Eurostat: Στο 4,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο - Στο 7% στην Ευρωζώνη

Eurostat: Στο 4,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο - Στο 7% στην Ευρωζώνη

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα επιβράδυνε από το 5,4% του Μαρτίου, ενώ στην  Ευρωζώνη επιταχύνθηκε οριακά, σύμφωνα με την Eurostat

super-market
Την πορεία αποκλιμάκωσης συνεχίσει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, καθώς τα πρώτα στοιχεία της Eurostat για τον Απρίλιο έδειξαν την περαιτέρω επιβράδυνση του φαινομένου.

Πιο συγκεκριμένα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 4,5% τον προηγούμενο μήνα έναντι 5,4% τον Μάρτιο, δίνοντας συνέχεια στην καθοδική πορεία των τελευταίων μηνών.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επίδοση είναι μία από τις χαμηλότερες στις χώρες της Ευρωζώνης: 5η χαμηλότερη ανάμεσα στις 19 χώρες του ευρώ.

inflation1


Στο σύνολο της Ευρωζώνης, τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι ο ετήσιος δείκτης επιταχύνθηκε οριακά στο 7% έναντι 6,9% τον Μάρτιο. Μια εξέλιξη, η οποία χαρακτηρίζεται ως αρνητική από τους ειδικούς.

Ας σημειωθεί ότι την Πέμπτη η κεντρική τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων (κατά 25 μονάδες βάσης πιθανότητα), σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του φαινομένου.

Κλείσιμο
Στα επιμέρους στοιχεία του ευρωπαϊκού πληθωρισμού, οι τιμές στον κλάδο τροφίμων – αλκοόλ – καπνού ανήλθαν στο 13,6% (από 15,5% τον Μάρτιο). Στα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα, οι τιμές διαμορφώθηκαν στο 6,2% από 6,6% τον Μάρτιο.

Παράλληλα, οι τιμές στις υπηρεσίες επιταχύνθηκαν στο 5,2% από 5,1% προηγουμένως, ενώ οι τιμές στην ενέργεια «τσίμπησαν» στο 2,5% από 0,9% τον Μάρτιο.

inflation2


Ειδήσεις σήμερα

Αντιδράσεις στην Τουρκία για το «Mehmetcik Busters» του Ινδού αεροπόρου στην άσκηση «Ηνίοχος 2023» στην Ελλάδα

Οκτώ χρόνια στα δικαστήρια το δυστύχημα με το F-16 στην Ισπανία

«Γεια σου ψήστη μου» - Η Δέσποινα Βανδή αποθεώνει τον Βασίλη Μπισμπίκη μπροστά από το μπάρμπεκιου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης