Καραθανασόπουλος: Άνθρακες για το λαό ο «θησαυρός» των εξαγγελιών της κυβέρνησης

Καραθανασόπουλος: Άνθρακες για το λαό ο «θησαυρός» των εξαγγελιών της κυβέρνησης

Οι αυξήσεις που υπόσχεται στους δημοσίους υπαλλήλους αποτελούν ελάχιστο μέρος των πολύ σημαντικών απωλειών που έχουν για πάνω από 15 χρόνια, δήλωσε μεταξύ άλλων ο εισηγητής του ΚΚΕ

Collage_Maker-07-Jul-2023-12-43-AM-8733
Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είναι ξένες προς τις ανάγκες του λαού τόνισε στην ομιλία του ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Όπως σημείωσε ο βουλευτής Αχαΐας του Κομμουνιστικού Κόμματος, οι παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι «πολύς θόρυβος για το τίποτα». Για τον λαό, ο «θησαυρός» των εξαγγελιών είναι «άνθρακες».

Ανέφερε μάλιστα - μεταξύ άλλων - ότι οι αυξήσεις που υπόσχεται στους δημοσίους υπαλλήλους αποτελούν ελάχιστο μέρος των πολύ σημαντικών απωλειών που έχουν για πάνω από 15 χρόνια, ενώ, για τους συνταξιούχους η κυβέρνηση προτείνει την εργασία έως τα βαθιά γεράματα προκειμένου να συμπληρώσουν την πενιχρή σύνταξη που απέμεινε από τη μεγάλη ληστεία στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Εκεί που το θράσος της κυβέρνησης ξεπερνά και το μπόι της», είναι η νέα φοροεπιδρομή στους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής, τη στιγμή που συνεχίζει προκλητικά να απαλλάσσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από τη φορολογία, είπε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Με αυτά, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, θέλετε να συσκοτίσετε το γεγονός ότι «ο Μινώταυρος βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο» και ότι τα δύσκολα για το λαό είναι μπροστά: Είναι τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, είναι τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δηλαδή, το πανευρωπαϊκό μνημόνιο για τους λαούς, είναι το ακόμα πιο σκληρό νέο δημοσιονομικό σύμφωνο με τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα και τους κόφτες για τις κοινωνικές δαπάνες, επισήμανε ο κ. Καραθανασόπουλος.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή - Μητσοτάκης: Αυξήσεις στο Δημόσιο από 1/1/2024 - Συνεχίζεται το Market Pass, καθιερώνεται Youth Pass 150 ευρώ

Ερέχθειο: Υπέργηρη Γαλλίδα επιστρέφει οικειοθελώς μαρμάρινο θραύσμα από τον γλυπτό διάκοσμό του

Καιρός: Οι οκτώ περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες - Πού έδειξε 38άρια το θερμόμετρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης