Αμανατίδης στο protothema.gr: Δεν ήταν εύκολο όταν μου είπαν ότι θα χειρουργηθώ στην καρδιά

Αμανατίδης στο protothema.gr: Δεν ήταν εύκολο όταν μου είπαν ότι θα χειρουργηθώ στην καρδιά

Ο βουλευτής της ΝΔ περιγράφει πώς έπαθε δηλητηρίαση η οποία προκάλεσε βλάβη στην αορτική του βαλβίδα με επακόλουθο την είσοδό του στο χειρουργείο

amanatidis
Είδε τη ζωή του να παίζεται κορώνα-γράμματα εξαιτίας ενός φαγώσιμου πιτοειδούς που δοκίμασε από κατάστημα της Αθήνας. Η δηλητηρίαση, ο πυρετός και ο εντερόκοκκος που μέσω του αίματος πήγε στην καρδιά, του χάλασε την αορτική βαλβίδα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Σήμερα λίγους μήνες μετά την περιπέτεια με την υγεία του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμανατίδης δοξάζει τον Κύριο και μιλάει στο protothema.gr για το πώς μπορούν από τη μια στιγμή στην άλλη να ανατραπούν τα πάντα στη ζωή.

«Την επέμβαση την έχω κάνει από τις 12 Ιανουαρίου απλά τώρα έγινε γνωστό. Όλα τα έπαθα από μια τροφή, ήταν κάτι πιτοειδές το οποίο αγοράστηκε από την Αθήνα. Όπως με ενημέρωσαν οι γιατροί έπαθα μια δηλητηρίαση και από το παχύ έντερο ένας εντερόκοκκος μέσω του αίματος πήγε στην καρδιά και μου χάλασε την βαλβίδα την αορτική. Λαχείο πραγματικά, όταν μου είπαν ότι θα εγχειριστείς στα καλά καθούμενα στην καρδιά δεν ήταν και το πιο εύκολο. Έκανα επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και ευτυχώς όλα πήγαν μια χαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ όταν πληροφορήθηκε πως θα κάνει ένα τόσο σοβαρό χειρουργείο φοβήθηκε για τη ζωή του, αλλά προσπάθησε να διαχειριστεί το άγχος του με τον καλύτερο τρόπο.

«Ήμουν ήρεμος και προσπάθησα μέσα μου να το διαχειριστώ όσο καλύτερα μπορούσα γιατί ήξερα πως στην αντίθετη περίπτωση αυτό θα ενεργούσε πολλαπλασιαστικά εναντίον μου. Έτσι όλα πήγαν καλά δόξα τω Θεό. Το 2018 είχα κάνει δυο stent, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με αυτό που έπαθα. Αυτό δημιουργήθηκε εξαιτίας του πυρετού που είχα και στις εξετάσεις φαινόταν ότι κάπου υπήρχε μια φλεγμονή. Την τροφή την έφαγα μεσημέρι και το βράδυ της ίδιας μέρας είχα έντονα κοιλιακά θέματα. Ο γιατρός μου έδωσε μια αντιβίωση την οποία και πήρα. Έφυγα και πήγα στην Κοζάνη όπου έκανα πυρετό που έφτασε μέχρι 38 και δεν έπεφτε με τίποτα. Στις εξετάσεις αίματος φάνηκε η φλεγμονή. Στην αρχή είχα φοβηθεί για κορωνοϊό, αλλά βγήκα αρνητικός», επεσήμανε.

Με πίστη στο Θεό ο Γιώργος Αμανατίδης κατάφερε να ξεπεράσει τα δύσκολα. Σύμφωνα με τον ίδιο «όλα συνέβησαν τόσο ξαφνικά που πραγματικά δοξάζω τον Κύριο. Πάντα έλεγα ένα “δόξα τω Θεώ” απλά τώρα το εννοώ περισσότερο. Κάποτε ως παιδί μου εύχονταν οι μεγαλύτεροι υγεία και δεν καταλάβαινα ότι είναι η καλύτερη ευχή για κάθε άνθρωπο».


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλα Ρούπα: Έξι χρόνια για την βομβιστική επίθεση στη Τράπεζα της Ελλάδας

Πότε πληρώνονται συντάξεις, επιδόματα και δώρο Πάσχα

Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου: Φέτος θα διοργανωθεί σε υπαίθριους χώρους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης