Ανάπλαση παραλιακού μετώπου: Ποδηλατόδρομος θα συνδέει τον Πειραιά με το Σούνιο

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου: Ποδηλατόδρομος θα συνδέει τον Πειραιά με το Σούνιο

Η πρώτη φάση του έργου θα είναι τα 22 χιλιόμετρα που θα συνδέουν το ΣΕΦ με τη Βουλιαγμένη -  «Το έργο σηματοδοτεί την ανάγκη της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

paraliako-km-μαιν-2
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου τόνισε τη σημασία που έχει «να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν το μέσο που εξ ορισμού είναι το πιο φιλικό στο περιβάλλον».

«Αρκεί να δει κανείς πόσοι ποδηλάτες υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, για να διαπιστώσει πόση απόσταση πρέπει να διανύσουμε», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τα κίνητρα που έχουν δοθεί για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ένα πρόγραμμα που όπως είπε πάει εξαιρετικά, και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει το απαραίτητο δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται η ποδηλατική διαδρομή αρχικά από τον Πειραιά μέχρι την Βουλιαγμένη και τελικά μέχρι το Σούνιο -ένα έργο συνολικού μήκους 70 χιλιομέτρων.

Eκδήλωση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου



Κλείσιμο
Η πρώτη φάση του έργου θα είναι το τμήμα 22 χιλιομέτρων που θα συνδέει το ΣΕΦ μέχρι τη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη.

Η κύρια χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από κάποια κονδύλια του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Το συντονισμό των εμπλεκόμενων δήμων θα έχει η Περιφέρεια Αττικής.

«Αυτό το έργο έχει σημασία γιατί σηματοδοτεί την ανάγκη της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα και είναι να απορεί κανείς γιατί μας πήρε τόσες δεκαετίες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

5318241


Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σήμερα δεν μπορεί κάνεις να διανύσει ανενόχλητος αυτή την απόσταση καθώς υπάρχουν εμπόδια.

«Πιστεύω ότι σήμερα παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου έχει ξεχωριστή σημασία να μιλήσουμε για αυτό το έργο. Για αυτό επέλεξα να βρεθώ μαζί σας. Να διαβεβαιώσω ότι η ποιότητα ζωής των πολιτών σε μια χώρα που έχει αυτό τον καταπληκτικό καιρό έχει τεράστια σημασία για τη συνολική ευημερία της κοινωνίας», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων. Ανέφερε ενδεικτικά τις παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ και στο Τατόι τονίζοντας πως αντίστοιχης σημασίας είναι το έργο στο παραλιακό μέτωπο.

«Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου. Για ένα πιο πράσινο, πιο ψηφιακό μέλλον που θα προσφέρει ποιότητα ζωής», υπογράμμισε.

Επίσης είπε ότι ως ποδηλάτης βουνού γνωρίζει ότι η ποδηλασία στην πόλη είναι πολύ δύσκολη άσκηση και είναι σημαντικό που εκπονείται εθνική στρατηγική ποδηλασίας.

«Να κάνουμε πράξη αυτό που άλλες χώρες έχουν πραγματοποιήσει», συμπλήρωσε εξηγώντας πως «καλούμαστε πια να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τρόπο ριζικό, ολιστικό».

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δίνει σημασία και στα ζητήματα εκπαίδευσης των παιδιών«Στην ελεύθερη δημιουργική ζώνη εντάσσουμε καινούργια γνωστικά αντικείμενα όπως η συμπεριφορά στο δρόμο και η εξοικείωση με ποδηλασία», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης