Εκλογές ζήτησε πάλι ο Αλ. Τσίπρας

Εκλογές ζήτησε πάλι ο Αλ. Τσίπρας

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τον καταστροφικό εκβιασμό για την επιστροφή στη δραχμή» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκλογές ζήτησε πάλι ο Αλ. Τσίπρας

Με την παρατήρηση ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είχε καιρό να εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. "Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω σε αυτή την αίθουσα, μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε" είπε χαρακτηριστικά, παρατηρώντας πως ο κ. Σαμαράς έχει χάσει εκείνη την επιθετικότητα που επιδείκνυε παλαιότερα και κατέληξε πως σήμερα ήταν σαν να ακούγαμε επικήδειο από τον κ. Σαμαρά.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα να μην τον ξαναδεί στη Βουλή μέχρι τα επόμενα μέτρα.

Απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, είπε επίσης πως δεν θα πρέεπι να μιλάει για παλαιοκομματισμό και έκανε αναφορά σε προγράμματα «Stage» υπαλλήλων  στο Μουσείο της Ακρόπολης με καταγωγή από την Καλαμάτα.

Σε αναφορά στο πρόβλημα της φοροδιαφυγής, είπε για τον ανασχηματισμό, στον οποίο "σκοπεύετε να βάλετε στη θέση του αντιπροέδρου" τον κ. Βενιζέλο και, ειρωνευόμενος, πρότεινε να τον χρίσει υπεύθυνο για τη φοροδιαφυγή και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με καταθέτες στην Ελβετία. Στο ίδιο ύφος, πρότεινε να χρίσει και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, αυτόν που αποκάλυψε, όχι αυτόν που συγκάλυψε.

Κλείσιμο
"Στην ευρωζώνη δεν μας κρατάνε από φιλανθρωπία, αλλά από ανάγκη, δεν έχει ανάγκη η Ελλάδα την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη την Ελλάδα" δήλωσε επίσης ο κ. Τσίπρας.

"Παίζετε τα ρέστα σας για να παραμείνετε στην εξουσία" είπε, απευθυνόμενος στο κυβερνητικό σχήμα και συμπλήρωσε "εσείς δεν είστε ευρωπαϊστες, τα μνημόνια δεν προωθούν την ευρωπαϊκή ιδέα. Είστε μερκελιστές, όχι ευρωπαϊστες".

Εκείνη τη στιγμή, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, επιστρέφοντας στην αίθουσα και ακούγοντας το σαρκασμό του κ. Τσίπρα για την ολιγόλεπτη απουσία του από την Ολομέλεια, είπε: "Θα πάρω την άδειά σας την επόμενη φορά που για εθνικό λόγο θα χρειαστεί να απουσιάσω".

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζοντας εγκάλεσε τον κ. Σαμαρά για τη μία και μοναδική εξεταστική για το Μνημόνιο, που δεν έχει γίνει.

Τα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας. Είπε επισης: «Τα μέτρα θα έχουν μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που εκτιμάτε, το χρέος είναι όχι απλά μη βίωσιμο, αλλά εκτός ελέγχου και ότι μοναδικός τρόπος για να διασωθεί η χώρα είναι το κούρεμα και όχι η επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά».



Για τις Ιδιωτικοποιήσεις: είπε στο τρίτο μνημόνιο θα πάρουμε 10 δις μέχρι το 2016. Με 1,2 του ΑΕΠ κατ´ έτος θα λυθεί το πρόβλημα;

Για τις εκλογές σχολίασε: Εμείς δεν ζητάμε εκλογές επειδή είπατε ψέματα στο πρόγραμμά σας. Ζητάμε επειδή αισθανόμαστε ότι αν συνεχίσετε αυτός ο τόπος κινδυνεύει.

Ατην ομιλία του κατελληξε ο κ. Τσίπρας λέγοντας: Θα ζητήσουμε εκλογές και ο λαός θα επιβάλει εκλογές για να σωθεί η χώρα και ο τόπος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης