ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Η «μητέρα» των μαχών αύριο στη Βουλή για τα μέτρα

Η «μητέρα» των μαχών αύριο στη Βουλή για τα μέτρα

Σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στραμμένο το ενδιαφέρον, προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα υπάρξουν «διαρροές».

Η «μητέρα» των μαχών αύριο στη Βουλή για τα μέτρα
Ως η «μητέρα» των κοινοβουλευτικών μαχών χαρακτηρίζεται η αυριανή ψηφοφορία των πακέτου μέτρων και, μέχρι αυτήν τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να εκφράσει ασφαλή συμπεράσματα για το τελικό αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο θα μπει στην Ολομέλεια αύριο στις 10 το πρωί για 10ωρη συζήτηση.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η ονομαστική ψηφοφορία πρέπει να ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, όμως, σύμφωνα με έμπειρους κοινοβουλευτικούς παράγοντες, η συγκεκριμένη διαδικασία θα ξεκινήσει με τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση.

Κλείσιμο
Πέραν αυτών, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα στρατόπεδα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καθώς εκεί συγκεντρώνονται οι υποψίες για διαφοροποιήσεις βουλευτών από την κομματική γραμμή.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι υπερψηφίζει τα μέτρα. Όμως, οι κ.κ. Θεόδωρος Παραστατίδης και Μιχάλης Κασσής ξεκαθαρίζουν ότι θα καταψηφίσουν, το ίδιο πιθανόν να πράξουν και ο κ. Μάρκος Μπόλαρης και η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη.

Με ερωτηματικό παραμένει η τελική στάση που θα κρατήσει ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ οι κ.κ. Γιάννης Κουτσούκος και Δημήτρης Κρεμαστινός ζητούν διευκρινίσεις από την κυβέρνηση σε μια σειρά ζητημάτων (αν θα πέσουν χρήματα στην αγορά κ.ά.), για να άρουν τις επιφυλάξεις τους.

Από την άλλη πλευρά, η ΔΗΜΑΡ επιμένει στο «παρών» ενώ ο βουλευτής της Βασίλης Οικονόμου έχει ταχθεί υπερ της ψήφισης των μέτρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης