Γεωργιάδης για Ελληνικό: Οκτώβριο ή Νοέμβριο τα επίσημα εγκαίνια εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν

Γεωργιάδης για Ελληνικό: Οκτώβριο ή Νοέμβριο τα επίσημα εγκαίνια εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν

Για την πορεία της οικονομίας, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως η ύφεση θα κινηθεί μεταξύ του 4%, βάσει του πιο αισιόδοξου σεναρίου, και του 8,5%, βάσει των πλέον απαισιόδοξων προβλέψεων - Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για τον τουρισμό, σημείωσε ότι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κυμαίνονται μεταξύ 40% και 70%

gewrgiadisss-thumb-large
Σχολιάζοντας τις μεγάλες επενδύσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ειδική αναφορά στο Ελληνικό δηλώνοντας ότι αρχές Ιουλίου προγραμματίζεται μια σεμνή τελετή για την έναρξη των έργων και στο βαθμό που οι συνθήκες το επιτρέψουν, εφόσον δηλαδή δεν υπάρξει κάποια νέα έξαρση του Covid-19, τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

«Σε μια φάση κατά την οποία η ελληνική οικονομία υποστηρίζει τις αποκρατικοποιήσεις δεν θα θέλαμε να προχωρήσουμε σε κρατικοποιήσεις για να σώσουμε επιχειρήσεις από τον Covid-19. Δεν επιθυμούμε η αγορά να λειτουργήσει με κρατικούς όρους. Θεωρούμε ότι το γενναίο πρόγραμμα ενισχύσεων, που προωθεί η κυβέρνηση θα αποδώσει», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της e-Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του.

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε ότι «το Δημόσιο δεν πρόκειται να επενδύσει σε εταιρείες, όπως τα ναυπηγεία, η ΛΑΡΚΟ ή οι αερομεταφορές παρά την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ για την άσκηση μιας ανάλογης πολιτικής. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας».

Για τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται σε κοινοτικό επίπεδο σχετικά με τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών χωρών έναντι του Covid-19, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η Ευρώπη στην ιστορική αυτή στιγμή έχει ανάγκη από μια ισχυρή προεδρία για την εξασφάλιση ενός μεγάλου «πακέτου» ενισχύσεων και είναι θετική συγκυρία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι το β΄ εξάμηνο του 2020 την προεδρία της Ε.Ε. αναλαμβάνει η Γερμανία.

Για την πορεία της οικονομίας τόνισε ότι, φέτος, η κυβέρνηση εκτιμά πως η ύφεση θα κινηθεί μεταξύ του 4%, βάσει του πιο αισιόδοξου σεναρίου, και του 8,5%, βάσει των πλέον απαισιόδοξων προβλέψεων, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η υφήλιος δεν θα βιώσει ένα νέο κύμα πανδημίας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για τον τουρισμό, σημείωσε ότι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κυμαίνονται μεταξύ 40% και 70%, γεγονός το οποίο δείχνει ότι οι επιδόσεις του κλάδου θα είναι φέτος αξιοπρεπείς. Διευκρίνισε, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση η τουριστική αγορά δεν αναμένει για το 2020 ρεκόρ εισπράξεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς «ψάρευε» υποψήφια θύματα ο συνεργός του ψευτογιατρού

Μεγάλος Περίπατος: Το Σάββατο ξεκινούν οι παρεμβάσεις στην πλατεία Συντάγματος

Νίκος Αλέφαντος, τα πάντα όλα: Η φυλακή, οι κόντρες, ο Τζακερόνης και άλλες ιστορίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης