Κόντρα Θεοχάρη - Καραθανασόπουλου για τα επεισόδια στη Σταυρούπολη

Κόντρα Θεοχάρη - Καραθανασόπουλου για τα επεισόδια στη Σταυρούπολη

«Η κυβέρνηση καταδικάζει την «φασιστική βία» όχι μόνο σε λεκτικό επίπεδο αλλά με συγκεκριμένες ενέργειες» είπε ο κ. Θεοχάρης - «Η βία προέρχεται ή υποκινείται από τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής» απάντησε ο κ. Καραθανσόπουλος

theoxaris_art
Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Χάρη Θεοχάρη και του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει την «φασιστική βία» όπως και κάθε άλλο περιστατικό βίας όχι μόνο σε λεκτικό επίπεδο αλλά με συγκεκριμένες ενέργειες.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Καραθανασόπουλος ζήτησε από την πλειοψηφία πιο ξεκάθαρη καταδίκη των εγκληματικών ταγμάτων εφόδου ενώ υποστήριξε ότι η βία προέρχεται ή υποκινείται από τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής.

Ακολουθούν οι διάλογοι...

Ν. Καραθανασόπουλος: «Να καταγγείλουμε αυτό που γίνεται στην Θεσσαλονίκη. Τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής προελαύνουν στην Θεσσαλονίκη και καταλαμβάνουν περιοχές. Μετατρέπουν σε ορμητήρια των εγκληματικών, φασιστικών τους πράξεων τα σχολεία»

Χ. Θεοχάρης: «Η κυβέρνηση και το λέω προς όλους έχει δράσει σε επίπεδο λόγων και έργων. Η κυβέρνηση καταδίκασε την βία αυτή και κάθε άλλου ειδους βία από όπου και αν προέρχεται».

Ν. Καραθανασόπουλος: «Ντροπή»

Χ. Θεοχάρης: «Η βία αυτή είναι καταδικαστέα. Η φασιστική βία είναι καταδικαστέα όπως και κάθε άλλου είδους βία. Η κυβέρνηση έδρασε με πράξεις και κινητοποίησε την δικαιοσύνη. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε και αποτρεπτικά και με έρευνες, συλλήψεις και προσαγωγές. Θα συνεχίσει να το κάνει. Τα κίνητρα δεν δικαιολογούν την βία. Στην Δημοκρατία η βία δεν είναι ανεκτή. Όσο δεν το λέτε εσείς είστε υπόλογοι.

Ν. Καραθανασόπουλος: «Η αντίληψη καταδίκης της βίας από όπου κι αν προέρχεται επί της ουσίας προκαλεί συνθήκες ανοχής στη δράση των φασιστικών ομάδων. Εμείς λέμε ότι η βία προέρχεται από το κράτος και αξιοποιεί το κράτος τέτοιου είδους μηχανισμούς για να τσακίσει το λαϊκό κίνημα».

Χ. Θεοχάρης: «Λυπάμαι γιατί είχατε ευκαιρία να καταδικάσετε και να βοηθήσετε στην επίλυση των προβλημάτων. Όταν μας λέτε στο Κοινοβούλιο πως η μόνη πραγματική βία είναι η βία του κράτους εσείς εξοπλίζετε με επιχειρήματα ομάδες που δεν ανήκουν στο κράτος να θεωρούν ότι μπορούν να ασκούν βία».

Ειδήσεις σήμερα

Ανιψιά Θεοδωράκη: «Ήξερα από 13 ετών ότι ο Νίκος Κουρής είναι γιος του Μίκη»

Γερμανία: Παραίτηση Λάσετ ζητά η πλειοψηφία των πολιτών

Πρώην μποξέρ, σελέμπριτις και... ένας φυλακισμένος: Ξεκίνησε το «τσίρκο» της προεκλογικής περιόδου στις Φιλιππίνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης