Μεγάλος Περίπατος: Το Σάββατο ξεκινούν οι παρεμβάσεις στην πλατεία Συντάγματος

ΦΩΤΟ3

Αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου με την οδό Φιλελλήνων - Με τις νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας, θα παραμείνουν τρεις λωρίδες ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων

Μετά την Βασιλίσσης Όλγας και την Πανεπιστημίου όπου ήδη καθημερινά όλο και περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας χρησιμοποιούν τους διευρυμένους πεζόδρομους και τις ποδηλατικές διαδρομές, ο Μεγάλος Περίπατος της πόλης κάνει το επόμενο βήμα στην Πλατεία Συντάγματος.

Στις 10 το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουνίου ξεκινούν οι παρεμβάσεις στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, που απελευθερώνουν περισσότερο δημόσιο χώρο, στην πιο πολυσύχναστη περιοχή της πρωτεύουσας, κάνοντάς την πιο φιλική και πιο ευχάριστη για όσους ζουν κι εργάζονται εκεί αλλά και για τους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες της. Παράλληλα τίθενται σε ισχύ και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την ομαλή διέλευση όλων των οχημάτων.


Συγκεκριμένα, στην πλατεία Συντάγματος οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Με τις νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας, θα παραμείνουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων. Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

Με αυτές τις ρυθμίσεις, η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασ. Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ακριβώς και σήμερα.

Στην παρούσα φάση, από αυτό το οδικό τμήμα θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση και αποβίβαση τόσο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ όσο και τα ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα φροντίσουν για τον συστηματικό έλεγχο της στάσης και της στάθμευσης, στο σύνολο των οδών της περιοχής.

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης την διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος.

Εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης για όλους

Για την αποφυγή των καθυστερήσεων που ενδέχεται να προκληθούν τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, οι συγκοινωνιολόγοι προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση των οδηγών:

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη

- Μέσω Ακαδημίας

- Μέσω Πειραιώς - Χαμοστέρνας - Καλλιρόης

- Μέσω Λ. Αλεξάνδρας

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στοχεύουν στη μείωση της διερχόμενης κυκλοφορίας από το κέντρο της Αθήνας (οχήματα που τόσο η προέλευση όσο και ο προορισμός τους δεν έχουν σχέση με το κέντρο) και για το λόγο αυτό προτείνεται η κίνηση σε περιφερειακούς του κέντρου άξονες.

Επίσης προτείνονται εναλλακτικά μέσα και συνδυασμοί μετακινήσεων:

- Για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο μετρό (π.χ. στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στο μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.

- Για τις κοντινές μετακινήσεις στο κέντρο προτείνεται, όπου είναι δυνατόν, το περπάτημα και το ποδήλατο.

- Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ώρες κυκλοφοριακής αιχμής στο κέντρο είναι 8:30-10:00 το πρωί και 2:00-4:00 το απόγευμα.

Στην παρούσα φάση σταδιακής εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Μεγάλου Περιπάτου, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η αποκλειστική χρήση των ΜΜΜ στις νέες λωρίδες κυκλοφορίας τους, που διαμορφώνονται στο κέντρο της πόλης έπειτα από πολλά χρόνια (Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Βασ.Σοφίας, Φιλελλήνων και στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος). Οι λεωφορειολωρίδες θα ενεργοποιηθούν σύντομα, όταν η κυκλοφορία προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις, ταυτόχρονα με τη λειτουργία αρκετών νέων οργανωμένων χώρων και θέσεων αναμονής ταξί.

Στην πλατεία Συντάγματος, οι επιβάτες μπορούν να εξυπηρετούνται και από τα ταξί που βρίσκονται στον χώρο αναμονής επί της οδού Όθωνος, τα οποία πλέον έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής επί της Λ. Αμαλίας (από την οδό Όθωνος έως την οδό Φιλελλήνων) με νότια κατεύθυνση.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: 16 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Τα 9 στη Θράκη

Νίκος Αλέφαντος: Ένας αντισυμβατικός προπονητής γεμάτος ατάκες

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό - Δείτε βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (55)

Είπον.....

Τα πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου ποτέ δεν γέμιζαν από πεζούς, άρα είναι ΕΠΑΡΚΗ. Αν ήθελαν να μεριμνήσουν για τους ΑΠΕΙΡΟΥΣ ποδηλάτες ας δημιουργούσαν μία λουρίδα. Όχι ΔΥΟ!!!! Αυτοί που σχεδίασαν αυτές τις μπαρούφες πρέπει να μένουν στον Α-Κενταύρου και να έχουν ασχοληθεί με το τις συγκοινωνίες στη ΣΑΧΑΡΑ…… Βέβαια εκτιμώ ότι με τόσες κατάρες δυστυχών οδηγών, την βγάζουν δεν την βγάζουν….. Το σίγουρο βέβαια είναι πως το μπε-μπε, ο πρώην δήμαρχος Karpenisiou, δεν έχει οδηγήσει αλλά ζει στη γυάλα του, αλλά βέβαια οι καθηγηταράδες τον διαβεβαίωσαν ότι τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα, αλλά μετά οκ !!!!!

Πατριώτης

Αυτός π μύθος ότι Κούλης και Ανιψιός είναι δεξιοί, ας λάβει τέλος. Και οι δύο δημοκρατικούς θα ψήφιζαν στις ΗΠΑ και γουστάρουν παγκοσμιοποίηση, ΜΚΟ και κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ by Soros. Κορόιδα ψηφοφόροι της ΝΔ....

Giannis

Όταν σε φτύνουν αλλά εσύ νομίζεις ότι βρέχει,.. και συνεχίζεις ακάθεκτος.

Συνετιστε τον

Όταν περιορίζεις το ΜΟΝΑΔΙΚΌ δρόμο που υπάρχει κ λες σε 1 εκ. εργαζόμενους να προσαρμοστουν, είτε είσαι ανόητος, είτε δείχνεις έλλειψη σεβασμού κ δημοκρατικοτητας. Προσωπικά, χρησιμοποιω πάντα την Αλεξάνδρας. Αλλά βλέπω η κίνηση να φθάνει ως το Μαρούσι, στο Γηροκομείο να μην κουνιέται κουνούπι κ η Αλεξάνδρας να τείνει να γίνει διεθνής δρόμος. Άνθρωπος που δεν αντιλαμβάνεται την ισορροπία σε στατικά πράγματα, θέλει να διοικεί δυναμικές οικονομίες κ κοινωνίες; Εκθέτει ανεπανόρθωτα την παράταξη του με την πολιτική ανυπαρξία, ανευθυνότητα, αναλγησία, εμμονή κ ερασιτεχνισμο που αποδεικνύει το εγχείρημα του.

Θα σας γλεντήσει καλά ο Ηλίας

Η υπομονή των Ελλήνων εξαντλήθηκε. Καλύτερα να σε φοβούνται πάρα να σε λυπούνται.

NoName

Μπράβο ρε Μπακογιάννη μας έκανες ευρωπαίους επιτέλους. Έφτιαξες πεζοδρόμιο δίπλα στο πεζοδρόμιο. Μεγάλε!!!! Μόνο εσύ μπορούσες να το σκεφτείς αυτό. Τι Ankara Hospital με 3800 κλίνες ρε γατάκια Τούρκοι, εμείς με 20εκ. στα ΜΜΕ νικήσαμε τον ιό και με άλλα 10εκ. κάνουμε βόλτες σε διπλά πεζοδρόμια, έτσι για να γουστάρουμε δίπλα στα καυσαέρια!!!

Μπαφογιάννης

Όταν γίνω πρωθυπουργός θα πεζοδρομήσω το Αιγαίο οπότε τα πλοία για Μύκονο και Σαντορίνη θα φεύγουν από πίσω, μέσω Ειρηνικού.

Οι ταρίφες βέβαια

θα έχουν το ελεύθερο να κλείνουν όλο το κέντρο έτσι ? Τα αυτοκίνητα έξω τα ταξί με τα ντουμάνια μέσα!!! ...ήρθε το μητσοτακέικο να βάλει τάξη στο μπο###λο του πατέρα τους και του θείου τους.

Οι ταρίφες εκτελούν λειτούργημα

και όχι επάγγελμα.

ΟΣΟΙ ΚΡΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ

Θα έπρεπε να αισθάνεστε ευγνωμοσύνη που επιτέλους εξελέγη ένας δήμαρχος που έχει διάθεση να κάνει πράγματα για την πόλη του. Ο ¨περίπατος" είναι καθαρά δοκιμαστικός.

Κόψε το σανό

Επίσης ο περίπατος θα είναι μια κίνηση διαφυγής και από τους τελευταίους Έλληνες του κέντρου παραχωροντας τα οικόπεδα σε μεγάλα φανς και κολλητούς της οικογένειας βρυκολάκων.

Μπλεκ

Δοκιμαστικές παρεμβάσεις μόνιμα προβλήματα.. Να κάνει αλλαγές δεν αντιλέγω αλλά όχι έναν δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας στο κέντρο να τον στενεύουν.. Ας κάνουν πεζοδρόμιο την Ερμού από την πλατεία Μοναστηράκι κ κάτω.. Την Αθήνας από την ευρυπιδου μέχρι την πλατεία Μοναστηράκι.. Την Κολοκοτρώνη κ την Καραγιώργης Σερβίας κ την μητροπόλεως..

Ζάκης Ρουφάς

Αφού το υπόλοιπο πήγε κατ ευχήν, ας @@#$@## και το σύνταγμα. τι βλακείες θεε μου.

dhmos

Τελειο έργο, ηδη αποδίδει, ασε τους κοιλαράδες που θεωρουν μαγκια να παρκάρουν μπροστα στην ταβερνα με τα κοντοσούβλια να φωναζουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης