Βενιζέλος: Νέα μέτρα δεν είναι δυνατόν να συζητηθούν

Βενιζέλος: Νέα μέτρα δεν είναι δυνατόν να συζητηθούν

Οι στόχοι έχουν επιτευχθεί, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - Ζήτησε η κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε ζητήματα πραγματικής οικονομίας - Στο τέλος της εβδομάδας η προγραμματική συμφωνία

Βενιζέλος: Νέα μέτρα δεν είναι δυνατόν να συζητηθούν
Μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί τη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τους υπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Ήταν χαρακτηριστική η τοποθέτησή του πως αν στις συζητήσεις με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας που αναμένονται στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες δεν υπάρξει πρόοδος τότε η ελληνική κύβέρνηση θα πρέπει να θέσει το θέμα σε πολιτικό επίπεδο.

Τόνισε επίσης πως οι στόχοι έχουν επιτευχθεί και έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα. Περιγράφοντας, δε, τις εναλλακτικές προτάσεις που μπορούν κατατεθούν, μίλησε για νέο "κούρεμα", ελάφρυνση χρέους με επιμήκυνση των λήξεων, αξιοποίηση ευρωομολόγου, αν και πρόσθεσε ότι αυτή είναι μια συζήτηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Μέχρι τότε δήλωσε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε ζητήματα πραγματικής οικονομίας, τα οποία θα περιλαμβάνονται και στην προγραμματική συμφωνία των δύο εταίρων, η οποία θα ολοκληρωθεί, όπως είπε, στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο θέμα της Χρυσής Αυγής εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η δικαιοσύνη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ δήλωσε δικαιωμένος για την επιμονή του ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλει το ακροδεξιό κόμμα. Αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, είπε, ότι θα προχωρήσει και ότι ενδεχομένως θα προωθηθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.
Κλείσιμο

Όσον αφορά, τέλος, στην κοινή δήλωση των 58 προσωπικοτήτων για την Κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να καπελώσει την προσπάθεια, αλλά αντίθετα θα συμμετέχει ενεργά για να πάρει σάρκα και οστά η ένωση των κεντροαριστερών δυνάμεων εν όψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης