Βενιζέλος: Στο αντιμνημονιακό μέτωπο συνυπάρχουν νεοναζιστές με τον ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Στο αντιμνημονιακό μέτωπο συνυπάρχουν νεοναζιστές με τον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης

Επικοινωνιακή «ρελάνς» από τον ιδρυτή του Facebook
Βενιζέλος: Στο αντιμνημονιακό μέτωπο συνυπάρχουν νεοναζιστές με τον ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν θέλει κανείς νέο μνημόνιο. Η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόσθετη βοήθεια. Το θέμα ειναι να μην λέγονται λάθος πράγματα σε λάθος στιγμή», δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι η  Ελλάδα έκανε ενα θαύμα δημοσιονομικής προσαρμογής για τα χρονικά. «Όλα έγιναν με κόπο, με αίμα και θυσίες».

Την ίδια ώρα εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «Το πρόβλημα είναι ότι μέσα στο αμάλγαμα του αντιμνημονιακού μετώπου συνυπάρχουν δυναμικές ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές, που εκφράζουν ενα κόμμα της ακινησίας και των συντεχνιακών συμφερόντων και ναι αυτό είναι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Καλλιεργεί ως κόμμα του δημοσίου, του δημόσιου τομέα, του παλαιού συστήματος, της ακινησίας, του συντεχνιασμού, της αυταπάτης ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, του κλεισίματος του πελατειακού ματιού στον οποιονδήποτε για ο,τιδήποτε, το κόμμα αυτό καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης. Πάρτε τις ομιλίες του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και θα δείτε με τις εκφράσεις του την καλλιέργεια αυτού του κοινωνικού και πολιτικού μίσους κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Εχουμε το ΚΚΕ που εντίμως λέει την άποψή του, ο κ. Καμμένος έπεσε θύμα της έντασης που θέλησε να δημιουργήσει και βεβαίως έχουμε και τη Χρυσή Αυγή. Όλοι αυτοί σχεδιάζουν πολιτικές συνομωσίας».

Κλείσιμο
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν υπάρχουν φαινόμενα ανοχής στον τρόπο που κινείται η αστυνομία ο υπουργός απάντησε: Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα προσωπικών επιλογών, ωστόσο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ο κ. Νίκος Δένδιας καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να τηρηθούν οι νόμοι.

Ο κ. Βενιζέλος με αφορμή τη δολοφονία του Π.Φύσσα από τον ακροδεξιό Γ.Ρουπακιά στο Κερατσίνι σχολίασε: «Οι συνεργάτες των ναζιστών και οι οπαδοί της Δικτατορίας μιλούν στο όνομα της Δημοκρατίας», ενώ τόνισε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία επαρκεί για να τιμωρηθούν οι πράξεις που έχουν τελεστεί, επαναλαμβάνοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση με το προκάλυμμα του πολιτικού κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τον αποτροπιασμό τους για το αιματηρό περιστατικό και ζήτησε «να συνεργαστούν οι δυνάμεις του λεγόμενου συνταγματικού τόξου για να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή και να αναδείξουν τον παραβατικό, τον εγκληματικό χαρακτήρα τη Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση πως «λείπει το νομοθετικό οπλοστάσιο για να τιμωρήσουμε πράξεις που έχουν τελεστεί. Με το υφιστάμενο ποινικό οπλοστάσιο τιμωρούνται οι πράξεις που έχουν τελεστεί».

«Όταν έχεις μια δολοφονία σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν έχει φυσικό αυτουργό και ηθικούς αυτουργούς σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν έχει τον Μελιγαλά σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν βρίσκεις να υπάρχει μία οργάνωση βίας σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όχι, αλλά πρέπει από εκεί και πέρα να προσαρμοστεί πλήρως η νομοθεσία μας στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και στις υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα απέναντι του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» πρόσθεσε.

Σημείωσε, επίσης ότι για λόγους αποτρεπτικούς «πρέπει να τροποποιηθεί η ποινική νομοθεσία άμεσα προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης», ενώ αναφερόμενος στην κοινή πρόταση που έχουν καταθέσει ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τον αντιρατσιστικό νόμο είπε πως «παραμένει στο τραπέζι της Βουλής».

Ο Ευάγγ. Βενιζέλος μίλησε στον Βήμα Fm 99,5.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης