Κορωνοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ θα μπαίνουν οι τουρίστες από τον Προμαχώνα

mitsotakis-tsiodras-tilediaskepsi-arthro

Τσιόδρας στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: Ανησυχώ για την κατάσταση στα Βαλκάνια, αναγκαία η διαρκής επαγρύπνηση - Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που αποφασίσθηκαν και τίθενται σε άμεση εφαρμογή 

Ενίσχυση των ελέγχων και υποχρέωση να επιδεικνύουν πρόσφατο αρνητικό τεστ για όσους εισέρχονται από τον Προμαχώνα στην Ελλάδα περιλαμβάνονται στα μέτρα που αποφασίστηκαν στη διάρκεια της έκτασης σύσκεψης στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ετσι, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αποφασίσθηκαν τα εξής μέτρα: 

- Όσοι εισέρχονται από τις 6:00 το πρωι της Τρίτης 14 Ιουλίου στον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.

- Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

- Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 έλεγχοι σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.

Ανακοινώσεις Πέτσα για κορωνοϊό


Οι αποφάσεις της έκτακτης σύσκεψης

Η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, η ανάγκη προσήλωσης στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αυστηροποίησης των μέτρων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, συζητήθηκε σήμερα σε ευρεία τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση. Το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών». Επέμεινε δε στην αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων που έχουν προβλεφθεί, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στη λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων, ειδικά στα βόρεια σύνορα της χώρας.

mitsotakis-tsiodras-tilediaskepsi__5_
mitsotakis-tsiodras-tilediaskepsi__4_
mitsotakis-tsiodras-tilediaskepsi__3_


Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα, η Πατρίδα μας αναδείχθηκε σε διεθνές πρότυπο στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού. Τονίσαμε, πως γυρίζουμε στη «νέα κανονικότητα», τηρώντας τις συστάσεις των ειδικών. Τονίσαμε, πως ανοίγουμε τις πύλες της χώρας, χωρίς καμιά έκπτωση στα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Τονίσαμε ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των εργαζομένων, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Η αύξηση στα εισαγόμενα και στα εσωτερικά κρούσματα, χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί, να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό. Διότι ο κορωνοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ, και τρέφεται, από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης.

Υπαγορεύει ταυτόχρονα, πρόσθετα μέτρα, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις. Κυρίως, από τις γειτονικές, βαλκανικές χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ύστερα από ευρεία τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με κυβερνητικά και υπηρεσιακά στελέχη, αποφασίστηκε:

1ον. Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

2ον. Η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

3ον. Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Η Κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και λαμβάνει τις αποφάσεις της, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας».

mitsotakis-tsiodras-tilediaskepsi__2_
mitsotakis-tsiodras-tilediaskepsi__1_


-Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και την ανησυχία του για την υγειονομική κατάσταση στα Βαλκάνια εξέφρασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη σύσκεψη μετείχαν: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Ακης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Πρόληψης και Εθελοντισμού Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο ΓΓ Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Aρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης, ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο Επίκουρος Καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Χαμπίδης.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε η ιστοσελίδα για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών - Πού θα τις δείτε

Μείωση ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα» προειδοποιεί ο Μάριος Λαζανάς
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (87)

Βέβαια

Μόνο με αρνητικό τεστ στον Προμαχωνα. Τεστ στα αεροδρόμια,όμως, δεν θα γίνονται υποχρεωτικά. Οι Ρουμανοι, δηλαδή, θα φτάνουν στην Κρήτη αεροπορικώς χωρίς τεστ. Αν όμως έρχονται οδικώς θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ. Κατέστρεψαν εντελώς την τουριστική κίνηση στη βόρειο Ελλάδα. Πρώτα με το κλείσιμο των άλλων εισόδων πλην του Προμαχωνα αναγκάζουν τους τουρίστες να περιμένουν ώρες στα σύνορα. Και τώρα αυτό. Θα είναι η οριστική καταστροφή. Θα το πληρώσουν όμως. Να μην έχουν καμία αμφιβολία.

Πανος

22 δήμαρχοι κανανανε αίτηση να ανοίξουν τα σύνορα και αυτός τα κλεινει ολα, θα τα πουμε στις εκλογές

ΑΙΑΝΤΑΣ

στη σύσκεψη μάσκα μόνο Τσιόδρας και Χαρδαλιάς φοράνε. Όλοι οι άλλοι τίποτα και μετά ζητάνε συμμόρφωση από τον κόσμο.

Steve

Πολύ σωστό μέτρο. Άλλο ενα μπράβο στην κυβέρνηση. Σιγα μην γεμισουμε βαλκανοιο

Δοκιμαστικούς πειραματισμούς

κάνει ο άνθρωπος αν και πως θα μπορούσε να λειτουργήσει ο τουρισμός του χρόνου.... Μην τον κατατρέχουμε άδικα.

Γυναικα

Υπαρχουν Ελληνες που πηγαινουν στη Σοφια ή σε αλλες πολεις για δουλειες ή ψωνια ή τραπεζικες εργασιες κ.λ.π. και γυρνανε αυθημερον. Τι θα γινει με αυτους, θα πρεπει να εχουν αρνητικο τεστ απο Ελλαδα καθε φορα που μπαινουν Βουλγαρια για να επιστρεψουν μετα απο λιγες ωρες στην Ελλαδα,αν ειναι δυνατον

@Γυναίκα

Να μην πάνε...

Malafutses

Παραπλανητική κίνηση να κατευνάσουν την ανησυχία του κόσμου που έβαινε αυξανόμενη στο τελευταία δημοσκόπηση.

καταστραφηκε η οικονομια

ωχ αντε παλι με αυτην την καταρραμενη θλιβερη μιζερη υπαρξη.τελικα αυτος ο γιος της ντορας ειναι πολυ κοιμισμενο.κατεστρεψε την οικονομια το σιχαμα και ακομα κολλημα με αυτην την γριπη των γερων εχει,η εγνοια του βληματος ειναι τα ηλεκτρικα αυτοκινητα καλε αχ τα πλαστικα καλε,αχ οχι τσιγαρο σε καφε μπουζουκια, μιλαμε νδ σε παρακρουση καμια σχεση με τον δεξιο ανατολιτη ελληνα,θα πεσει ο χαζος και δεν θα καταλαβει τι του εγινε.

Fire...

Φιλε καμια τζουριτσα για μας έμεινε;;;

Epic

Παίζουμε με σύστημα Ιωαννιδη και καλούμε στις συσκέψεις τον Τσιοδρα. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΝΟΊΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ; Το σύστημα αυτο αποσκοπεί στη μείωση των πιθανοτήτων. Εάν κανείς δειγματοληπτικα τεστ σε αυτούς που φέρνουν το χαρτί μπορείς να καταλάβεις εάν ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΏΝ. Επιτυχία 100% δεν θα έχεις. Αλλά θα πλησιάζεις καλό ποσοστό.

Ωραία τα καταφέραμε!

Θα γεμίσουμε κορονοϊό από τους μπατηροτουρίστες που δεν αφήνουν τίποτε και θα ξοδεύουμε πολλαπλάσια για να τους περιθάλψουμε. Ούτε υγεία ούτε οικονομία!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης