Lockdown - Οικονόμου: Ικανοποίηση για την τήρηση των μέτρων - Καμία σκέψη για χαλάρωση την Πρωτοχρονιά

Lockdown - Οικονόμου: Ικανοποίηση για την τήρηση των μέτρων - Καμία σκέψη για χαλάρωση την Πρωτοχρονιά

Αναφερόμενος στα πρόστιμα είπε πως όσα δεν πληρώνονται αποστέλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ συνεπώς είναι βέβαιο ότι όλα θα εισπραχθούν

astynomia-metra-50
Την ικανοποίησή του για την τήρηση των μέτρων τις ημέρες των Χριστουγέννων εξέφρασε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, αυτό «δείχνει ότι έχουν πειστεί πλέον για την αναγκαιότητα των μέτρων». Παράλληλα εκτίμησε ότι με τον εμβολιασμό «αρχίζει να ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας στο θέμα της αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Οικονόμου είπε πως «δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση. Τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας». Χαρακτήρισε μεμονωμένα περιστατικά τα κορωνοπάρτι, τα οποία όπως είπε, ευτυχώς μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού και έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα πρόστιμα για την μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, τόνισε ότι όσα πρόστιμα δεν πληρώνονται αποστέλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ συνεπώς είναι βέβαιο ότι όλα θα εισπραχθούν.

Για τη Δυτική Αττική τόνισε ότι δεν θα χαλαρώσουν άμεσα τα μέτρα, προσθέτοντας ότι όλα θα εξαρτηθουν από τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής στην συντριπτική τους πλειοψηφία εφάρμοσαν τα μέτρα, είπε ο κ. Οικονόμου, με εξαίρεση ελάχιστες ομάδες ατόμων που προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια. Αναφερόμενος δε στους χειρισμούς στο θέμα τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Για το πότε μπορεί να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό τόνισε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των επιστημόνων για να ληφθούν οι αποφάσεις για το τι θα ισχύσει μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Δείτε το βίντεο:

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο καλύπτει το εμβόλιο τον μεταλλαγμένο ιό

Χάρι και Μέγκαν: Αποχαιρετούν το 2020 και το «Megxit» και ζητούν... «Mextension» το 2021


Όσκαρ: Η διαφορετική τελετή του 2021 και τα μεγάλα φαβορί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης