Κατρούγκαλος (ΘΕΜΑ 104.6): Απέτυχε η κυβέρνηση στη Σύνοδο - Το Oruc Reis θα συνεχίσει να αλωνίζει

Κατρούγκαλος (ΘΕΜΑ 104.6): Απέτυχε η κυβέρνηση στη Σύνοδο - Το Oruc Reis θα συνεχίσει να αλωνίζει

«Το μεγάλο λάθος της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στη Γερμανία, που παρόλα αυτά έχει ισχυρούς δεσμούς φιλίας και οικονομικούς με τη Τουρκία»,  τόνισε ο πρώην υπουργός 

ImgSrc-2-1
Για αποτυχία της κυβέρνησης έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας για τη Σύνοδο Κορυφής και τη Τουρκία. Όπως είπε, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο ORUC REIS, αλώνιζε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για περισσότερο από 3 μήνες, «αν με ρωτούσαν θα τους έλεγα πώς αν δεν ξέρει η κυβέρνηση τι να κάνει, τότε δεν μπορεί να κυβερνά».

Παράλληλα, σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τις θέσεις της κυβέρνησης, εγκαλώντας τα κυβερνητικά στελέχη για αναδίπλωση. Στη σύνοδο του Σεπτεμβρίου, όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι θα έπρεπε ήδη να υπάρχουν κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας. Τον Οκτώβριο όμως, παρουσίασε ως θρίαμβο ότι σε δύο μήνες, αν δεν συμμορφωθεί η Τουρκία θα επιβληθούν. Τελικά, όπως είπε ο πρώην υπουργός, δεν συμμορφώθηκε η Τουρκία ούτε επιβλήθηκαν κυρώσεις στη Τουρκία.

Σημείωσε, ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπό τον Αλέξη Τσίπρα, υπήρξαν διπλωματικές επιτυχίες της χώρας μας απέναντι στην Άγκυρα, τονίζοντας τη Σύνοδο του Ιουνίου το 2019. Επιπλέον, υπενθυμίζοντας το περιστατικό με το BARBAROS, οι ελληνικές δυνάμεις αντέδρασαν αμέσως διώχνοντας το Τουρκικό σκάφος.

Παράλληλα, το μεγάλο λάθος της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στη Γερμανία, που παρόλα αυτά έχει ισχυρούς δεσμούς φιλίας και οικονομικούς με τη Τουρκία. Αντιθέτως, όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από τη Σύνοδο άνοιγε διπλωματικούς διαύλους και με άλλες χώρες, κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου.

Ειδήσεις σήμερα:

Brexit: Φον ντερ Λάιεν και Τζόνσον αποφασίζουν σήμερα αν θα συνεχισθούν οι συνομιλίες

Click away: Πρεμιέρα σήμερα για το λιανεμπόριο - Ανησυχούν οι επιστήμονες για αύξηση των κρουσμάτων

«Βελτιωμένη πρόταση» από την κυβέρνηση περιμένει η Εκκλησία για Χριστούγεννα και Φώτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης