Παναθηναϊκός: Υποκλίνονται οι Γάλλοι - «Οι Θεοί ήταν Έλληνες», γράφει η Equipe

Παναθηναϊκός: Υποκλίνονται οι Γάλλοι - «Οι Θεοί ήταν Έλληνες», γράφει η Equipe

Ταρακούνησε την Ευρώπη η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παίρνοντας την πρόκριση σε ένα επικό παιχνίδι - Πρώτη πρόκριση στα πέναλτι στην ιστορία του ΠΑΟ - Δείτε βίντεο

panathinaikos_marseillle_2xr
Μια ευρωπαϊκή νύχτα που θα μείνει στην ιστορία έζησε χθες ο Παναθηναϊκός που αποδείχθηκε «πολύ σκληρός για να πεθάνει» μέσα στη Γαλλία καθώς αντιστάθηκε στην σθεναρή επίθεση της Μαρσέιγ για 120 λεπτά και εν τέλει πανηγύρισε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέδειξε πως δεν ιχύει η φράση πως  η «αρχή είναι το ήμισυ του παντός» αφού ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους «πράσινους», όμως στο φινάλε εκείνοι πανηγύριζαν και οι γηπεδούχοι κρατούσαν τα κεφάλια τους αδυνατώντας να εξηγήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

O... Panathinaikos, λοιπόν, ανάγκασε τους Γάλλους να υποκλιθούν μπροστά του με το μεγαλύτερο αθλητικό Μέσο της χώρας να γράφει στο σημερινό του πρωτοσέλιδο πως «Οι Θεοί ήταν Έλληνες». Οι Γάλλοι στον υπότιτλο στέκονται στον τρόπο με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός για την Μαρσέιγ, ενώ δεν λείπουν και τα... παράπονα για την διαιτησία του Μάικλ Όλιβερ.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuth50gr6bw1)
Κλείσιμο
 

«Στο τέλος ενός ατέλειωτου αγώνα που επισφραγίστηκε από πολλές αμφισβητούμενες διαιτητικές αποφάσεις, η Μαρσέιγ έχασε κατά τη διαδικασία των πέναλτι και είδε τις πόρτες του Champions League να κλείνουν. Θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ», αναφέρει χαρακτηριστικά η πασίγνωστη γαλλική εφημερίδα.

Δείτε παρακάτω το πρωτοσέλιδο της Εκίπ
367415379_666933981707002_7147816439284166741_n

Σε κατάσταση... σοκ ήταν και τα υπόλοιπα τα γαλλικά Μ.Μ.Ε. που αδυνατούσαν να πιστέψουν ή να εξηγήσουν τον αναπάντεχο αποκλεισμό της Μαρσέιγ από τον Παναθηναϊκό. «Ηρωϊκοί για το τίποτα», γράφει η μεγαλύτερη εφημερίδα της Μασσαλίας (La Provence) που εστιάζει στην συγκινητική απόδοση των Ομπαμεγιάνγκ και Λόντι που όμως δεν έφτανε!

Για χτύπημα με… βαριοπούλα γράφει η ιστοσελίδα Phoceen που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα της Μαρσέιγ, θέλοντας να δείξει το τεράστιο πλήγμα που υπέστη ο γαλλικός σύλλογος που είχε ως βασικό στόχο φέτος την παρουσία της στους ομίλους του Champions League.

Τέλος, η Equipe πολύ πιο κυνικά αναφέρει ότι η Μαρσέιγ έμεινε στην αποβάθρα σε ότι αφορά την συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League μετά τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός: Εξασφάλισε 5 εκατ. ευρώ και πάει για 20+ αν αποκλείσει την Μπράγκα

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια τεράστια πρόκριση επί της Μαρσέιγ στη διαδικασία των πέναλτι στο Βελοντρόμ και προκρίθηκε στα play-offs του Champions League, εκεί όπου θα βρει απέναντί του την Μπράγκα.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuth50h0b5up)

Οι «πράσινοι» με την πρόκριση αυτή έχουν εξασφαλισμένα 5 εκατ. ευρώ καθώς αν αποκλειστούν από την πορτογαλική ομάδα παίρνουν ως μπόνους αυτό το ποσό, πέρα από εκείνο των 3,63 εκατ. ευρώ της συμμετοχής στους ομίλους του Europa League, όπου εκεί θα βάλουν στα ταμεία τους συνολικά 10+ εκατ. ευρώ.

Σε περίπτωση όμως που αποκλείσει και την Μπράγκα και βρεθεί στους ομίλους του Champions League, ο Παναθηναϊκός θα βάλει δεδομένα 15,64 εκατ. ευρώ στα ταμεία του από το μπόνους της συμμετοχής στους χρυσοφόρους ομίλους, ένα ποσό που στην πορεία μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 20 εκατ. ευρώ μαζί με το Market Pool, το Coefficient Ranking και τα χρήματα από τα αποτελέσματα στον όμιλο!

Ο Γιοβάνοβιτς έβαλε τις αλλαγές να χτυπήσουν τα 5 πέναλτι

Οι Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Κλέινχεϊσλερ, Παλάσιος και Μλαντένοβιτς ήταν οι πέντε παίκτες που επελέγησαν από τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να χτυπήσουν τα πέναλτι.

Και οι πέντε ήταν επιλογές που ήρθαν από τον πάγκο και δικαίωσαν απόλυτα τον έμπειρο τεχνικό του Παναθηναϊκού. Και βέβαια το φοβερό ήταν πως όλοι αυτοί οι παίκτες ήρθαν από τον πάγκο!
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cutgisll64nd)
 

Ιωαννίδης: «Ποδοσφαιρικά δεν έχω ζήσει κάτι καλύτερο, με όσο πιο κρύο αίμα στα πέναλτι»

Ο Φώτης Ιωαννίδης με ένα πλατύ χαμόγελο μίλησε στη COSMOTE TV για τα δύο εύστοχα πέναλτί του και την πρόκριση του Παναθηναϊκού. 
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cutgtobf51vd)
 

Ο Ιωαννίδης μιλώντας στη COSMOTE TV μετά τη μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ επισήμανε για:

Το πως βίωσε τον αγώνα: Ποδοσφαιρικά δεν έχω ζήσει κάτι καλύτερο. Είναι υπεροχές οι στιγμές που ζούμε.

Τα πέναλτί του και τη σημασία τους: Όλοι οι συμπαίκτες μου ήθελαν να εκτελέσω το πέναλτι. Είναι στιγμές που θες να είσαι όσο πιο ήρεμος γίνεται. Να πας με όσο πιο κρύο αίμα γίνεται. Τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.

Τον Παναθηναϊκό και τον Μπρινιόλι: Έχουμε μία τεράστια ομάδα. Είμαστε μία ομάδα με μέταλλο. Ο Μπρινιόλι πάντα είναι καθοριστικός. Οι τερματοφύλακες - και ο Ξενόπουλος και ο Λοντίγκιν - μας βοηθάνε για τα χτυπήματα του πέναλτι και τους ευχαριστούμε.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuth7bj7fv6h)


Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων με Μπράγκα για τα playoffs του Champions League

Η ιστορική πρόκριση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μαρσέιγ τον φέρνει ένα βήμα πριν από την είσοδο στους "χρυσοφόρους" ομίλους του Champions League. Οι αναμετρήσεις με την Μπράγκα στα playoffs αποτελούν το τελευταίο εμπόδιο για την επιστροφή του σε μία διοργάνωση που γνωρίζει καλά.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 22:00.

Ο δεύτερος αγώνας που θα κρίνει και τα πάντα θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο την Τρίτη 29 Αυγούστου στις 22:00.


Ειδήσεις σήμερα:

Απίθανη πρόκριση του Παναθηναϊκού μέσα στη Γαλλία, 5-3 τη Μαρσέιγ στα πέναλτι - Δείτε τα γκολ

Δίχασε το βίντεο της Τζένιφερ Λόπεζ χωρίς φίλτρα: Έτσι είμαι εγώ στα 54

Ανεβαίνει σήμερα η θερμοκρασία, εξασθενούν οι άνεμοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης