Να περιορίσει τους αντάρτες προσπαθεί ο Σαμαράς

Να περιορίσει τους αντάρτες προσπαθεί ο Σαμαράς

Παρασκηνιακές διεργασίες είναι σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα στη ΝΔ προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των βουλευτών που θα καταψηφίσουν το δεύτερο μνημόνιο.

Να περιορίσει τους αντάρτες προσπαθεί ο Σαμαράς
Παρασκηνιακές διεργασίες είναι σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα στη ΝΔ προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των βουλευτών που θα καταψηφίσουν το δεύτερο μνημόνιο.

Κατόπιν εορτής ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστας Τασούλας, ο γραμματέας του κόμματος κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο διευθυντής του γραφείου του πρόεδρου της ΝΔ κ. Κώστας Μπούρας ανέλαβαν να μεταπείσουν τους περίπου 30 βουλευτές που χθες άσκησαν σκληρή κριτική στην απόφαση του κ.
Σαμαρά για ψήφιση του δεύτερου μνημονίου. Στόχος της ηγεσίας του κόμματος είναι να περιορίσει τις απώλειες κάτω από δέκα.

Πάντως ο κ. Σαμαράς επιμένει στην σκληρή κομματική γραμμή και διαμηνύει ότι όποιος δεν ψηφίσει «ναι» στο μνημόνιο θα διαγραφεί από το κόμμα αποκλείοντας έτσι την οδό της αποχής ή του παρόν. Μετά την σημερινή ψηφοφορία θα ακολουθήσουν οι διαγραφές σύμφωνα με πληροφορίες από την λεωφόρο Συγγρού ενώ αύριο θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος. Έντονη πάντως είναι μεταξύ των βουλευτών η δυσαρέσκεια για τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Τασούλα ο οποίος δεν προετοίμασε εγκαίρως τον κ. Σαμαρά.

Η σκληρή γραμμή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κομματικό μηχανισμό και κυρίως στην οργανωμένη συνδικαλιστική πτέρυγα. Χαρακτηριστικό είναι SMS που στέλνει η ΔΑΚΕ στους βουλευτές του κόμματος:

Κλείσιμο
«Τέσσερις γενίτσαροι κινούμενοι κρυφά ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου συμφώνησαν να πουλήσουν την χώρα και το λαό στους τοκογλύφους. Θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία και για εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού».

Είναι σαφές ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και αποχωρήσεις συνδικαλιστών που θα ακολουθήσουν τον γραμματέα συνδικαλιστικού που παραιτήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Παράλληλα καραδοκεί ο κίνδυνος του κ. Πάνου Καμμένου ο οποίος δηλώνει ότι θα ιδρύσει νέο κόμμα. Αν και ήταν προγραμματισμένο για τις 19 Φεβρουαρίου ο κ. Καμμένος έλεγε σήμερα στην βουλή ότι «τα δεδομένα άλλαξαν, υπάρχουν πλέον κι άλλοι» αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν συνεννοήσεις με τους αποφασισμένους να πουν «όχι» βουλευτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης