Ψήφιση των μέτρων ή χρεοκοπία, προειδοποιεί ο Στουρνάρας

Ψήφιση των μέτρων ή χρεοκοπία, προειδοποιεί ο Στουρνάρας

«Είμαστε στο τελευταίο κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Ο δρόμος είναι μόνο ένας. Είναι ανηφορικός αλλά είναι και ο μοναδικός»....

Ψήφιση των μέτρων ή χρεοκοπία, προειδοποιεί ο Στουρνάρας
«Η ψήφιση των μέτρων είναι μονόδρομος» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξηγώντας ότι οποιοσδήποτε άλλος δρόμος «οδηγεί στην χρεοκοπία».

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και προκειμένου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σε όσους σκέφτονται να καταψηφίσουν τα μέτρα ανέφερε «όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε σε αυτό τον δύσκολο αγώνα. Ζήτησα εναλλακτικές εφαρμόσιμες προτάσεις αλλά δεν τις πήρα.  Η χώρα πρέπει να υλοποιήσει μια δέσμη μέτρων για να αποφύγει οριστικά την χρεοκοπία. Η ψήφιση των μέτρων αποτελεί μονόδρομο» και πρόσθεσε «είναι επίσης μονόδρομος να να πάμε την εποχή της καινοτομίας, σε νέες αγορές. Να απελευθερώσουμε το ταλέντο του κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, να προσελκύσουμε επενδύσεις  να δημιουργηθούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Είμαστε στο τελευταίο κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Ο δρόμος είναι μόνο ένας. Είναι ανηφορικός αλλά είναι και ο μοναδικός».
Κλείσιμο

Επιπροσθέτως απαντώντας στις ενστάσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου, επισήμανε ότι οι περικοπές από μισθούς και συντάξεις «δεν είναι 9 δισ. ευρώ αλλά 6,6 δισ. ευρώ» ενώ στον κ. Νότη Μαριά (ΑΝ.ΕΛ.) που επιχείρησε να τον διακόψει ανέφερε: «Πάτε να κάνετε την Ελλάδα Βόρειο Κορέα».

Αναλυτικά ο διάλογος ανάμεσα στους δύο πολιτικούς: 

Στουρνάρας: Να φύγουμε εμείς κ. Στρατούλη , αλλά να έρθετε εσείς, με τι προτάσεις θα έρθετε; Σας έχω πει κ. Λαφαζάνη να μου κάνετε προτάσεις αλλά που να κρατήσουν τη χώρα στην Ευρωζώνη.

Μαριάς: Είσαι υποχρεωμένος να ζητήσεις τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Στουρνάρας: Ζητήστε το εσείς, αφήστε τους παλικαρισμούς και καταθέστε μου προτάσεις.

Μαριάς: Είστε υπουργός Οικονομικών και οφείλετε να το κάνετε.

Στουρνάρας: Είμαι υπουργός Οικονομικών και ασκώ την πολιτική που πρέπει, όχι την ανεύθυνη πολιτική, πάτε να κάνετε την χώρα Βόρεια Κορέα.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης