Γεννηματά: Είναι κρίσιμο να έχουμε τα ναυπηγεία ζωντανά, ενεργά, δημιουργικά με μέλλον και προοπτική

φωφη1α

Αμέσως μετά την επίσκεψη στα ναυπηγεία η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή προς τον πρωθυπουργό, για την ανασύνταξη της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας και την τύχη των ναυπηγείων σε Σκαραμαγκά και Ελευσίνα

Τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά επισκέφθηκε την Πέμπτη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μαζί με βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους, τόνισε πως το κόμμα της θα πιέσει την κυβέρνηση ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Έτσι όπως γίνεται ο διαγωνισμός, που δεν έβγαλαν κανένα συμπέρασμα από ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα για να βελτιώσουν την κατάσταση, δεν εξασφαλίζεται ότι μετά την αγορά θα συνεχίσουν αυτές οι εγκαταστάσεις να λειτουργούν ως ναυπηγική βιομηχανία. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα από όλα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Επιπλέον τόνισε πως, «εμείς πιστεύουμε βαθύτατα στην αξία των ναυπηγείων, στη συμβολή που μπορεί να έχουν και στην ανάπτυξη και στην οικονομία και στην προστασία των θέσεων εργασίας και στη δημιουργία νέων. Η τεράστια συμβολή που μπορεί να έχουν στην αμυντική μας βιομηχανία σε μία κρίσιμη στιγμή με όλη αυτή την επιθετικότητα από την πλευρά της Τουρκίας. Είναι κρίσιμο να έχουμε τα ναυπηγεία ζωντανά, ενεργά, δημιουργικά με μέλλον και προοπτική». Και μάλιστα τώρα που φτάνουμε πάρα πολύ κοντά στην άρση του περιορισμού ναυπήγησης εμπορικών πλοίων».

Σημειώνεται πως αμέσως μετά την επίσκεψη στα ναυπηγεία η κ. Γεννηματά κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ανασύνταξη της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας και την τύχη των ναυπηγείων σε Σκαραμαγκά και Ελευσίνα.

φωφη_2α


Ολόκληρη η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά:

«Φίλες και φίλοι, ξέρετε ότι έχουμε δώσει μεγάλο αγώνα εδώ και πολλά χρόνια, σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, για να κρατήσουμε τα ναυπηγεία και τις θέσεις εργασίας σας, ζωντανά. Έχουμε έρθει -όλο το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής- σήμερα εδώ, γιατί θεωρούμε ότι βρίσκονται τα ναυπηγεία αλλά και η δική σας η δουλειά και προοπτική σε μια κρίσιμη καμπή. Θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε δίπλα σας. Θα πιέσουμε την κυβέρνηση μέχρι να έχουμε επιτέλους αποτελέσματα.

Έτσι όπως γίνεται ο διαγωνισμός, που δεν έβγαλαν κανένα συμπέρασμα από ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα για να βελτιώσουν την κατάσταση, δεν εξασφαλίζεται ότι μετά την αγορά θα συνεχίσουν αυτές οι εγκαταστάσεις να λειτουργούν ως ναυπηγική βιομηχανία. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα από όλα. Παράλληλα, δεν έχει κάνει τίποτα η κυβέρνηση, ενώ το έχουμε ζητήσει επανειλημμένα, για να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας. Μπορούσε να το έχει κάνει, έχει ξαναγίνει. Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να διασφαλίσει τα εργασιακά σας δικαιώματα. Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να δοθούν οι οφειλές, ενώ υπάρχουν οι δικαστικές αποφάσεις και ο δρόμος έχει ανοίξει και μπορούσε να έχει πιέσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να καλύψει την ασφαλιστική σας κάλυψη για το 18μηνο που ήταν εκ περιτροπής η εργασία σας.

Ξέρετε πάρα πολύ καλά, το επαναλαμβάνω και σήμερα. Εμείς πιστεύουμε βαθύτατα στην αξία των ναυπηγείων, στη συμβολή που μπορεί να έχουν και στην ανάπτυξη και στην οικονομία και στην προστασία των θέσεων εργασίας και στη δημιουργία νέων. Η τεράστια συμβολή που μπορεί να έχουν στην αμυντική μας βιομηχανία σε μία κρίσιμη στιγμή με όλη αυτή την επιθετικότητα από την πλευρά της Τουρκίας. Είναι κρίσιμο να έχουμε τα ναυπηγεία ζωντανά, ενεργά, δημιουργικά με μέλλον και προοπτική. Και μάλιστα τώρα που φτάνουμε πάρα πολύ κοντά στην άρση του περιορισμού ναυπήγησης εμπορικών πλοίων. Όταν φτάσουμε σε αυτή τη φάση θα εκτοξευθεί, θα πολλαπλασιαστεί η αξία των ναυπηγείων και μαζί η δουλειά σας και η τεχνογνωσία σας. Είναι κρίμα λοιπόν να ξεπουληθούν όλα, ως οικόπεδα, να βρεθείτε στο δρόμο, ενώ υπάρχει αυτή η τεράστια δυναμική και προοπτική και μπορείτε να συμβάλετε με τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας, σημαντικά στην πορεία της χώρας, σε όλα τα επίπεδα.

Για όλους αυτούς τους λόγους είμαστε εδώ. Μετά από όλες τις ερωτήσεις και τις ενέργειες που έχουμε κάνει στη Βουλή, πλέον καταθέτουμε προσωπικά ερώτηση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό -ως μέγιστο μέσο πίεσης- για να πάρουμε απαντήσεις και δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση για την προοπτική των ναυπηγείων, για την προοπτική της εξασφάλισης των θέσεων σας, των δεδουλευμένων σας και όλων όσων δικαιούστε και οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί και να διασφαλίσει».


Ειδήσεις σήμερα

Μετακινήσεις στα νησιά: Από τις 5 Ιουλίου δεν θα ισχύουν τα self test

Χρυσή Αυγή: Ποια είναι η Ουκρανή που έκρυβε τον Χρήστο Παππά

ΟΠΕΚΑ: Καταβλήθηκε για πρώτη φορά το επίδομα αναδοχής
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης