Χρυσόγονος για κόψιμο Κασιδιάρη: Όποιος νομίζει ότι αδικείται υπάρχει η δυνατότητα ένστασης

Χρυσόγονος για κόψιμο Κασιδιάρη: Όποιος νομίζει ότι αδικείται υπάρχει η δυνατότητα ένστασης

Ο συνταγματολόγος επεσήμανε ότι «η δικαιοσύνη έκρινε και πρέπει όλοι να δεχθούμε την απόφασή της είτε μας αρέσει είτε όχι»

5604652
Η Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου «έκοψε» από τις εκλογές της 21ης Μαΐου το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα η απόφαση ήταν 9-1 υπέρ του «κοψίματος» του κόμματος Κασιδιάρη ενώ η απόφαση απαγγέλθηκε από την προεδρεύουσα της σύνθεσης, Ευδοξία Κιουπτσίδου.

Ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ανέφερε στο protothema.gr ότι «η δικαιοσύνη έκρινε και πρέπει όλοι να δεχθούμε την απόφασή της είτε μας αρέσει είτε όχι. Από εκεί και πέρα ο καθένας δικαιούται τις πολιτικές του απόψεις. Όμως η νομική κριτική στην απόφαση μπορεί να γίνει μόνο όταν δούμε ολοκληρωμένο το σκεπτικό της σε εύθετο χρόνο και με νηφάλιο τρόπο».

«Από εκεί και πέρα εάν κάποιος νομίζει ότι αδικείται υπάρχει βεβαίως η δυνατότητα ένστασης στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 100 του Συντάγματος μέσα σε προθεσμία 15 ημερών από την ανακύρηξη των βουλευτών μετά τις εκλογές».


Ειδήσεις σήμερα

Στο 4,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο - Στο 7% στην Ευρωζώνη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ - Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά

Πώς ένα ντοσιέ προκάλεσε την τραγωδία με το F16 στην Ισπανία - 8 χρόνια στα δικαστήρια το δυστύχημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης