Πιερρακάκης στο Tik Tok: «Η επαγγελματική εκπαίδευση να αποτελέσει πρώτη επιλογή»

Πιερρακάκης στο Tik Tok: «Η επαγγελματική εκπαίδευση να αποτελέσει πρώτη επιλογή»

Μέσα από τα social media προσπάθησε να αποσαφηνίσει την ορολογία που σχετίζεται με την επαγγελματική εκπαίδευση και να ενισχύσει το ενδιαφέρον των νέων για αυτή

pierrakakis_kyr
«Τα ΕΠΑΛ, τα ΙΕΚ που μετονομάζονται σε ΣΑΕΚ και τα ΕΚ, θα συνυπάρχουν πλέον στο πλαίσιο ενός ΚΕΕΚ, στο οποίο θα περάσου και τα ΓΕΑΣ».

Με αυτά τα ακρωνύμια, ξεκινά το διάρκειας περίπου δύο λεπτών βίντεο, που ανήρτησε σήμερα στο TikTok ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή τη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη χώρα μας, η οποία έχει σαν τελικό στόχο, η Επαγγελματική Εκπαίδευση να αποτελέσει για πολλούς «πρώτη επιλογή». Εξηγώντας τί σημαίνει κάθε ένα από αυτά, ουσιαστικά συνοψίζει όσα θα συμπεριλαμβάνονται στην αναβάθμιση, που δρομολογείται.

Ειδικότερα:

Τα ΚΕΕΚ είναι τα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τα οποία θα έχουν τη μορφή 60 campuses σε όλη τη χώρα με θεματική στόχευση, ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας. Τα ΙΕΚ (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) μετονομάζονται σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) και εμπλουτίζονται με 130 νέους οδηγούς σπουδών, δηλαδή επαγγελματικές ειδικότητες.

Τα ΓΕΑΣ είναι τα Γραφεία Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας που λειτουργούν στα σημερινά ΙΕΚ. Τέλος, γίνεται επένδυση 114 εκ.ευρώ στα Εργαστηριακά Κέντρα για την ενίσχυσή τους με νέο εξοπλισμό.

@kyriakos_pierrakakis Ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. #epaggelmatiki #ekpaideusi #epal #nomosxedio #pierrakakis #ellada #politiki #education #paideia #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος - Κυριάκος Πιερρακάκης



Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη Τρίτη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Εχει ταυτοποιήσει 7, ερευνά άλλους 10 η ΕΛΑΣ για συμμετοχή στην εκτέλεση συμβολαίων θανάτου της Greek Mafia


Πήγε δεύτερη φορά για να κλέψει χαλκοσωλήνες στην ίδια πολυκατοικία - Αυτή τη φορά τα κατάφερε (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης