενστάσεις στην έκδοσή του και έχει δηλώσει, διά του συνηγόρου του, ότι επιθυμεί οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν ταχύτατα.

Έτσι, υπό αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα να ολοκληρωθούν ακόμα και εντός της εβδομάδας. Το «κλειδί» πάντως της έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη κρατούν οι τουρκικές αρχές, οι οποίες και θα αποφανθούν σχετικά από τη στιγμή που θα λάβουν μεταφρασμένα τα έγγραφα της κατηγορίας σε βάρος του εκζητούμενου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης