Σκόπια: Μετά την πρόεδρο, επιμένει και ο πρωθυπουργός στο «σκέτο Μακεδονία» - Δείτε τη σημερινή ανάρτησή του

Σκόπια: Μετά την πρόεδρο, επιμένει και ο πρωθυπουργός στο «σκέτο Μακεδονία» - Δείτε τη σημερινή ανάρτησή του

Μίλησε για «άριστες σχέσεις Μακεδονίας και Αυστρίας» σε επίσημη συνάντηση και αμέσως έκανε και σχετική ανάρτηση

arthrou-mickoski-Siljanovska
Μετά τη νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας επιμένει και ο νικητής των εκλογών Χρίστιαν Μίτσκοσκι στη χρήση του όρου «Μακεδονία» παραβιάζοντας τη κατάφωρα τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρόεδρος του VMRO θα είναι ο επόμενος πρωθυπυργός της γειτονικής χώρας.  Δείτε την ανάρτησή του μετά από συνάντηση με τον πρεσβευτή της Αυστρίας. 


Το κείμενο της ανάρτησης έχει ως εξής: 


Κλείσιμο
Σήμερα, μαζί με τον αντιπρόεδρο @TimcoMucunski, είχαμε συνάντηση με τον Αυστριακό πρέσβη @MartinLPammer.   Οι άριστες σχέσεις Μακεδονιας και Αυστρίας στον οικονομικό τομέα θα προωθηθούν και θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα. 

Τα καμώματα της προέδρου

Ανανεώθηκε χθες η επίσημη ιστοσελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η νέα Πρόεδρος του κράτους είναι η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα. Ωστόσο, όπως επεσήμαναν και μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας, δίπλα στο οικόσημο δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού δηλαδή, «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

H συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εμφανίζεται στην περιγραφή της χώρας στην κατηγορία "MK", όπου παρατίθενται γεωγραφικά, δημογραφικά και άλλα στοιχεία. Στην κατηγορία "Πρόεδρος" αναφέρεται επίσης απλά "Πρόεδρος" χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης. Επιπλέον, στις πληροφορίες για τις συναντήσεις της με πρέσβεις ξένων χωρών, αναφέρεται μόνο ότι η Πρόεδρος Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα είχε συναντήσεις.

Σημειώνεται, ότι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα κατά την ορκωμοσία της, στις 12 Μαϊου αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο υπαγόρευσε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Γιόβαν Μίτρεσκι, καλώντας την Σιλιάνοφσκα να το επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία». Μάλιστα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο X, η Σιλιάνοφσκα επιμένει να αυτοαποκαλείται «πρόεδρος της Μακεδονίας», χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών. 

Η 71χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα εξελέγη πρόεδρος της χώρας στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Βόρεια Μακεδονία στις 8 Μαϊου, ως υποψήφια του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του μέχρι πρότινος Σοσιαλδημοκράτη προέδρου της χώρας, Στέβο Πεντάροφσκι.


Ειδήσεις σήμερα:

Τεράστια πυρκαγιά στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού που παρασκευάζει το Ozempic στη Δανία

Επίθεση με μπουνιές από νεαρό Αφγανό μέρα μεσημέρι σε κοπέλα στην Ερμού - Δείτε βίντεο


Πρόστιμο 395.125 ευρώ στην πολυεθνική εταιρεία HENKEL ΕΛΛΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης