Γεραπετρίτης: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι στις απάνθρωπες πράξεις

Γεραπετρίτης: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι στις απάνθρωπες πράξεις

Το υπουργείο Εξωτερικών μεριμνά ώστε όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στην περιοχή να επιστρέψουν με ασφάλεια ανέφερε ο ΥΠΕΞ

53183855487_3c568914f8_k
Στο Ομάν για το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου με την ΕΕ, βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η Σύνοδος γίνεται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, όπως διαμορφώνονται μετά την τρομοκρατική επίθεση που έγινε από τη Γάζα προς το Ισραήλ» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Γεραπετρίτης και σημείωσε ότι «αυτή η επίθεση, δεν συνιστά μόνο μια βίαιη παρέμβαση σε κυριαρχία κράτους, συνιστά και μία απολύτως αποτροπιαστική ενέργεια, με βάση τα όσα έχουμε δει, κατά των βασικών αρχών του ανθρωπισμού».

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε επίσης στη δήλωσή του: «Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ που έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις. Θα ήθελα να επισημάνω ότι στο πλαίσιο της Συνόδου με τους ομολόγους μου από τις χώρες του Κόλπου, καθώς επίσης και τους ομολόγους μου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τους δρόμους εκείνους έτσι ώστε να σταματήσει η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται. Επιπλέον, θα ήθελα να τονίσω ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου, μεριμνά έτσι ώστε οι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ να επιστρέψουν με ασφάλεια. Ήδη εχθές 90 άτομα επέστρεψαν και οι υπόλοιποι οι οποίοι παραμένουν, θα επιστρέψουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ελληνική Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους για να μπορέσουν με ασφάλεια να επαναπατριστούν».


Ειδήσεις σήμερα

«Κρατηθείτε! Η απάντηση του Ισραήλ θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», λέει ο Νετανιάχου

Επίθεση και από το έδαφος του Λιβάνου στο Ισραήλ - «Σκοτώσαμε τους εισβολείς» απαντούν οι Ισραηλινοί


Κι επίσημα στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού το νέο πλοίο «Περσέας» - Παρουσία Δένδια η τελετή παράδοσης, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης