Δημήτρης Παπανώτας: Πώς έπεσαν τίτλοι τέλους στο «σίριαλ» - Κριτική στον Κασσελάκη στο Εκτελεστικό Γραφείο

Δημήτρης Παπανώτας: Πώς έπεσαν τίτλοι τέλους στο «σίριαλ» - Κριτική στον Κασσελάκη στο Εκτελεστικό Γραφείο

Η παρέμβαση Μπεκατώρου - «Συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μεγάλη νίκη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς» είπε ο ίδιος - Αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία τις επόμενες ημέρες

kasselakis-papanotas-m
Τίτλους τέλους στο «σίριαλ Παπανώτα» έριξε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αποπομπή του υποψήφιου ευρωβουλευτή από το ψηφοδέλτιο του κόμματος ήταν μονόδρομος μετά το «κύμα αντιδράσεων» που προκλήθηκαν ακόμα και στο εσωτερικό όταν γνωστοποιήθηκαν οι δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Κριτική εφ όλης της ύλης στον Κασσελάκη

Εν τω μεταξύ, ζητήματα για τη συνολική πολιτική παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη το τελευταίο χρονικό διάστημα τέθηκαν, κατά πληροφορίες, στην σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοίχτηκε «όλη η βεντάλια των θεμάτων» από τα περισσότερα στελέχη, αρχής γενομένης από το Ισραήλ, το «θαύμα» Κασσελάκη, την συνάντηση με το AIPAC που τελικά ακυρώθηκε και πρωτίστως την υπόθεση Παπανώτα και την τελική συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Αποφασίστηκε λοιπόν να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες, στα πλαίσια της συλλογικής λειτουργίας του κόμματος. «Έχει διαρραγεί η σχέση της παραδοσιακής βάσης με την ηγεσία και ό,τι κερδήθηκε», περιέγραφαν στελέχη που μετείχαν στην σημερινή συνεδρίαση, ενώ ο επιμερισμός των ευθυνών ακουμπά εκτός από την ηγεσία και στελέχη που έχουν ευθύνη και σε οργανωτικό και σε πολιτικό επίπεδο. Από πλευράς τους, πηγές της Κουμουνδούρου σχολίασαν πως δημοσιεύματα που αναφέρονται στο περιεχόμενο της συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης του εκτελεστικού γραφείου υπό την προεδρία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη είναι απολύτως ψευδή.

Διαψεύδει την κριτική με ανάρτησή του

Κλείσιμο
Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Στέφανος Κασσελάκης διέψευσε τις πληροφορίες για την κριτική στο Εκτελεστικό Γραφείο τις οποίες απέδωσε στη Νέα Δημοκρατία. Ο Στέφανος Κασσελάκλης χαρακτήρισε το κλίμα που επικράτησε εξαιρετικό και πρόσθεσε ότι στη ΝΔ «δε χαίρονται με την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ»

Δείτε την ανάρτησή του: 


Τι προηγήθηκε για Παπανώτα

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε και ανακοινώθηκε η απόφαση Κασσελάκη για την απομάκρυνσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κλείσει και τη συζήτηση για τα αντανακλαστικά του,  διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης και ότι ο πρόεδρος του κόμματος είχε λάβει τις αποφάσεις του από την Τετάρτη αλλά μεσολάβησε το ταξίδι της επιστροφής του από την Αμερική...

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι σέβεται τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, που για πρώτη φορά επέλεξαν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές τους. Ωστόσο, σημείωσε, υπάρχουν περιπτώσεις που ο πρόεδρος θα πρέπει να παρέμβει για να μην φορτώσει ευθύνες αλλού, ιδιαίτερα σε γυναίκες, που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», καταλήγει στην ανάρτησή του.
Παρά την ανακοίνωση Κασσελάκη, το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στο παρά πέντε των επίσημων ανακοινώσεων για το ευρωψηφοδέλτιο (σ.σ. θα γίνουν την Παρασκευή το απόγευμα), παραμένει βαρύ λόγω των χειρισμών που έγιναν και των αλλοπρόσαλλων δηλώσεων που όπως αναφέρουν πολλά στελέχη δοκιμάζουν τη φυσιογνωμία του κόμματος. Λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις Κασσελάκη για την «απόσυρση» του Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά σε ραδιοφωνική συνέντευξή της άφηνε να εννοηθεί ότι το θέμα έχει λήξει μετά τη δήλωση του ίδιου του υποψήφιου ευρωβουλευτή, ο οποίος είχε κάνει νωρίτερα λόγο για «κοπτοραπτική»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά λάμβαναν χώρα σε μια στιγμή που το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήδη βαρύ από τις αποκαλύψεις Κασσελάκη για τη βάπτισή του, το θαύμα με το σταυρό στην κολυπμήθρα και τη βαθιά πίστη του στη θρησκεία.

Το πρώτο πλήγμα για τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Παπανώτα, το επιχείρησε την Τετάρτη η βουλευτής της Νέας Αριστεράς και πρώην υπουργός, Έφη Αχτσιογλου η οποία ζήτησε ευθέως την αποπομπή του.

Τη «σκυτάλη» πήρε λίγο αργότερα και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δια πηγών του, ανέσυρε τις επίμαχες δηλώσεις Παπανώτα, διερωτώμενο μάλιστα πώς γίνεται στο ίδιο ψηφοδέλτιο να συνυπάρχουν οι υποψηφιότητες της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία πρώτη άνοιξε τον κύκλο του "metoo" για τις κακοποιημένες γυναίκες και ο Δημήτρης Παπανώτας που εμφάνισε το ζήτημα ως "προσωπικό τους πρόβλημα" όσων γυναικών ... ανέχονται σατράπηδες.

Καταλύτης εξελίξεων η Μπεκατώρου

Προάγγελος εξελίξεων σήμερα ήταν η τοποθέτηση της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Μπεκατώρου: «Ελπίζω ότι το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα» είπε σε συνέντευξή της αποκαλύπτοντας πως είναι σε επαφή με το κόμμα και περιμένει την αντίδρασή του.

Η κυρία Μπεκατώρου υπήρξε έντονα αιχμηρή κατά του συνυποψηφίου της, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι απλά να έχουν απαρχαιωμένες, αλλά να είναι και οι προσωπικές τους απόψεις. Ας διαβάσουν λίγο περισσότερο, ας ενημερωθούν, από την άλλη δεν μπορεί να εκφράζουν όλους εμάς».

Μετά από όλα αυτά ο Δημήτρης Παπανώτας έστρεψε τα βέλη του ευθέως προς την Κουμουνδούρου και να μιλά για νίκη της ΝΔ...

«Είναι μια μεγάλη νίκη του Άδωνι Γεωργιάδη, της Νέας Δημοκρατίας, της Νέας Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τους δίνω τα συγχαρητήριά μου για τον ρηχό τρόπο σκέψης, που αντιμετώπισαν το ζήτημα και ειλικρινά λυπάμαι» είπε αρχικά, μιλώντας στον Alpha.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0n8g98g42r5)

«Χαίρομαι από την άλλη πλευρά, γιατί όταν μπεις σε έναν στίβο, να δώσεις αγώνα, και οι συνθήκες δεν είναι οι πρέπουσες, καλό είναι να το μαθαίνεις πολύ νωρίς. Εγώ είχα μιλήσει από χθες με υψηλά ιστάμενους του κόμματος και τους είπα: «Αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, τότε να παραιτηθώ». Μου είπαν: «Όχι, Δημήτρη μου! Είμαστε στο πλευρό σου». Για τους συνυποψηφίους μας είπα ότι είναι όλοι άξιοι και δεν έχει σημασία ποιον θα ψηφίσω, αλλά να αλλάξουμε την πολιτική σε Ευρώπη και Ελλάδα. Πρόκειται για προσβολή, όχι μόνο στο πρόσωπό μου αλλά και σε όσους με 30 βαθμούς δεν πήγαν στην παραλία και ήρθαν να ψηφίσουν για τους υποψήφιους του κόμματος» συνέχισε ο δημοσιογράφος για να καταλήξει,λέγοντας: «Καλή συνέχεια του εύχομαι και του Στέφανου Κασσελάκη. Θέλω να του θυμίσω ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανέβασε. Δεν έχει σημασία αυτό. Με απέπεμψαν εξαιτίας της Μπεκατώρου. Δεν νομίζω ότι είναι δεοντολογική συμπεριφορά μεταξύ συνυποψηφίων. Καταφέρνουν να αλλάξουν την ατζέντα, όταν ο κόσμος πεινά και δεν μπορεί να πάει στο σούπερ μάρκετ. Μεταφέρει η Μπεκατώρου την ατζέντα στην παρεξήγηση μιας δήλωσης».

Σημειώνεται ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του, που ήρθαν ξανά στην δημοσιότητα, ο Δημήτρης Παπανώτας είχε αναφέρει με αφορμή αντιπαράθεση που είχε με την Νόνη Δούνια (υποψήφια ευρωβουλευτή με τη ΝΔ) ότι «εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αντρόγυνο αστυνομικών - Η 37χρονη κατήγγειλε ότι την παρακολουθούσε μετά τον χωρισμό τους

Ανάλυση Politico: Γιατί ο Τραμπ μισεί την Ουκρανία;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης