Women in Politics & Communication: Μια βραδιά για τις γυναίκες στην πολιτική, τα μέσα ενημέρωσης και την επικοινωνία

Women in Politics & Communication: Μια βραδιά για τις γυναίκες στην πολιτική, τα μέσα ενημέρωσης και την επικοινωνία

Η πρώτη τέτοια εκδήλωση στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, με σημαντική επιτυχία

wip1
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Πέμπτη, 16 Μαΐου, η πρώτη εκδήλωση στην Ελλάδα Women In Politics & Communication, αφιερωμένη στις γυναίκες-«πρωταθλήτριες» στον πολιτικό στίβο και τις επαγγελματίες στο ευρύτερο πεδίο της επικοινωνίας, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο NYX Athens με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο του Alpha, Ναταλία Αργυράκη.

natalia_argyraki
Ναταλία Αργυράκη


Στόχος ήταν η δημιουργία ενός χώρου συζήτησης και ανταλλαγής ιδεών, όπου οι γυναίκες πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επικοινωνιολόγοι συναντήθηκαν, μοιράστηκαν εμπειρίες και ιδέες για την προώθηση της γυναικείας συμμετοχής και επιρροής σε αυτούς τους τομείς. Η εκδήλωση ανέδειξε τον ρόλο των γυναικών στην πολιτική και την επικοινωνία και την προώθησης της ισότητας των φύλων σε αυτούς τους τομείς.

Κλείσιμο
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε μία τετ α τετ συνάντηση με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Κώστα Λασκαράτο, υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερες γυναίκες στην πρώτη γραμμή και στην εργασία.

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις στερεότυπες αντιλήψεις στην πολιτική σφαίρα, και την προσπάθεια εξισορρόπησης της πολιτικής και με την οικογενειακή ζωή συζήτησαν η Νάντια Γιαννακοπούλου (βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), η Κατερίνα Νοτοπούλου (βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ) και η Ρωξάνη Μπέη (αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Δήμος Αθηναίων) με τον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1, Γιώργο Γρηγοριάδη.

nadia_wip_giannakopoulou
Ν. Γιαννακοπούλου

gregoriadis_notopoulou
Γ. Γρηγοριάδης - Κ. Νοτοπούλου


Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Ισάακ Τριανταφυλλίδης «ανέκρινε» τις συναδέλφους του Δέσποινα Τσόκου (Mega & Deautche Welle) και Άννα Λιβαθυνού (Action24) για όλα όσα ενθαρρύνουν ή αποθαρρύνουν την εξέλιξη των γυναικών στο συνεχώς μεταβαλλόμενο και άκρως απαιτητικό χώρο της δημοσιογραφίας, ενώ η Ευλαμπία Ρέβη (OPEN) μοιράστηκε με το κοινό την εμπειρία της για το μάχιμο ρεπορτάζ και τη προσέγγιση των κοινωνικών θεμάτων.

Το τελευταίο πάνελ αφιερώθηκε στην εταιρική επικοινωνία όπου ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Marketing Director, VETO SA υποδέχθηκε την Υπατία Αλεξάκη (HR & Business Director Anastassiadis Group), την Αγγελική Λαδιά (Marketing Director ΝΥΧ) και τη Μαρία Οδυσσέως (Marketing Director KEAN Soft Drinks cy) σε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την ανάπτυξη του ρόλου των γυναικών στον ανταγωνιστικό κλάδο της εταιρικής επικοινωνίας στη ψηφιακή εποχή, τις διεθνής τάσεις και τις αγορές του εξωτερικού.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις τιμητικές διακρίσεις τριών γυναικών που τα μέλη του οργανισμού ξεχώρισαν με κριτήριο τη συνολική σταδιοδρομία, το έργο και τα επιτεύγματα τους σε πολιτικά, επικοινωνιακά και κοινωνικά θέματα :

● Αλεξάνδρα Πιστοφίδου, Πρόεδρος Αυστριακής Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

● Ευγενία Αναστασιάδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Κοινωφελούς Ιδρύματος Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου

● Γεωργία Παράσχου, Ιδρύτρια HUMANITY Greece

tsaprounis
Γ. Τσαπρούνης - Α. Πιστοφίδου


Τις απονομές των βραβείων έκαναν ο Chief Communication Officer του Ομίλου Intrakat, Γιώργος Τσαπρούνης και ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας. Το after party ανέλαβε η παραγωγός του BEST Radio, Μαρία Παπιδάκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκόπια: Μετά την πρόεδρο, επιμένει και ο πρωθυπουργός στο «σκέτο Μακεδονία» - Δείτε τη σημερινή ανάρτησή του

Σάλος με το σκίτσο της Κέιτ Μίντλετον στο εξώφυλλο του Tatler - «Είναι απαίσιο» λένε

Βρετανία: Φουντώνουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης