Γεννηματά στον Εθνικό Κήρυκα Ν.Υόρκης: Κανένας περιορισμός στη ψήφο των Αποδήμων

Γεννηματά στον Εθνικό Κήρυκα Ν.Υόρκης: Κανένας περιορισμός στη ψήφο των Αποδήμων

«Η αγωνία της κυβέρνησης μήπως οδηγηθεί σε φιάσκο η όλη διαδικασία, την υποχρεώνει να αλλάξει ρότα»

fofi-gennimata
«Κανένας περιορισμός στην ψήφο των αποδήμων. Αυτή είναι η θέση μας εδώ και ένα χρόνο που άνοιξε η συζήτηση και δεν πρόκειται να δεχθούμε παιχνίδια στην πλάτη των αποδήμων», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα Νέας Υορκής». Ενώ τόνισε ότι «οι λόγοι που οδηγούν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τον αρχικό νόμο δεν είναι η δημοκρατική της ευαισθησία. Αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους Απόδημους που δυσκολεύονται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ, παρότι έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και αρκετές εβδομάδες. Η αγωνία της κυβέρνησης μήπως οδηγηθεί σε φιάσκο η όλη διαδικασία, την υποχρεώνει να αλλάξει ρότα».

Αναρωτήθηκε ποιοι φοβούνται τους απόδημους, λέγοντας ότι «είναι οι άνθρωποι μας που ζουν στο εξωτερικό, επιτέλους πρέπει να δοθεί οριστική λύση σε αυτή την υπόθεση». Ενώ όπως είπε, «όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους έχουν πλήρη δικαιώματα. Δεν κατανοώ τι νόημα έχει η λογική των περιορισμών. Επιπλέον όπως έχουμε προτείνει πρέπει να δοθεί και η δυνατότητα επιστολικής ψήφου - με τις απαραίτητες διασφαλίσεις διαφάνειας – ιδιαίτερα σε όσους δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε πρεσβείες ή προξενεία της Ελλάδας».

Η κ. Γεννηματά καταλήγει λέγοντας ότι με τα παιχνίδια ανάμεσα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί αυτή η ευκαιρία για τους απόδημους, γιατί δεν θα υπάρξουν οι 200 ψήφοι που απαιτεί το Σύνταγμα. «Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα απογοητευτική», καταλήγει.



Ειδήσεις σήμερα 

Εργασιακά: Στο επίκεντρο η 4ημερη απασχόληση, ψηφιακή κάρτα και πλαφόν στις υπερωρίε

Εφορία: Πού θα «χτυπήσει» μόλις τελειώσει το lockdown – Οι 200.000 «στόχοι» για ελέγχους

Λύκεια: Στις αίθουσες με το δεύτερο self-test μαθητές και εκπαιδευτικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης