Κυριάκος Μητσοτάκης: Σύσκεψη με πρόεδρο UEFA, Μαρινάκη, Αλαφούζο, Μελισσανίδη και εκπρόσωπο Σαββίδη - Δείτε φωτογραφίες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σύσκεψη με πρόεδρο UEFA, Μαρινάκη, Αλαφούζο, Μελισσανίδη και εκπρόσωπο Σαββίδη - Δείτε φωτογραφίες

Προηγήθηκε τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της UEFA - Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις τους

uefa_maksimou_new_2xr
Την πόρτα του Μέγαρου Μαξίμου πέρασαν λίγο μετά τις 11 το πρωί οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Ευάγγελος Μαρινάκης, του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, και ο Αρτούρ Νταβιντιάν, ο εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, οι οποίοι συμμετέχουν σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, με τη σύσκεψη να ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 12:15

Δείτε φωτογραφίες από τη σύσκεψη

uefa_maksimou__2_
Αριστερά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη φωτογραφία φαίνονται κατά σειρά οι Γιώργος Κοσμάς (CEO της ΠΑΕ ΑΕΚ), Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιάννης Αλαφούζος, Αλεξάντερ Τσέφεριν - Δεξιά του πρωθυπουργού κατά σειρά είναι οι Γιάννης Μπρατάκος, Άκης Σκέρτσος, Σταύρος Παπασταύρου, Γιάννης Βρούτσης, Γιάννης Οικονόμου
uefa_maksimou__3_
uefa_maksimou__1_
Γιάννης Αλαφούζος, Ευάγγελος Μαρινάκης, Αλεξάντερ Τσέφεριν, Κυριάκος Μητσοτάκης
uefa_maksimou___1_
Δημήτρης Μελισσανίδης (αριστερά) Γιάννης Αλαφούζος (κέντρο), Ευάγγελος Μαρινάκης (δεξιά)
uefa_maksimou___2_
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετάει τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη
alafouzos-melissanidis
Γιάννης Αλαφούζος - Ευάγγελος Μαρινάκης
uefa_maksimou_
Δημήτρης Μελισσανίδης - Γιάννης Αλαφούζος
uefa_maksimou___5_
Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιάννης Αλαφούζος, Ευάγγελος Μαρινάκης
uefa_maksimou___6_
Γιάννης Μπρατάκος, Δημήτρης Μελισσανίδης
siskepsi
Χαμόγελα πριν την έναρξη της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου
tseferin
O πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, χαιρετά τους Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζο
bratakos-aek
Γιώργος Κοσμάς, Γιάννης Μπρατάκος, Δημήτρης Μελισσανίδης
siskspeis3
Χειραψία Ευάγγελου Μαρινάκη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου
siskepsi2
Ευάγγελος Μαρινάκης
siskepsi4
Γιάννης Βρούτσης-Γιάννης Οικονόμου


H άφιξη του Δημήτρη Μελισσανίδη

Η άφιξη του Δημήτρη Μελισσανίδη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τους Τσέφεριν και Μητσοτάκη




Aπό κυβερνητικής πλευράς στη σύσκεψη μετέχουν και ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είχαν νωρίτερα κατ΄ιδίαν συνάντηση στο Μαξίμου, η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα ενώ στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες αναφέρθηκαν στον σημερινό τελικό του Super Cup ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Μάντσεστερ Σίτι που θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»..

Κλείσιμο
ceferin___7_
ceferin___9_
ceferin___5_


Μετά και τη σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΑΕΚ και τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο της UEFA.

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη πραγματοποιείται στη σκιά της δολοφονίας του άτυχου Μιχάλη Κατσουρή από φανατικούς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ενώ αναμένεται να ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Τον κ. Τσέφεριν υποδέχθηκε στην είσοδο του Μαξίμου ο υπουργος Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου.

Στο Μαξίμου για συνάντηση με τον Μητσοτάκη ο πρόεδρος της UEFA


ceferin___3_
ceferin___4_


Ο στόχος της σημερινής συνάντησης

Η συστηματική ενασχόληση της κυβέρνησης στο ανώτατο επίπεδο με τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντως, δεν είναι καινούργια. Στις αρχές του 2020, ο κ. Μητσοτάκης θέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο υπό πλήρη κηδεμονία, ενώ τον ρόλο του ενδιάμεσου με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες είχε αναλάβει ο τότε υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Μάλιστα, στα τέλη εκείνου του Φεβρουαρίου ο κ. Τσέφεριν είχε έρθει στην Αθήνα και είχε υπογραφεί το περίφημο «συνυποσχετικό» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς, πάντως, να υπάρξουν θεαματικά αποτελέσματα.

Πιο δραστική ήταν η παρέμβαση της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων των αθλητικών σωματείων πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, στη σκιά της δολοφονίας του άτυχου φίλου του Άρη, Αλκιβιάδη Καμπανού, από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, είχαν αυστηροποιηθεί και οι ποινές για τα αδικήματα που αφορούσαν την αθλητική βία, σε μια προσπάθεια να παταχθεί το φαινόμενο εν τη γεννέσει του.

«Οι ΠΑΕ πρέπει να είναι συμμέτοχες στην προσπάθεια εφαρμογής του νόμου», αναφέρει κυβερνητική πηγή στο protothema.gr περιγράφοντας τον στόχο της συνάντησης. Όπως προσθέτουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, το πλαίσιο που υπάρχει και διέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι επαρκές και αυστηρό, αρκεί, όμως, να εφαρμόζεται στο ακέραιο, κάτι που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί χωρίς τη σύμπραξη των ομάδων.

Βεβαίως, όσοι συλλαμβάνονται και καταδικάζονται για αδικήματα αθλητικής βίας θα πέσουν στη «μέγγενη» της αναθεώρησης των άρθρων 99 και 100 του Π.Κ. που ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης μόλις ανοίξει η Βουλή, προκειμένου ακόμα και για αδικήματα με μικρότερη ποινή, ο παραβάτης να εκτίει ένα μέρος αυτής στη φυλακή. Πρόκειται για την παρέμβαση που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για τους εμπρηστές δασών, πλην όμως η γενική αναθεώρηση του άρθρου θα πιάσει και παραβάτες άλλων κατηγοριών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κεντρικός στόχος είναι να υπάρξει ένα κλίμα καταλλαγής και νηνεμίας για να αρχίσει το πρωτάθλημα χωρίς παρατράγουδα, κάτι που προφανώς επιδιώκει και η UEFA. Το αν μπορούν να υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις στον τρόπο εσωτερικής λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, παράλληλα, είναι μια δεύτερη συζήτηση, ενώ ο κ. Τσέφεριν θα δει το απόγευμα και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδήσεις σήμερα:

«Οι Θεοί ήταν Έλληνες»: Η Equipe υποκλίθηκε στον Παναθηναϊκό που πέταξε εκτός Champions League την Μαρσέιγ

Η υψωμένη γροθιά του Γαλανόπουλου, απάντηση τους Κροάτες - Κάτι παραπάνω από μια νίκη στο Ζάγκρεμπ

Σε κώμα Γαλλίδα μετά τον κτηνώδη βιασμό της από 18χρονο που τη βασάνισε με σκουπόξυλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης