Γ. Στουρνάρας: «Καλώ τους βουλευτές να ψηφίσουν την ελπίδα»

Γ. Στουρνάρας: «Καλώ τους βουλευτές να ψηφίσουν την ελπίδα»

Διπλό μήνυμα έστειλε ο υπουργός Οικονομικών σε πολίτες και βουλευτές να υποστηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης

Γ. Στουρνάρας: «Καλώ τους βουλευτές να ψηφίσουν την ελπίδα»
Διπλό μήνυμα έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε πολίτες και βουλευτές να υποστηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης .

Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια ο υπουργός είπε: «Ζητώ από κάθε Έλληνα και Ελληνίδα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή για τις ανάγκες που θέτει η εποχή μας. Κάνω έκκληση σε όλους τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την ελπίδα. Η ιστορία είναι γεμάτη από μάχες που χάθηκαν ή κερδήθηκαν όχι που δεν δόθηκαν».

Πέραν αυτών ο κ. Στουρνάρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσους μετέφεραν τις τραπεζικές τους καταθέσεις στο εξωτερικό λέγοντας ότι «Στην Ελλάδα δεν συμπεριφερθήκαμε με πατριωτικό καθήκον. Οι καταθέσεις βγήκαν στο εξωτερικό. Έχουμε πατριωτικό καθήκον να επιστρέψουν τα χρήματα και αν γίνει αυτό η οξεία ύφεση μπορεί να γίνει ταχεία ανάπτυξη».

Κλείσιμο
Ανέφερε μάλιστα και το παράδειγμα της Ιρλανδίας τονίζοντας πως «εκεί όταν ξέσπασε η κρίση άρχισαν να αυξάνονται οι καταθέσεις».

Πάντως τόνισε ότι πλέον « οι κινήσεις καταθετών ελέγχονται και σύντομα θα φύγουν τα πρώτα σημειώματα σε όσους παρανόμησαν».

Αναφορικά με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου υποστήριξε πως «Με μια σειρά διατάξεων δρομολογούνται μεταρρυθμίσεις αναγκαίες. Η εποχή όπου το δημόσιο ήταν πεδίο μικροκομματικής συναλλαγής έχει περάσει. Η μετακύλιση των λαθών στις επόμενες γενεές σταματά εδώ. Το νομοσχέδιο αυτό δεν επιβεβαιώνει μόνο την τήρηση δεσμεύσεων έναντι των δανειστών. Το πιο σημαντικό είναι ότι προωθεί γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις που είχαν καθυστερήσει. Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στον δρόμο της ανάπτυξης» και πρόσθεσε ότι: «Είναι γεγονός ότι φέρνει και πρόσθετα επώδυνα μέτρα αλλά λειτουργεί και εξισορροπητικά καθώς εντάσσει και όσους δεν είχαν επωμιστεί τα βάρη που τους αναλογούσαν. Συγκεκριμένα καταργείται η βουλευτική σύνταξη, μειώνονται οι αποδοχές γενικών γραμματέων, προέδρων και μελών ανεξάρτητων αρχών κ.α.».

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι «Αν η χώρα έπαιρνε τα μέτρα όταν έπρεπε δεν θα φτάναμε εδώ. Αν ο φορολογούμενος έκανε το καθήκον του δεν θα είχαμε ανάγκη δανεισμού».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης