Χάρι και Μέγκαν: Αποχαιρετούν το 2020 και το «Megxit» και ζητούν... «Mextension» το 2021

Χάρι και Μέγκαν: Αποχαιρετούν το 2020 και το «Megxit» και ζητούν... «Mextension» το 2021

Η συμφωνία για το Megxit μεταξύ του παλατιού και των Σάσεξ έχει ισχύ ενός έτους και λήγει τον Μάρτιο - Παράταση και μια μόνιμη συμφωνία για να συνεχίσουν τη ζωή τους στις ΗΠΑ ζητούν ο Χάρι και η Μέγκαν

megan_harry_1
Στις 8 Ιανουαρίου του περασμένου έτους ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έριξαν «βόμβα μεγατόνων» στο παλάτι όταν, μέσω Instagtram, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να παραιτηθούν από ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. Στις 13 Ιανουαρίου τα μέλη της βασιλικής οικογένειας με επικεφαλής την 94χρονη μονάρχη συγκάλεσαν σύνοδο στο Σάντριγχαμ για να αποφασίσουν για το μέλλον του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ. Στις 18 του ίδιου μήνα η βασίλισσα ανακοίνωσε πως ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θα αποτελούν πλέον ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, δεν θα χρησιμοποιούν τους βασιλικούς τίτλους και δεν θα εκπροσωπούν την μονάρχη σε εκδηλώσεις.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας του Megxit επιτεύχθηκε στα τέλη Μαρτίου και έχει ισχύ για ένα έτος, καθώς τον Μάρτιο του 2021 το παλάτι αναμένεται να επανεξετάσει την επίσημη θέση των Σάσεξ στο πλαίσιο της βασιλικής οικογένειας.

2020’s Top Royal Stories: From Megxit To ‘The Crown’


Στο μικροσκόπιο του παλατιού οι εμπορικές συμφωνίες των Σάσεξ με Netflix και Spotify


Όμως, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, αν και, ήδη, έχουν ξεκινήσει τη νέα τους ζωή στη Σάντα Μπάρμπαρα μαζί με τον 19 μηνών γιό τους, Άρτσι, φαίνεται πως δεν επιθυμούν να κόψουν εντελώς τον «ομφάλιο λώρο» με τα ανακτορα στη Γηραιά Αλβιόνα, παρόλο, που στις ΗΠΑ έχουν κατορθώσει μέσα σε λίγους μήνες να υπογράψουν δύο «χρυσά» συμβόλαια συνεργασίας με Netflix και Spotify, έναντι αδράς αμοιβής. Τα συμβόλαια αυτά αναμένεται να εξεταστούν από τους αξιωματούχους του παλατιού, όπως προβλέπει η συμφωνία του Megxit για κάθε επαγγελματικό βήμα των Σάσεξ, μετά την παραίτησή τους από τον στενό πυρήνα της βασιλικής οικογένειας, ώστε να διαπιστωθεί αν αυτά είναι «σύμφωνα με τις αξίες της Αυτής Μεγαλειότητας».

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο γαλαζοαίματος Χάρι και η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, τον επόμενο μήνα σχεδιάζουν να επικοινωνήσουν με τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας μέσω βιντεοκλήσεων για να ζητήσουν παράταση του Megxit και μια πιο μόνιμη συμφωνία, αλλά και να εκφράσουν το αίτημα να μη χάσουν τις θέσεις τους ως επικεφαλής σε φιλανθρωπικές ή άλλες οργανώσεις. Επίσης, ο πρίγκιπας Χάρι με την ολοκλήρωση του Megxit έχασε τους στρατιωτικούς του τίτλους και πολύ θα ήθελε να
τους πάρει πίσω, αφού μάλιστα, μέχρι σήμερα η βασίλισσα δεν τους έχει εκχωρήσει σε άλλο μέλος της οικογένειας.

Harry and Meghan's year in review: Megxit and other controversies as The Sussexes moved abroad


Κλείσιμο
Ο εγγονός της βασίλισσας και η Μέγκαν Μαρκλ κατέχουν τιμητικές θέσεις σε οργανισμούς στη Γηραιά Αλβιόνα από τις οποίες, παρά το Megxit, δεν έχουν παραιτηθεί. Ο Χάρι κατέχει την θέση του προέδρου και η Μέγκαν της αντιπροέδρου στο Commonwealth Trust, η Μέγκαν έχει τεθεί επικεφαλής στο Εθνικό Θέατρο ενώ ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής των Αγώνων Invictus Games.

«Κλάδος ελαίας» σε Ουίλιαμ και Κέιτ με χριστουγεννιάτικα δώρα από τον Χάρι και την Μέγκαν

Οι ψυχρές σχέσεις του Χάρι και της Μέγκαν με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον έχουν βελτιωθεί και μάλιστα, οι Σάσεξ έτειναν «κλάδο ελαίας» στους Κέιμπριτζ, όταν έστειλαν δώρα για τους ίδιους και τα τρία τους παιδιά τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο βασιλικός βιογράφος Άντριου Μόρτον αποκάλυψε πως ο πρίγκιπας Χάρι και η πρώην πρωταγωνίστρια του δικαστικού δράματος Suits επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό το επιτρέψουν. Το ζευγάρι σχεδιάζει να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 95α γενέθλια της βασίλισσας τον Απρίλιο και για τα 100ά γενέθλια του πρίγκιπα Φίλιππου τον Ιούνιο καθώς και για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της πριγκίπισσας Νταϊάνα τον προσεχή Ιούλιο στο παλάτι του Κένσινγκτον.

Σύμφωνα με τον Μόρτον ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με την βασίλισσα αλλά επιθυμεί μια συζήτηση τετ α τετ με την μονάρχη, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον δούκα του Κέιμπριτζ, ώστε να λάβει την έγκρισή τους για το «Mextension» (παράταση του Megxit).



Ειδήσεις σήμερα

Δεύτερη μέρα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού - Ποιοι εμβολιάζονται σήμερα

ΗΠΑ: O Τραμπ υπέγραψε το πακέτο στήριξης των 900 δισ. δολαρίων για την πανδημία

Πανδημία-Βέλγιο: Κατηγορούν τον.... Άγιο Νικόλαο για τον θάνατο 23 ηλικιωμένων σε γηροκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης