Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον υπουργό Επικρατείας του Κατάρ στο Μουσκάτ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον υπουργό Επικρατείας του Κατάρ στο Μουσκάτ

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις - Το σχέδιο πέντε σημείων που πρότεινε ο υπουργός Εξωτερικών

gerapetritis
Με τον υπουργό Επικρατείας του Κατάρ, αρμόδιο για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Σουλτάν μπιν Σαάντ αλ Μουράικι, συναντήθηκε στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου ΕΕ- Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου που πραγματοποιείται στο Μουσκάτ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις. Μάλιστα, από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης πρότεινε ένα σχέδιο πέντε σημείων πρώτον, με την ομόφωνη καταδίκη της βίας και της τρομοκρατιας, δεύτερον, με την άμεση απελευθέρωση ομήρων, τρίτον, με την αποφυγή κάθε επιθετικής ενέργειας εναντίον πολιτικών στόχων, τέταρτον, με τη διασφάλιση ανθρωπιστικών διαδρόμων και τέλος, με τη σύγκληση ειδικής συνόδου για την εκτίμηση της κατάστασης με συμμετοχή των ΟΗΕ, ΕΕ, Αραβικού Συνδέσμου, Ισραήλ και Παλαιστινιακής Αρχής.



Κλείσιμο
Μετά την ολοκλήρωση της Υπουργικής Συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι, όπου θα συναντηθεί με τον Εμιρατινό ομόλογό του.


Ειδήσεις σήμερα

Οργή στα social media για τις αναρτήσεις της πρώην πορνοστάρ Μία Καλίφα υπέρ της Χαμάς

Τι είναι το τέμενος Αλ Άκσα και γιατί η Χαμάς πολεμά στο όνομά του

Τι πέτυχαν οι 23 πρώην υπουργοί και βουλευτές στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης