Γεννηματά: Οι προσλήψεις που έγιναν στην Υγεία δεν αφορούν ιατρούς και νοσηλευτές

Γεννηματά: Οι προσλήψεις που έγιναν στην Υγεία δεν αφορούν ιατρούς και νοσηλευτές

Βολές κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας και τους χειρισμούς στην Παιδεία και τα εθνικά θέματα

fofi_1
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, δεν συνηθίζει τις Συνεντεύξεις Τύπου, ωστόσο σήμερα έκανε μια σημαντική εξαίρεση, δίνοντας το στίγμα των επόμενων μηνών και τα βήματα που θα ακολουθήσει η ίδια και το κόμμα της. Γεγονός είναι ότι ήταν και η πρώτη συνέντευξη Τύπου κόμματος που πραγματοποιείται στην Ελλάδα διαδικτυακά.

Χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση, η συνέντευξη ξεκίνησε με ερωτήσεις δημοσιογράφων και η Φώφη Γεννηματά είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε μια σειρά θεμάτων.

Σε σχετική ερώτηση από το protothema.gr για την πανδημία και πώς θα τη διαχειριζόταν διαφορετικά το Κίνημα Αλλαγής, η κυρία Γεννηματά αφού άσκησε για άλλη μια φορά σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο β' κύμα στη χώρα μας, δήλωσε ότι οι πανηγυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας στο πρώτο κύμα, ήταν πρώιμοι. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακούς τακτικισμούς, ενώ σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα είναι δύσκολο και ήδη αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα.

fofi_2


«Εμείς θα είχαμε προετοιμαστεί διαφορετικά», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ανέλυσε τα βήματα που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι το πρώτο πράγμα θα ήταν η ενεργοποίηση των κινητών συνεργείων πρωτοβάθμια, που θα κρατούσε τα κρούσματα μακριά από τα νοσοκομεία. Θα τα απομόνωνε και θα γινόταν αμέσως ιχνηλάτηση επαφών. Παράλληλα είναι επιβεβλημένη ανάγκη να γίνονται περισσότερα τεστ, καθώς όπως είπε η κυρία Γεννηματά, βρισκόμαστε πίσω σε αυτό συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές.

Παράλληλα, θα ενίσχυαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με περισσότερες κλίνες ΜΕΘ, αλλά και προσλήψεις, διότι «ακόμη δεν είμαστε στο στάδιο που θα έπρεπε να είμαστε», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ κατήγγειλε, ότι οι χιλιάδες που έχουν ήδη γίνει δεν αφορούν γιατρούς ή νοσηλευτές. Σημείωσε δε, πώς το Κίνημα Αλλαγής, αναζητά απαντήσεις για τις χιλιάδες αγνώστου ειδικότητας προσλήψεις που έχει κάνει η κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Όσον αφορά τα Μέσα Μεταφοράς, στα οποία παρατηρείται συχνά συγχρωτισμός, υπογράμμισε ότι θα γινόταν αύξηση των δρομολογίων. Ιδιαίτερη πρόβλεψη θα υπήρχε για τις ευαίσθητες ομάδες, όπως είναι τα γηροκομεία αλλά και οι δομές των Μεταναστών που όπως είπε η κυρία Γεννηματά, έχουν αφεθεί στη τύχη τους.

Η κυβέρνηση δεν πείθει τους πολίτες, όπως είπε η κυρία Γεννηματά, καθώς τα μέτρα που ανακοίνωσε συνοδεύονται από επικοινωνιακές αντιφάσεις.

Λέγοντας ότι τα μηνύματα χαλάρωσης ξεκίνησαν πρώτα από την κυβέρνηση, «κινητοποιήθηκαν όταν ήταν πλέον αργά», ενώ όπως είπε, αρκετές φορές υλοποίησαν προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για να αποφύγουν τα χειρότερα. Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, είπε πως είναι στην αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Για τα εθνικά θέματα, η κυρία Γεννηματά, κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για μυστική διπλωματία, λέγοντας ότι έχει δική του ατζέντα. Αναρωτήθηκε γιατί ενημερώθηκε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ για την «έγγραφη συμφωνία», που είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε άρθρα του στον ξένο τύπο.

Μιλώντας για την Άγκυρα, παρατηρεί ότι έχει αλλάξει τακτική, πλέον έχει μια νέο-οθωμανική στρατηγική, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως προστάτη των μουσουλμάνων. Για τις διερευνητικές συνομιλίες, η κυρία Γεννηματά, υπογράμμισε πώς δεν θέλει να δει τη χώρα να τη ξανά δει να υποχωρεί.

Για την Παιδεία, η κυρία Γεννηματά, σημείωσε πώς πρέπει τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά, αλλά την ίδια ώρα, πρέπει να είναι ξεκάθαρα ασφαλή για τους μαθητές. Όπως είπε, είναι αδιανόητο να μην έχουν αποσυμφορηθεί οι τάξεις. Το κόμμα της μάλιστα, προτείνει μόλις 15 μαθητές σε κάθε αίθουσα με τη συνδρομή παράλληλα, των δήμων ώστε να βρεθούν περισσότερες αίθουσες. Επίσης, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, να μειωθεί η διδακτική ύλη και να γίνονται εκ περιτροπής τα μαθήματα.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση για άλλη μια φορά λέγοντας ότι είναι «Ιανός» και «διπρόσωπη», ασκώντας δριμεία κριτική για τη φράση «ιστορική Συμφωνία» που είδε το φως της δημοσιότητας στην κοινή δήλωση Αθήνας-Ουάσινγκτον, παρότι αναδιπλώθηκε και διορθώθηκε αργότερα. Χαρακτήρισε τη συμφωνία κακή, λέγοντας ότι όσα συμφώνησε και πάλεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου, χάθηκαν. Παρόλα αυτά, το Κίνημα Αλλαγής, θα ψηφίσει τις κυρώσεις που αφορούν τη Βόρεια Μακεδονία.

Σε σχετική ερώτηση για το αν ο πρωθυπουργός κάνει άνοιγμα στην κεντροαριστερα και στους ψηφοφόρους του χώρου, η κυρία Γεννηματά, κατηγορηματικά απάντησε πώς ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία και τον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο. Όσον αφορά τα στελέχη που έχουν φύγει από το κόμμα και μεταπήδησαν στη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Γεννηματά, ήταν ιδιαιτέρως καυστική, λέγοντας ότι εμείς δεν θέλουμε ανθρώπους που μετακινούνται αναλόγως με την «καρέκλα», επικαλώντας την πολιτική ηθική τόσο του Κινήματος Αλλαγής όσο και των στελεχών της.

Για την ηγεσία του κόμματος, η κυρία Γεννηματά ήταν κατηγορηματική. Θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος το 2021, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει αμφιβολία, καθώς σε έναν χρόνο από σήμερα το Κίνημα Αλλαγής θα είναι σε ακόμα καλύτερη θέση με μεγαλύτερη δυναμική. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα τσιμπημένα ποσοστά που δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στο κόμμα της. Όπως είπε δεν βολεύονται στο 8% αλλά ούτε θα γίνουν συμπλήρωμα άλλης πολιτικής δύναμης. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής, πατάει στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ και στη βαριά κληρονομιά που έχει αφήσει στον τόπο μέσα από τις σημαντικές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στη χώρα μας.

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, η κυρία Γεννηματά, είπε ότι θα υπάρξει κλιμάκιο του κόμματος που θα παραβρεθεί στη δίκη ενώ την προηγούμενη μέρα, στις 6 Οκτωβρίου δηλαδή, το κόμμα θα πραγματοποιήσει μια συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης για το συγκεκριμένο θέμα.

Σκληρή κριτική άσκησε και στον ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Γεννηματά λέγοντας ότι αν δεν υπήρχε ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να τον εφεύρει ο πρωθυπουργός. Είπε, επίσης, ότι ο πολιτικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι τοξικός. Αντιθέτως, όπως σημείωσε, το Κίνημα Αλλαγής είναι η παράταξη της αλλαγής. Και απηύθυνε κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες αλλά και στους νέους, υπογραμμίζοντας ότι η Τρικούπη, έχει δώσει σημαντικό ρόλο στα νέα στελέχη πιστεύοντας στην νέα γενιά πολιτικών.

Η κυρία Γεννηματά, αναφέρθηκε στη νεολαία του κόμματος, που όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr, προετοιμάζεται η ίδρυση της, αλλά και στο συνέδριο, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, μετά την πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκλαβενίτης: Σε νέα ιστορικά υψηλά ο κύκλος εργασιών, στα €3,3 δισ.

ΑΑΔΕ: Προσοχή! Ελέγξτε τα Στοιχεία Οφειλών στο Taxisnet πριν πληρώσετε

Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια: Η γυναίκα πίσω από τον ξαφνικό έρωτα του Μακρόν για την Λευκορωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης