Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τι πέτυχαν οι 23 πρώην υπουργοί και βουλευτές στην κάλπη της πρώτης Κυριακής

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τι πέτυχαν οι 23 πρώην υπουργοί και βουλευτές στην κάλπη της πρώτης Κυριακής

Εκλογή Χαρδαλιά στην περιφέρεια Αττικής - Προβάδισμα Στεφανή για τον β΄γύρο στο Βόρειο Αιγαίο - «Μάχη» στην δυτική Μακεδονία για Κασαπίδη

xardalias-stefanis-kasapidis-arthrou_2
Ειδική κατηγορία στις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δημιουργούν οι τουλάχιστον 23 πρώην υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές που διεκδίκησαν «σταυρό» την περασμένη Κυριακή είτε ως υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες είτε ως απλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς κατάφερε να πάρει την περιφέρεια Αττικής από την πρώτη Κυριακή ενώ ο επίσης πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής τερμάτισε πρώτος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και θα δώσει την τελική μάχη την προσεχή Κυριακή.

Οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης και Γιώργος Κασαπίδης διεκδικούν την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών. Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Στέφος διεκδίκησε την περιφέρεια Ηπείρου αλλά κατετάγη 2ος με ποσοστό μόλις 12,54%. Ο επίσης πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου (είχε αποχωρήσει από το κόμμα το καλοκαίρι του 2015) τερμάτισε 5ος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαϊα Κυρίτση (αποχώρησε από το κόμμα το καλοκαίρι του 2015) τερμάτισε 3η στην μάχη του Βορείου Αιγαίου. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Τατούλης βγήκε 2ος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Δανέλλης βγήκε δεύτερος στην Κρήτη με ποσοστό λίγο πάνω από 11%. Τέλος ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος κατετάγη 3ος στην διεκδίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως και ο νυν περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που διεκδικεί στον 2ο γύρο την επανεκλογή του υπήρξε βουλευτής της ΝΔ ενώ η κυρία Ρόδη Κράτσα πριν εκλεγεί περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπήρξε ευρωβουλευτής με την ΝΔ.

Σε επίπεδο Δήμων, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου εξελέγη πανηγυρικά με ποσοστό άνω του 74% και πλέον είναι δήμαρχος στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας του νομού Ηρακλείου.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Αθλητισμού Χρήστος Αηδόνης είναι ο νέος δήμαρχος Παλλήνης, καθώς συγκέντρωσε το 46,99%.

Την επανεκλογή του στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας θα διεκδικήσει στον δεύτερο γύρο και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος.

Αντίθετα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος έχασε τον Δήμο Κατερίνης ενώ ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης τερμάτισε 3ος στην μάχη του Δήμου Αθηναίων.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στον Δήμο Σπάρτης.

Κλείσιμο
Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος διεκδικεί την επανεκλογή του ως δήμαρχος Πύργου την προσεχή Κυριακή.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (αποχώρησε το καλοκαίρι του 2015) Γιάννης Σταθάς επανεξελέγη Δήμαρχος Αράχωβας με ποσοστό άνω του 67%

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής φαίνεται πως πετυχαίνει την εκλογή του ως περιφερειακός σύμβουλος Πέλλας με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα ενώ ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης εκλέγεται ξανά δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη.

Ειδήσεις σήμερα

Πώς η Χαμάς αντιγράφει τις τακτικές του πολέμου στην Ουκρανία - Τι λένε αναλυτές

Μιχάλης Ρέππας: «Θα έπρεπε με νόμο να απαγορευτεί η καθημερινή μετάδοση ενός σίριαλ»

Νίκος Καργιώτης για τη δολοφονία του αδελφού του στο Blue Horizon: «Δεν πρόλαβα να του πω ότι τον αγαπάω, τα 'χασα όταν είδα το βίντεο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης