Τσίπρας: Εκλογές τώρα και όχι τον Μάιο, αλλάξτε τον εκλογικό νόμο

Τσίπρας: Εκλογές τώρα και όχι τον Μάιο, αλλάξτε τον εκλογικό νόμο

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας  - «Οι συγκρίσεις με τις άλλες χώρες ΕΕ είναι συντριπτικές. Έχουμε τις χειρότερες επιδόσεις σε θανάτους ανα εκατομμύρια πληθυσμού», είπε - Δείτε βίντεο

tsipras-vouli-654
Επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για διενέργεια εκλογών τώρα «και όχι τον Μάιο».

«Τις τελευταίες ημέρες οι Υπουργοί δεν ασχολούνται καν με τα θέματα που αφορούν τα Υπουργεία τους. Έχουν σηκώσει τα μολύβια και ασχολούνται με την οργάνωση της προεκλογικής τους εκστρατείας. Εχετε πάρει απόφαση να δραπετεύσετε. Εμείς σας εκλιπαρούμε: εκλογές τώρα, τον Μάρτιο μην περιμένετε τον Μάιο. Θέλετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο; Αλλάξτε τον. Εκλογικός νόμος που θα δίνει μπόνους στο δεύτερο κόμμα δεν μπορεί να υπάρξει. Γιατί δεύτερο κόμμα είστε. Λυτρώστε τον λαό από την ικανότητά, την αναλγησία και την αλαζονεία σας. Κάντε εκλογές το συντομότερο δυνατό για να γλιτώσουμε και να σώσουμε ό,τι σώζετε σε αυτό τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά.



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στη Βουλή για την πανδημία και τον αριθμό των θανάτων ξεκίνησε νωρίτερα την τοποθέτησή του στην Βουλή λέγοντας:  «Εχουμε τις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά είναι λάθος να συνηθίσουμε την έννοια της απώλειας. Να έχουμε καθημερινά 50 – 60 νεκρούς και να λέμε «όλα καλά». Όταν καταθέσαμε την ερώτηση είχαμε 100» είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει «Το πιο εξοργιστικό είναι να έρχεται εδώ ο κ. Πλεύρης και η κα Γκάγκα και να μας λένε ότι τα έκαναν όλα καλά. Στις πλάτες των Πλεύρη – Γκάγκα, από την ημέρα διορισμού εως σήμερα υπάρχουν 12.000 απώλειες. Σχεδόν οι μισές απώλειες από την πανδημία έγιναν επι δικής σας θητείας».

«Οι συγκρίσεις με τις άλλες χώρες ΕΕ είναι συντριπτικές. Έχουμε τις χειρότερες επιδόσεις σε θανάτους ανα εκατομμύρια πληθυσμού. Επι των ημερών σας είμαστε διαρκώς πολύ πάνω από τον μέσο όρο και εσείς έρχεστε εδώ και με θράσος κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σε άλλο σημείο υποστηρίζοντας πως παρά τα στατιστικά η κυβέρνηση πανηγυρίζει.

«Μας λέτε ότι όλα καλά και πως για όλα φταίνε οι άλλοι» είπε και πρόσθεσε «κάηκαν τα δάση, αποκλείστηκαν αυτοκίνητα από έναν χιονιά και μας λέτε ότι φταίει η κλιματική κρίση. Αφήνετε την αισχροκέρδεια των ηλεκτροπαραγωγών και μας λέτε ότι φταίει ο Πούτιν».

Κλείσιμο
«Ας μην εκλέγουμε κυβερνήσεις αν είναι έτσι να βγάζουμε κυβέρνηση με κλήρωση» ανέφερε για να υποστηρίξει ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή απαιτείται σοβαρή διακυβέρνηση.

«Κύριε Πλεύρη είστε λαϊκός άνθρωπος. Και εσείς οι βουλευτές - όχι όλοι υπάρχουν και από τζάκια» ανέφερε απευθυνόμενος στα στελέχη της πλειοψηφίας για να εισπράξει την απάντηση από τα «γαλάζια» βουλευτικά έδρανα και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο: «απευθυνθείτε στον κ. Τσακαλώτο με τα ιστορικά βρετανικά πανεπιστήμια».

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας είπε πως οι πολίτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις καθώς οι τιμές ενέργειας έχουν εκτοξευτεί. «Οι άλλες χώρες έκαναν σοβαρές επενδύσεις στην δημόσια υγεία και την ίδια ώρα εσείς μένετε στην νεοφιλελεύθερη εμμονή σας. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η ιδιωτικοποίηση του δημοσίου συστήματος υγείας. Εμείς προχωρήσαμε σε πάνω από τις 200 ΤΟΜΥ στην Ελλάδα και μας κατηγορούσατε ότι είναι αχρείαστο σοβιετικού τύπου σχέδιο» τόνισε.

«Ατύχημα ότι κυβερνάει η ΝΔ την περίοδο πανδημίας»

«Το ΕΣΥ και το προσωπικό δίνει τρομακτική μάχη όχι μόνο με 3 χιλ λιγότερους υγειονομικούς σε σχέση με το 2019 αλλά και με λιγότερους κατά 10 χιλ σε σχέση με την προηγούμενη χρόνιά από την απόφασή σας να μην αναπληρώσετε τις συνταξιοδοτήσεις – αποχωρήσεις. Στο ΕΣΥ δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτή, την ώρα που υπηρετούν πάνω από 15.000 συμβασιούχοι. Δεν είναι λοιπόν υπερβολή όταν σας λέμε ότι είστε η χειρότερη κυβέρνηση την χειρότερη στιγμή. Είναι μέγα ατύχημα ότι κυβερνάτε εσείς την περίοδο της πανδημίας» υποστήριξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας οι απαντήσεις για το θρίλερ της Πάτρας - «Δεν υπάρχει κανένα σύνδρομο», λένε οι γιατροί

Η άνεργη με εισόδημα 250.000 ευρώ και άλλες ιστορίες βορείων προαστίων

Κλιμακώνεται η ρωσική εισβολή μετά το αδιέξοδο της Αττάλειας - Tα διλήμματα για Πούτιν και Ζελένσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης