Υπόθεση Novartis: Δικογραφία για τον σύζυγο της Ράικου έστειλε στη Βουλή η Τουλουπάκη

Υπόθεση Novartis: Δικογραφία για τον σύζυγο της Ράικου έστειλε στη Βουλή η Τουλουπάκη

«Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση φούσκα που σκοπό έχει να πλήξει τη σύζυγό μου…» αναφέρει ο γιατρός Λάζαρος Καρνέσης

eleni_touloupaki_
Την ώρα που η προανακριτική επιτροπή τη Βουλής για την υπόθεση της Novartis βρίσκεται στην τελική ευθεία για να ολοκληρώσει τις εργασίες της, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε ενώπιον της δικογραφία που αφορά στο σύζυγο γιατρό της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Η διαβίβαση δε της δικογραφίας συμπίπτει με τη σημερινή κατάθεση ως υπόπτου στην επιτροπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τη σφοδρή αντίδραση της κυρίας Ράικου με αφορμή τους ισχυρισμούς του!

Ειδικότερα, η κυρία Τουλουπάκη διαβίβασε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση Novartis πόρισμα της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) του ΕΟΠΥΥ.

Στo πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται, ότι διαπιστώθηκε πως υπήρξε εκ μέρους του συγκεκριμένου γιατρού κατευθυνόμενη συνταγογράφηση προσδιορίζοντας το ύψος της εκτιμώμενης ζημίας για το δημόσιο σε περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, το πόρισμα φέρεται να αναφέρει πως ο σύζυγος της κυρίας Ράικου από τους 1033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5 από αυτούς.

Η κυρία Τουλουπάκη διαβίβασε τη συγκεκριμένη δικογραφία στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να συσχετιστεί με το φάκελο της φαρμακοβιομηχανίας. Παράλληλα κράτησε αντίγραφο προκειμένου να προχωρήσει η ποινική προκαταρκτική εξέταση με ερευνώμενα αδικήματα ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία.

Τι απαντά ο γιατρός Λάζαρος Καρνέσης σύζυγος της Ελ. Ράικου στην εισαγγελέα Διαφθοράς

«Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση φούσκα που σκοπό έχει να πλήξει τη σύζυγό μου…» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο γιατρός Λάζαρος Καρνέσης σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, απαντώντας στην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Αναφερόμενος στη διαβίβαση του πορίσματος στη Βουλή εκ μέρους της κυρίας Τουλουπάκη, ο κ. Καρνέσης σε δήλωσή του αναφέρει: «Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση φούσκα που σκοπό έχει να πλήξει τη σύζυγό μου. Επιχειρείται η διαπόμπευση μου από μια εισαγγελέα με την οποία έχω προσωπική σφοδρή αντιδικία. Την έχω μηνύσει, της έχω κάνει αίτηση εξαίρεσης, αναφορά και αγωγή κακοδικίας. Απορώ πώς με ερευνά. Κάθε ενέργεια της είναι ανυπόστατη. επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο κορωνοϊός προκαλεί κατάθλιψη, στρες, αυτοκτονικές σκέψεις και πίστη σε θεωρίες συνωμοσίας στους φοιτητές

Χωρίς τέλος το δράμα της Ιωάννας - «Βαδίζουμε σε μαραθώνιο» είπαν οι γιατροί μετά το σημερινό χειρουργείο

Ηλεία: Τι έδειξε το πόρισμα για τον θάνατο της 27χρονης που έπεσε σε κώμα μετά τη γέννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης