ΣΥΡΙΖΑ - Γύρω από το αναμμένο τζάκι και με διαλείμματα για τους καπνιστές η συνεδρίαση της ΚΟ στις Σπέτσες - Φωτογραφίες

ΣΥΡΙΖΑ - Γύρω από το αναμμένο τζάκι και με διαλείμματα για τους καπνιστές η συνεδρίαση της ΚΟ στις Σπέτσες - Φωτογραφίες

Εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο περιέγραψε ο Κασσελάκης - Μίλησε για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων - Στις 8 το βράδυ έφτασε ο Πολάκης λόγω προγραμματισμένου χειρουργείου που είχε νωρίτερα - Και με επιλογές μόνο για χορτοφάγους το δείπνο

spiti_arthrou
Τις εργασίες της σύσκεψης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις Σπέτσες άνοιξε σήμερα, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (π.χ. Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.ά.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

Ο κ. Κασσελάκης υποδέχτηκε έναν έναν προσωπικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα και σε ένα διαφορετικό μοντέλο από το τυπικό των συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, οι βουλευτές του κόμματος κάθησαν σε τρεις ροτόντες γύρω από το αναμμένο τζάκι στο σαλόνι του αρχοντικού, με τα λάπτοπ όλων να είναι ανοιχτά και να κρατιούνται σημειώσεις.

Μετά την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε, κατά πληροφορίες, αναλυτική παρουσίαση για την καμπάνια του κόμματος με θέμα την ακρίβεια από τη γραμματέα της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών από τον Χάρη Μαμουλάκη.

Ανά μία ώρα γινόταν πεντάλεπτη διακοπή για τους καπνιστές, ώστε να μπορούν να βγουν εκτός αίθουσας, ενώ μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης εργασίας θα υπάρξει μπουφές για τους βουλευτές, με πρόβλεψη και για χορτοφάγους.

Οι αφίξεις στο νησί

Κλείσιμο
Νωρίτερα, με βαν και ταξί κατέφθασαν, λίγα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα, στην οικία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη οι βουλευτές του κόμματος, προκειμένου να ξεκινήσει η τριήμερη συνεδρίαση της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με μικρή καθυστέρηση, στις 6 το απόγευμα, έφτασαν στο νησί οι κ.κ. Μπάρκας και Ξανθόπουλος, ενώ στις 8 το βράδυ αφίχθη ο Παύλος Πολάκης, που είχε προγραμματισμένο χειρουργείο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να είναι παρών από την αρχή της συνεδρίασης.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της άφιξης βουλευτών στην οικία Κασσελάκη με βανάκι:
Πρώτος έφτασε ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης και ακολουθούσε το βαν με τους βουλευτές, οι οποίοι είχαν αρχίσει να φτάνουν από τις 12 σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι των Σπετσών.

Αρκετοί κατευθύνθηκαν στα ξενοδοχεία τους και άλλοι απόλαυσαν ένα καφέ, καθώς ο καιρός ήταν σχεδόν ανοιξιάτικος, έχοντας δώσει ραντεβού για την επιβίβαση στο πούλμαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα η συνεδρίαση επρόκειτο να διαρκέσει έως τις 20:30 και ακολούθως ο κ. Κασσελάκης θα παρέθετε γεύμα εντός της οικίας του, στους βουλευτές. 

Παρόντες στη συνάντηση είναι οι εξής:

Χρήστος Γιαννούλης
Κυριακή Μάλαμα
Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Πέτρος Παππάς
Αλέξανδρος Μεικοπουλος
Καλλιόπη Βέττα
Μίλτος Ζαμπάρας
Χάρης Μαμουλάκης
Γιάννης Σαρακιώτης
Νίκος Παππάς
Κατερίνα Νοτοπουλου
Διονύσης Καλαματιανός
Γιώργος Καραμέρος
Θεοδώρα Τζάκρη
Ευάγγελος Αποστολάκης
Όθων Ηλιόπουλος
Ράνια Θρασκιά
Ραλλία Χρηστίδου
Σωκρατης Φάμελλος
Βασίλης Κόκκαλης
Συμεών Κεδίκογλου
Γιώργος Γαβρήλος
Θεόφιλος Ξανθόπουλος
Κώστας Μπάρκας
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
Παύλος Πολάκης (έφτασε στις 8 το βράδυ καθώς νωρίτερα είχε προγραμματισμένο χειρουργείο στην Αθήνα)
Γιώτα Πούλου (θα έρθει αργότερα)
Νίνα Κασιμάτη (θα έρθει αργότερα)
Ρένα Δούρου (θα έρθει το Σάββατο)
Αθήνα Λινού (θα έρθει το Σάββατο)

Απόντες, όπως ήταν ήδη γνωστό, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη και η Μαρίνα Κοντοτόλη.

Αντίθετα, η βουλευτής Επικρατείας Έλενα Ακρίτα, που αρχικά είχε πει πως δεν θα πάει στις Σπέτσες, επικρίνοντας μάλιστα την απόφαση Κασσελάκη, τώρα, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, αποφάσισε να πάει.

Να σημειώσουμε πως οι Μπάρκας και Ξανθόπουλος καθυστέρησαν να φτάσουν στην Κόστα και τελικά αφίχθησαν στο νησί λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής και ενώ η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη. Για τον λόγο αυτό πήγαν κατευθείαν στο σπίτι του Κασσελάκη. 
mparkas_xanthopoulos__1_
Ο Ξανθόπουλος Θεόφιλος βουλευτής Δράμας που έφτασε με καθυστέρηση

Το Σάββατο οι συνεδριάσεις θα ξεκινήσουν στις 9:15 το πρωί με μεσημεριανό διάλειμμα στις 2 μετά το μεσημέρι, για να αρχίσουν εκ νέου μετά τις 4, προκειμένου να ολοκληρωθούν πριν τις 9 το βράδυ.
oikeia-kasselaki__2_
Ραλλία Χριστίδου, Ράνια Θρασκιά, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
spiti-kasselaki__1_
Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώργος Ψυχογιός και Κατερίνα Νοτοπούλου
spiti-kasselaki__3_
Ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης
oikeia-kasselakis__8_
Ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης
oikeia-kasselakis__3_
Όθων Ηλιόπουλος
oikeia-kasselaki-arthrou_2
Οι βουλευτές Γιώργος Καραμέρος και Νίκος Παππάς

Η «μυστική» άφιξη Κασσελάκη χθες στις Σπέτσες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έφτασε στο νησί με… περιπετειώδη τρόπο χθες μετά τα μεσάνυχτα προκειμένου να αποφύγει τα τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν φτάσει από νωρίς χθες το απόγευμα στο νησί.

Δεν τα κατάφεραν, ωστόσο, να εξασφαλίσουν ένα πλάνο από την άφιξη του κ. Κασσελάκη στις Σπέτσες, καθώς υπήρξε πρόνοια, για να μείνουν οι τηλεοπτικές κάμερες μακριά από τον Στέφανο Κασσελάκη

Συγκεκριμένα, οι αποσκευές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκαν σε προβλήτα κοντά στην οικία του, δίνοντας την αίσθηση ότι θα έφτανε και ο ίδιος εκεί. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να φτάσει με θαλάσσιο ταξί στο κεντρικό λιμάνι των Σπετσών, αιφνιδιάζοντας δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyik4en6w57l)

Από τους εκπροσώπους του Τύπου έγινε αντιληπτός μόνο όταν έκανε μια βραδινή βόλτα, κρατώντας ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, σε σχέση με το παρελθόν.

Το χαμηλό προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι ασύνδετο με την πολιτική διάσταση της επίσκεψης των βουλευτών στο νησί, καθώς όλοι επιθυμούν το ίδιο κλίμα.

Το δείπνο του Σαββάτου

Μετά τις συνεδριάσεις του Σαββάτου ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του κόμματος, το οποίο είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον «Ταρσανά», αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών η Κουμουνδούρου αναζητούσε χθες εναλλακτική λύση.

Όσον αφορά τη διαμονή των βουλευτών, αυτή θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Roumani», ενώ παρόντες πλην των βουλευτών θα είναι και οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Φωτογραφίες από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασαν στις Σπέτσες με το πλοίο

spetses-afikseis__1_
Διονύσης Καλαματιανός και Νίκος Παππάς
spetses-afikseis__2_
Γιώργος Τσίπρας
spetses-afikseis
Γιώργος Βασιλειάδης και Ράνια Σβίγκου
vouleutes-syriza
Από αριστερά: Αυλωνίτης, Ζαμπάρας, Γιαννούλης, Γαβρήλος


syriza-spetses__5_
Η Δώρα Αυγέρη με τη Θεοδώρα Τζάκρη
syriza-spetses__4_
Η Θεοδώρα Τζάκρη

syriza-spetses__2_
Από αριστερά, Γιώργος Γαβρίλος, Μανώλης Καπνισάκης και Γιώργος Ψυχογιός

thraskia
Η Ράνια Θρασκιά

Δείτε φωτογραφίες


pappas-spetses
Πέτρος Παππάς
karamerow-spetses
Γιώργος Καραμέρος
vetta-spetses
Καλλιόπη Βέττα
meikopoulos-spetses
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
mamoylakis
Χάρης Μαμουλάκης, Καλλιόπη Βέττα, Μίλτος Ζαμπάρας
xristidou
Ραλλία Χρηστίδου


Ειδήσεις σήμερα:

Οι 13 περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά το Σαββατοκύριακο - Η πρόγνωση για την Αττική

Η αποκάλυψη της διαβολοβδομάδας των ΟΥΚ: Οι παραισθήσεις, οι ανακρίσεις και η... Ρόζα - Δείτε βίντεο

Επεισοδιακά ξεκινά η συνεδρίαση των Σπετσών: Το σκηνικό Ακρίτα - Καρανίκα και οι επιθέσεις στα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης