Γεννηματά: Το ΕΣΥ καταρρέει - Η κυβέρνηση δεν πραγματοποίησε τις προσλήψεις που έπρεπε

Γεννηματά: Το ΕΣΥ καταρρέει - Η κυβέρνηση δεν πραγματοποίησε τις προσλήψεις που έπρεπε

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής για την πολιτική που ακολουθεί τόσο στο κομμάτι της πανδημίας όσο και στα εθνικά θέματα

fofi-gennimata
Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Μιλώντας για το μεγάλο πρόβλημα της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας, η κυρία Γεννηματά, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν πραγματοποίησε τις προσλήψεις που έπρεπε να γίνουν ώστε να αντέξει το σύστημα Υγείας, παράλληλα δεν είχε το κατάλληλο σχέδιο για την περίθαλψη προσφύγων που νοσούν και βρέθηκαν, όπως είπε, στον δρόμο. Επίσης, είπε ότι αφέθηκαν στη τύχη τους τα γηροκομεία, που αποτελούν ευαίσθητη μονάδα μπροστά στον ιό.

Η κυρία Γεννηματά για άλλη μια φορά επανέλαβε τη μεγάλη ανάγκη να γίνονται περισσότερα τεστ, απαραίτητο ειδικά στον δημόσιο τομέα όπου οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με αρκετό κόσμο. Σημείωσε το μεγάλο πρόβλημα συνωστισμού που παρατηρείται στα μέσα μαζικης μεταφοράς, αλλά και στα σχολεία που δεν υπήρξε κατάλληλο σχέδιο αποσυμφόρησης των τάξεων στα σχολεία.

Σε σχετικό ερώτημα για τα εθνικά, η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι έχει αφήσει αναπάντητα τα ερωτήματά της. Επανέφερε το θέμα της μυστικής διπλωματίας, για την «έγγραφη συμφωνία», που είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός σε άρθρα του, όπου όπως είπε, ακόμη δεν έχουν δοθεί ούτε απαντήσεις αλλά ούτε ενημέρωση για το τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη συμφωνία.

Για την αυτοψία που πραγματοποίησε χθες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, για τις καταστροφές που υπέστη η Θεσσαλία από την κακοκαιρία «Ιανός», η κυρία Γεννηματά σχολίασε ότι οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Η κυρία Γεννηματά, ύστερα από σχετική ερώτηση, για το αν κατά τη γνώμη της, πράγματι υπήρξε η σκέψη εκλογών από το Μαξίμου το φθινόπωρο, ανέφερε ότι ενδεχομένως να ήταν μια πραγματικότητα αυτές οι σκέψεις και ότι για αυτό υπήρξαν στοχευμένες διαρροές προς εκείνη την κατεύθυνση. Ωστόσο υπογράμμισε, ότι ελπίζει αυτό το σενάριο να έχει απομακρυνθεί. Διότι, όπως είπε, σε άλλη περίπτωση θα ήταν «τυχοδιωκτικό» εκ μέρους της κυβέρνησης, εν μέσω της πανδημίας αλλά και όλων των προβλημάτων που είναι αντιμέτωπη η χώρα αυτή τη στιγμή, να γίνουν εκλογές.


Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για την «έκρηξη» στις ΜΕΘ - Μια «ανάσα» από τα επόμενα μέτρα η Αττική

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Συναγερμός για τη δυτική Ελλάδα

Καταλήψεις ακόμα και για... τα Rafale από μαθητές - Συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης