Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου»

Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου»

Αποστάσεις από τη «γραμμή» Λαζαρίδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου»
Αποστάσεις φαίνεται να παίρνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την άποψη του Χρύσανθου Λαζαρίδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κεδίκογλου μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε ότι «Η επίσημη κυβερνητική θέση εκφράστηκε απο εμένα εχθές και αυτή είναι να υψώσουμε ένα φράγμα στον κύκλο βίας. Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Χρυσανθου Λαζαρίδη, μάλλον δεν αποδόθηκαν σωστά διότι ο Λαζαρίδης απλά έθεσε κάποια ερωτήματα για ορισμένες εμπρηστικές δηλώσεις που κατά καιρούς έχουν κάνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Μετά απο επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το «αν συμμερίζεται την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου» ο κ. Σίμος Κεδίκογλου απάντησε ευθέως: «Όχι φυσικά δεν τις συμμερίζομαι, κάθε άλλο. Και μάλιστα θέλω να προσθέσω ότι αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε πιο ψύχραιμοι και πιο νηφάλιοι. Δεν χρειάζονται εμπρηστικοί λόγοι. Τις πολιτικές μας διαφορές μπορούμε να τις λύσουμε κάποια άλλη στιγμή» τόνισε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κεδίκογλου κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση κινείται βήμα-βήμα και εξετάζει πλέον πολύ σοβαρά τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή θα τεθεί στο περιθώριο, εξετάζοντας παράλληλα όλο το νομικό πλαίσιο για τη δράση και τη λειτουργία της «οργάνωσης» - όπως αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή - και εξέφρασε την άποψη ότι και η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει στο πλαίσιο της νομιμότητας. «Η δημοκρατία μπορεί να επιτρέπει στους εχθρούς της να λειτουργούν αλλά μέχρι ένα σημείο»

Την ανάγκη δραστικής αντιμετώπισης των νεοναζί υπογράμμισε νωρίτερα σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, καλώντας όλα τα κόμματα να υψώσουν φραγμό στον φαύλο κύκλο της βίας.

«Πρέπει να αναλογιστούμε όλοι πως φτάσαμε σε τέτοιο σημείο. Τώρα που έχουμε γίνει όλοι σοφότεροι, τώρα που οι νεοναζί έχουν αποκαλυφθεί, δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν...Οι μάσκες έπεσαν», δήλωσε.

Ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για το τραγικό συμβάν και επισήμανε ότι πέρα από τον φυσικό αυτουργό «πρέπει να δούμε και το θέμα των ηθικών αυτουργών». «Ο δράστης κινήθηκε μέσα σε μια λογική την οποία πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή, δηλαδή ο δράστης να εξουδετερώνεται», σημείωσε.

Καταδίκασε παράλληλα την επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για εξαιρετικά ανησυχητικό φαινόμενο. Επισήμανε ωστόσο ότι «είναι άλλη μια συνέπεια των εμπρηστικών λόγων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης